SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2836. Funkar den än?? –din 45 år gamla mekaniska pryl??

I dessa tider av slit och släng?? –börjar vi förstå att det inte går att i längden  leva så?? Vi slösar på jordens tillgångar?? –som om vi trodde att vi har fyra klot att leva på??

Det är uppenbart att det inte är så om du sitter uppe flygplan??

Var och en måste börja tänka på återbruk eller långbruk av allt!!

Tänk efter, finns det befintliga alternativ till nyköp?? Många saker håller mycket längre än man tror?? Särskilt många mekaniska föremål, men även många elektroniska!!

Se dig runt i ditt hem?? Där finns kanske många exempel; som stereohögtalarna, köksmaskiner, symaskinen, räknedosan??

Några har kanske en gammal kamera??

Assistent Ninnis Saintpaulia och sonens Leica M2

Inlagt 2019-04-11 07:14 | Läst 4416 ggr. | Permalink

"Du har så rätt så som du vet. Men de som har olika hobby blir ofta fixerade vid prylar o prylar. Jonens kameror är nu sålda som du oxå vet men en gammal kär vän har han som en av hans avlidna vänner haft den får bli arv till äldsta barnbarnet som kommer ta vara på den. Vad jag äger är inte värt nämna här då får jag kanske inte var med på FS. Vad tror du Gun-Inger"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Köper man kvalitetsgrejer så behöver man nog inte köpa något mer sen.. Det är mycket 'prylhysteri' när det gäller många intressen.. det handlar väl mer om nån slags inre tillfredställelse..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-04-11 14:44
Hej,
Det gäller bara att hitta kvalitets prylarna.
Ha det gott
Bob
Har kvar nästan alla svenska tyska och amerikanska kvalitetsverktyg som jag köpte för typ 55 år sedan. Här på skrivbordet står min gamla bordsräknare från 70-talet och arbetslivet, en Sperry Remington 1221 med VF-display och knappsats med tungelement. Uppskattad livslängd 30000 timmar. Sedan har jag kvar min gamla HP med omvänd polsk notation;)

Visst, en hel del nostalgi men de gamla kvalitetsprodukterna representerar nog ändå en livsstil som vi måste ta till oss om vi skall fixa vår framtid.

/Stephan
Svar från Bob Bovin 2019-04-11 14:46
Hej,
Jo,
Många gamla grejer har stått sig. Det gäller bara att ha användning för prylarna.
Ha det väl
Bob
Du har så rätt så som du vet.
Men de som har olika hobby blir ofta fixerade vid prylar o prylar.

Jonens kameror är nu sålda som du oxå vet men en gammal kär vän har han som en av hans avlidna vänner haft den får bli arv till äldsta barnbarnet som kommer ta vara på den.
Vad jag äger är inte värt nämna här då får jag kanske inte var med på FS.

Vad tror du
Gun-Inger