SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2845. En risig påsk??

Påskris var vanligt förr?? Så är det kanske fortfarande?? –åtminstone om man får tolka hur det ser ut i vår lilla by?? –denna soliga påsk?? Nu får det inte vara fjädrar längre??

Nu skall det vara glada färger med skira små tygstycken?? Något som fåglarna i USA är glada för?? Men det hade inte alla fattat?? –de här butiksägarna körde med fjädrar?? FY, FY:

Aja baja inte använda fjädrar i påskriset anno 2019-04-18

Kommunen hade dock fattat galloppen och använde ägg av pinnar och granna tyg:

Korrekt kommun deko i Lund anno 2019-04-12

Inlagt 2019-04-20 07:32 | Läst 2627 ggr. | Permalink

"Hej Bob. Nu blev jag mer klok om din blogg igår och mina kommentarer. I Danmark dekorerar vi några grenar på samma sätt och med godis - de kallas "fastelavnsris". En skik som går tillbaka till 1700-talet och hade något att göra med fertilitet - bland annat. Fastelavn faller 49 till 50 dagar före påskdagen, och här "riser" man vanligtvis barnen ur sängen på fastelavnsdags morgon. Det var en fin och färgglad serie med den sista som min favorit, där du får ett leende med hem. Med många vänliga hälsningar från Erik."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob.
Nu blev jag mer klok om din blogg igår och mina kommentarer.
I Danmark dekorerar vi några grenar på samma sätt och med godis - de kallas "fastelavnsris". En skik som går tillbaka till 1700-talet och hade något att göra med fertilitet - bland annat. Fastelavn faller 49 till 50 dagar före påskdagen, och här "riser" man vanligtvis barnen ur sängen på fastelavnsdags morgon.
Det var en fin och färgglad serie med den sista som min favorit, där du får ett leende med hem.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2019-04-20 16:00
Hej Erik,
Ni är nog mer traditionella i Danmark. Här käkar ungarna godis varje fredag.
Ha en fin Påsk
Bob