SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2854. Gamla Hektor gör sig bra i blommiga Botan??

Han börjar ju bli lite till åren Hektor?? –85 bast?? –men fortfarande mycket duglig?? Även i den digitala kamerans tjänst?? Men i motljus då?? –inga problem ens med solen rakt in i gluggen??

Ja, man skulle ju tro att en glugg utan antireflexbehandling skulle vara helt kass?? Å en modern glugg är naturligtvis mycket bättre?? –men seniorplåtis tycker att resultatet på körsbärsblommen i Botan är helt ok!!

Motljus bild av blom i Botan med Panasonic GM5 + Hektor 2.8cm f6.3 @ f9

Den första sommardagen i Lunds universitets Botaniska trädgård är bedårande för alla besökanden:

Blom i Botan anno 2019-04-20

Inlagt 2019-04-29 06:21 | Läst 4678 ggr. | Permalink

"Bra reportage med gamla Hektor. Visst är det förvånande att riktigt gamla objektiv klarar så mycket. Ändå hakar jag lite på det där: ”...Men i motljus då?? –inga problem ens med solen rakt in i gluggen”. I den bild du presenterar ser man tydligt den kraftiga slöjgården runt den till större del skymda solen. Sedan vet jag av egen erfarenhet att bara en liten vinkelskillnad gör att det blir en ”totalflach” och bilden blir helt förstörd. Hur många tagningar fick du göra för att få fram denna relativt reflexfria bild?"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra reportage med gamla Hektor. Visst är det förvånande att riktigt gamla objektiv klarar så mycket. Ändå hakar jag lite på det där: ”...Men i motljus då?? –inga problem ens med solen rakt in i gluggen”.
I den bild du presenterar ser man tydligt den kraftiga slöjgården runt den till större del skymda solen. Sedan vet jag av egen erfarenhet att bara en liten vinkelskillnad gör att det blir en ”totalflach” och bilden blir helt förstörd. Hur många tagningar fick du göra för att få fram denna relativt reflexfria bild?
Svar från Bob Bovin 2019-04-29 08:51
Hej,
En bild togs mot solen.
Med vänlig hälsning,

Bob
syntax 2019-04-29 11:02
Turgubbe... :-D
Hej Bob.
Herlige - næsten sommerbilleder fra Lund.
Mvh. Erik.
Svar från Bob Bovin 2019-04-29 21:51
Hej Erik,
Idag är det likt en sommardag. Hoppas det kommer att blandas med regn vissa dagar.
Ha det gott
Bob