SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2856. Den akademiska bondbyn i syd?? –sett med Hektor gluggen

Idyll?? –finns det några sådana kvar i landet utom sig?? Ja, vi vill väl tro det fortfarande?? –och i så fall ligger nog den lilla akademiska bondbyn i syd hyfsat till??

Med lilla Panasonic GM5 skrudad med gamla Hektor 2.8cm f6.3 kan man försöka fånga försommarens idylliska inslag. Hoppas det lockar en och annan turist som läser fotosidan.se:

Idyllen Lund anno 2019-04-20

Inlagt 2019-05-01 07:22 | Läst 3533 ggr. | Permalink

"Man får försöka gå litet på sidan om allfartsvägarna, för där finns idyllen ofta kvar, och det gäller ju även kameror med optik! Men dagens digitala marknadsföring ger ofta tunnelseende, och lockar människor till trängsel både vad gäller platser och kameror/optik! ;) Och tycker Hektor beskriver Kultur-idyllen i Lund bra! /B"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Man får försöka gå litet på sidan om allfartsvägarna, för där finns idyllen ofta kvar, och det gäller ju även kameror med optik! Men dagens digitala marknadsföring ger ofta tunnelseende, och lockar människor till trängsel både vad gäller platser och kameror/optik! ;)
Och tycker Hektor beskriver Kultur-idyllen i Lund bra!
/B
Svar från Bob Bovin 2019-05-01 09:48
Hej,
Ja det blev tydligt på Marknaden på Fotografiska. Det hela var mycket fint ordnat, härliga sittgrupper för seniorerna. Prydlig visning av kameror, men vilket utbud. Massor med stora gluggar. Stora mellanformat digitala kameror. Nästan alla var för tunga för en otränad gubbe. Tyvärr gäller detta för moderna Leicor.
Då blir man glad att även liten Hektor klarar sig bra för turistbilder.
Bilderna här är tagna granne med Kultur museum.
Klapp
Bob
Vad fint det ser ut, precis såna idyller man gärna vill hitta vid sin stadsbesök! Lägnesen jag var i Lund slår det mig, hälsningar/ Björn T
Svar från Bob Bovin 2019-05-01 09:52
Hej,
I den gamla delen av Lund finns det fina gamla hus som är välvårdade. Man kan också gå in på Kulturen, som är en koncentrerad samling byggnader av vår gamla kultur.
En sommarturné till Lund är att rekommendera. Lite turister och inga studenter.
Ha det väl
Bob
Hej Bob - smukke smukke fotos og nogle dejlige farver. De kunne sikkert også godt være taget i f.eks. Dragør ?
Med mange venlige hilsener fra Erik
Svar från Bob Bovin 2019-05-01 21:16
Hej,
Det skulle kunna vara Dragör. Men de har mindre hus och är mycket vackra.
Ha det gott
Bob