SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2867. Lokal konstutställning?? –i slussen??

Det är kul med konst i vardagen?? –det lättar upp sinnet?? Det är ju ofta de dystra miljöerna som behöver lättas upp?? Konstigt att kulturnämnden i kommunerna har tänkt på det??

Nåja, ibland så ordnar slumpen att det blir någon form av dekoration om man har öppnat sinnet??

Slussen är ju just nu i sin ombyggnad inte någon skönhet?? –men det finns ljuspunkter??

Deko i Slussen anno 2019-04-28

Inlagt 2019-05-12 07:33 | Läst 307 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Du har skapat skönhet med Din bildkomposition!"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Du har skapat skönhet med Din bildkomposition!
Svar från Bob Bovin   2019-05-12 10:18
Hej,
Tackar det var snällt sagt. När man kommer till en ny miljö blir det spännande att se former.
Ha en fin söndag
Bob
Fin bildserie med konst i vardagen!
Svar från Bob Bovin   2019-05-12 11:36
Hej,
Det dyker upp här och där, speciellt när man går i ny miljö.
Hälsa
Bob och Ninni
Ja, det är en sliten miljö det som finns kvar av Slussen.. men det är klart att det fortfarande finns motiv där, det visar dina bilder! Nu förbereder man den östra halvan av Slussen för den 'guldfärgade' bron där som kommer med fartyg från Kina om nått år eller två kanske, sen river man den resterande västra halvan där trafiken går nu, och bygger upp den delen.. men allt tar ett antal år ytterligare..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin   2019-05-12 20:59
Hej,
Det är verkligen en massiv arbetsinsats för att göra en ny sluss. Har vi råd?
Ha det bra
Bob
ehrsa   2019-05-12 21:44
Det var nödvändigt, den 'gamla' som byggdes på 30-talet höll sakta på att rasa ihop.. Den var byggd med en betongkvalitet som inte höll måttet, på sikt. Moderna tidens halkbekämpning med salt klarade inte den betongkvaliteten som Slussen byggdes med av, saltet hade för längesedan nått in till armeringen.. Och med förändrat klimat så ser man inte bara värmeperioder framöver, utan även ökande nederbördsmängder vilket kan få hela Mälaren att svämma över, vilket skulle halvt dränka Gamla Stan och tunnelbanan, även viktiga tunnlar med kablar och annat som går under jord där skulle översvämmas.. därför byggs även 'nya' Slussen för att kunna öka vattenuttaget ur Mälaren! Det är bara borta vid Riksdagshuset, Slussen, Hammarbyslussen och Södertälje som man kan tappa Mälaren på vatten, och det räcker knappt.. För 10-15 år sen var det bara 1 dm. ifrån att vatten skulle rinna ner i tunnelbanan vid Gamla Stan och även känsliga kulvertar som finns där.. Det var högt vattenstånd då p.g.a. snösmältning västerut i Svealand, ihop med hårda västliga vindar som tryckte Mälarens vatten österut.. kanske det samtidigt regnade mycket, jag minns inte..! Har vi råd med att lägga halva Gamla Stan och tunnelbanan under vatten..?
Hälsn!

Innehållskategorier