SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2889. Vi lever i föränderliga tider?? –inget är bestående?? –eller …..

Utvecklingen de senaste hundra åren är nästan ofattbar?? –det finns nästan ingenting kvar av det som bar samhället i mitten på 1800-talet?? Man kan ana rester av den tiden??

 Vår corre Maria i den stora kungliga huvudstaden ser ibland tecken i förändringarna??

För mycket länge sidan grävdes det en kanal tvärs över vårt land?? –man trodde då att det var avgörande för vår sjöfart?? –med direktkontakt från landets centrum till Atlanten?? Märkligt nog finns det båtar som ännu gör den ruten!!

Kanalbåten kör ännu ruten anno 2019-05-23

I slutet på 1800-talet kom ett underligt fordon rullande på våra vägar?? –jo just cykeln?? Det blev snabbt var mans fortskaffningsmedel till jobbet?? –och idag kanske vi kan se en återkomst?? –som miljövänligt alternativ?? Men i den Gamla stan tar turismen över allt mer och även cykelaffärerna slås ut:

Cykel blev godis i Gamla stan anno 2019-05-23

Den lilla behändiga kameran?? –som dök upp på 1920-talet är idag nästan helt utdöd?? –å likaså den digitala varianten som kom i början på detta århundradet är också obsolet på grund av var mans ”smart phone” som snart kan göra allt behövligt i samhällslivet?? –inklusive ”foto” och filma?

Antik kvarleva, Leica Standard, utan betydelse i samhället

Inlagt 2019-06-03 06:40 | Läst 3096 ggr. | Permalink

"Även om det faktiskt går fartyg från Stockholm via Göta Kanal så har nog något fåtts om bakfoten här. S/S Motala Express är nämligen verkligen ingen kanalbåt. Fartyget hörde hemma i Vättern och kallades för Vätterns fånge, eftersom det är för långt för att passera slussarna i Göta kanal. Man fick kapa av en bit av fören för att få ut fartyget ur sjön, när man beslutat att renovera och byta hemmahamn till Stockholm."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, tiden den rusar på. Jag minns ännu när min mormor berättade om första cykeln, första bilen i byn, första telefonen, första flygplanet i skyn. Och så vidare. Hon var född i slutet av 1800-talet. Hennes man var 8 år av äktenskapets början i Amerika, när han kom hem såg han till att byn fick el, och den första lampan tändes i deras by när min mor döptes hösten 1926.
- hawk
Svar från Bob Bovin 2019-06-03 11:18
Hej
Det var ett fint tidsdokument du gav av den byn.
Vi glömmer ofta hur nära det här ligger i ett historiskt perspektiv.
Din mor föddes samtidigt som Leica kameror blev allmänna.
Tack
Ha det väl
Bob
Även om det faktiskt går fartyg från Stockholm via Göta Kanal så har nog något fåtts om bakfoten här. S/S Motala Express är nämligen verkligen ingen kanalbåt. Fartyget hörde hemma i Vättern och kallades för Vätterns fånge, eftersom det är för långt för att passera slussarna i Göta kanal. Man fick kapa av en bit av fören för att få ut fartyget ur sjön, när man beslutat att renovera och byta hemmahamn till Stockholm.
Svar från Bob Bovin 2019-06-03 19:29
Hej,
Tack för rättelsen.
Ha det bra
Bob
Nu blev Jonen nöjd och glad igen när han fick se din kamera
och jag är nöjd se dina bilder tur väl det. Visst är det härligt i Stockholm när man
kan åka ut i skärgården men menar du att cykelaffären inte gick bra i Gamla stan.
Underligt det. Polkagrisar och ursäkta "skräp" är mer lönande.
Vi lever i en annan tid så är det.
Ha nu härlig dag i morgon igen
gissar ni med hade en riktig sommardag i dag.
Hälsningar från oss
Gun-Inger som varit lite down när ett tag.
Svar från Bob Bovin 2019-06-03 23:22
Hej,
Det är mest kommers i Gamla stan.
Här var det en varm sommardag. I morgon blir det lite svalare. Då får man gå ut å plåta.
Ha det väl med Jonen
Bob och Ninni