SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2910. Man skall inte lägga något i en annans mun??

Det anses inte vara bra?? –att lägga sin egen åsikt i någon annans mun?? Det vill säga man skall aldrig skylla på någon annan?? –man skall ta ansvaret för sina åsikter?? –och stå upp till ansvar??

Ibland undrar man om vi i landet utom sig har svårt med detta?? –vi har ju ofta fattat ett beslut i ”konsensus”?? –vi tror att detta betyder att gruppen har ansvaret?? Inte du själv??

Detta märker man speciellt när det går åt helvete?? –då finns det ingen som är ansvarig?? Ett exempel är när en bank t ex har tvättat pengar i annat land åt brottslingar?? Va händer då?? –jo, chefen får löneförhöjning?? –eller ett enormt avgångsvederlag?? Vad betyder det för ”folkmoralen”?? –herr makthavare?

Varför kom jag att tänka på detta??

Skyltar är farliga i fel sammanhang

P.S. Bilden är tagen med Leica II + Leica Super-Angulon 21/4

Inlagt 2019-06-24 07:25 | Läst 671 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Pratade senast igår med min son om politikernas ansvar. Maud Olofsson är ett bra exempel tycker jag. Tänk om bankrånaren kom med samma förklaring. Jag har slutat råna banker så jag har inget ansvar för rånen längre. Nästa gång röstar jag nog på kommunisten K. G. Nilsson i Ludvika. Han säger då sanningen om dessa "valutasvin " på Nordeas bolagsstämma. Finns på YouTube
Sten
Svar från Bob Bovin 2019-06-24 09:39
Hej,
Man upplever ofta detta beteende hos beslutsfattare. Det verkar ligga i vår konsensus tradition.
Ha det väl
Bob