SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2911. Varför mår vi inte bra i välfärdsländerna??

Det säges att vi i välfärdsländerna är för feta?? –å äter som om vi bodde på ett jordklot som är fyra gånger större?? Med andra ord vi måste ställa om så alla får mat och hälften får äta mindre??

Det blir svårt att genomföra?? –mat är gott och instinkten säger att man måste äta så man har energi på lager när det blir svåra tider??

Vilket det uppenbarligen kommer att bli?? –på sikt?? Å det är det kroppen inte förstår?? Å därmed äter ändå mer!!

Missledande skylt i Lund anno 2019-06-15

Inlagt 2019-06-25 07:27 | Läst 1867 ggr. | Permalink

"Tror nog att det här med 4,2 jordklot, så som vi i 'väst'/Sverige lever/förbrukar har nog inte bara med matförbrukning att göra.. det har med förbrukningen allmänt av jordens alla resurser att göra.. alla människor på jorden lever inte så slösaktigt, men vi i Sverige gör definitivt det! Och även jag äter lite för mycket.. Hälsn!"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Man kan ju beskatta den onödiga maten högre för att minska konsumtionen. I Norge är det rätt hög skatt på godis till exempel.
Svar från Bob Bovin 2019-06-25 19:04
Hej,
Det kan va den rätta vägen. Bara pengar talar.
Ha det väl
Bob
Tror nog att det här med 4,2 jordklot, så som vi i 'väst'/Sverige lever/förbrukar har nog inte bara med matförbrukning att göra.. det har med förbrukningen allmänt av jordens alla resurser att göra.. alla människor på jorden lever inte så slösaktigt, men vi i Sverige gör definitivt det! Och även jag äter lite för mycket..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-06-25 19:05
Hej,
Ja, man känner sig verkligen som skyldig.
Ha det väl
Bob
Hoppas du lyssnade på dagens sommarpratare, överläkare Anders Hansen, han hade många kloka synpunkter på frågan i din rubrik. Värt att lyssna på om du inte gjorde det! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bob Bovin 2019-06-25 22:13
Hej,
Det missade vi. Vi får leta reda på det.
Tack för tips.
Ha det väl
Bob