SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3035. Vi har inte doserade kurvor här??

Vi vet ju att bra kurvtagning kan vara viktigt när farten är hög?? –dosering kan hjälpa till att hålla var och en på banan?? Om du inte tror mig kolla på cykelsport i en velodrom??

Men en sak som var ny för seniorplåtis att farten i en by med snabba ungdomar skulle behöva ha doserade trottoarer för att ta sig fram snabbt??

Kurvtagning i Lund anno 2019-10-19

Inlagt 2019-10-27 07:22 | Läst 4122 ggr. | Permalink

"Bra bild, Bob! Varför inte lägga in den i gf-poolen? Mvh Fredrik"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Väl fångad bild mitt i kurvtagningen! /Anders
Svar från Bob Bovin 2019-10-27 13:42
Hej,
Tackar. Jo, god kurvtagning.
Handen väl
Bob
Bra bild, Bob! Varför inte lägga in den i gf-poolen?
Mvh
Fredrik
Svar från Bob Bovin 2019-10-27 13:43
Hej,
Tack. Nästa gång kanske.
Ha det väl
Bob
Fin bild i exakt rätt millisekund.. Den kvinnan skulle var grym med ett par skridskor monterade.. hon skulle åka på 'ytterskäret' ser man här.. det anses extra 'fint' och är klart vägvinnande.. vi andra åker mestadels på 'innerskäret'..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-10-27 13:44
Hej,
Hade ingen aning om olika typer av skär.
Ha det väl
Bob
ehrsa 2019-10-27 16:44
På en långfärdsskridskoskena som kanske är 1,25 mm. tjock så är ofta skenan slipad 'platt' och då får man två vassa 'hörn' som är de två eggen som man en i taget vinklar ner i isen för att få fäste att trycka ut kraften med.. men en avancerad åkare börjar ofta skridskoskäret sett på ett ben, med att åka lite på ytterskäret först, men så fort som benet/skridskon passerat det vertikala läget i sin rörelse ut från kroppen så byter skridskon från 'ytterskäret' till 'innerskäret'.. så länge som man hänger på ytterskäret (som kvinnan skulle ha gjort med skridskor) så riskerar man ju att ramla åt det hållet, men det rätar upp sig genom att trycka benet/skäret ut från kroppen.. man får liksom en extra kraft av att vara på väg att 'ramla' lite och då istället trycka ut benet åt det hållet.. Man utnyttjar en pendelrörelse i hela kroppen! Långfärdskridskoåkare som vill fotas i sin skridskoåkning vill gärna ha en bild 'i ytterskäret' så som kvinnan ovan.. fast på is då.. det visar att man kan det här med skridskoåkning.. Själv har jag väl mest använt mina 'innerskär' även om ett och annat ytterskär också har tagits.. när jag var ung så var skridskorna ofta så mjuka att det blev mest att man åkte på lädret.. även fotlederna var rätt mjuka.. Det finns ett läge på långfärdsskridskor där varken inner eller ytterskäret når ner i isen för att få fäste, då halkar man ofta lite på den smala platta ytan som finns mellan inner och ytterskäret, det händer oftast bara när isen är extremt slät och hård.. Hockeyskridskor har en tjockare skena och är oftast 'skålslipade' (konkav) vilket gör att dom alltid har fäste med antingen inner eller ytterskäret på skenan, och står man helt vertikalt med skridskon så når bägge 'skären' (eggen) ner till isen och ger bra fäste.. Inlinesåkare kan utnyttja det här med ytter och innerskär maximalt, tack vare bra fäste mot underlaget, hela tiden! Kan ses här och kallas då 'double pusch': https://www.youtube.com/watch?v=CrSchFN-u9I
Hälsn!