SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3109. Juldekorationerna tas ned?? –eller man beskär träd?? –hamlar??

Vi går mot ljusare tider?? Juldekorationerna tas ned?? –trodde vi?? Men inte så alls?? –utan ”handla” som hör julen till?? –har bytts mot ”hamla”?? –som hör våren till??

Seniorplåtis blev så glad?? --när han såg att juldekorationerna togs ned av kommunens personal?? Men vid närmare granskning och språka med personalen visade sig att det var experterna på hamling som var igång??

Hamling av träden i Lund anno 2020-01-08

Det är ett otal antal små grenskott som skall klippas bort på varje träd så att det bildas ett ”klot” på varje gren?? Det är ett jobb för experter, vilka är anställda av kommunen. Jobbet med att hamla måste dock ske före vårens inträde. Man undrar ju vad dessa experter gör resten av året??

Träden beskärs vid Mårtenstorget i Lund anno 2020-01-09

Inlagt 2020-01-11 07:35 | Läst 1383 ggr. | Permalink

"Visst de kan beskära på rätt sätt en stor konst precis som att ta intressanta bilder som dessa som jag blev så glad se för nu är våren snart på gång hos oss i Skåneland. Om träden inte blir klippta så blir det spretiga ynkliga grenar så vill vi inte hade. I morgon skall vi få sol vilket blir en stor glädje för oss. Sov gott båda ni hälsar vi Gun-Inger"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Visst de kan beskära på rätt sätt en stor konst precis som att ta intressanta bilder som dessa som jag blev så glad se för nu är våren snart på gång hos oss i Skåneland.
Om träden inte blir klippta så blir det spretiga ynkliga grenar så vill vi inte hade.
I morgon skall vi få sol vilket blir en stor glädje för oss.
Sov gott båda ni
hälsar vi
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2020-01-12 09:33
Hej,
Jag beundrar deras yrkesskicklighet.
Det finns ju utmärkt utbildning i SLU i Alnarp.
Hälsa
Ha det väl
Bob