SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3130. Vandalism?? –oförklarligt??

Hur kan man slå sönder gemensamma faciliteter?? –till gagn för många människor i ett gemensamt samhälle?? Vi har, nästan alla, betalat till att det skall fungera?? –och var till hjälp??

I en lite by i södra delen av landet utom sig ser man exempel på att vandalism?? –som säkert är mycket kostsamt att reparera??

Det är inte bara gemensamma egendomar som förstörs, utan nästan varje natt så brinner det några bilar i bostadsområdena?? Hur kan man motivera detta hänsynslösa slöseri med egendom??

Man kan tycka att en del är ”småsaker”, men summan blir betydande för ett litet samhälle?? Här är exempel seniorplåtis fann under en runda på byn:

Sönder i Lund anno 2020-01-30

Är det någon som vill protestera?? –varför inte försöka göra det verbalt på nätet??

Inlagt 2020-02-01 07:42 | Läst 1568 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob, Märkligt nog är det ofta ungdomar som själva har det knapert som vandaliserar.
Med andra ord hjälper dom till så att samhällets resurser går till att återställa skador i stället för (exempelvis) pengarna går till ungdomsgårdar idrott, eller som i Stockholm, gratis månadskort till kollektivtrafiken för unga, och mer pengar till ungdomsaktiviteter.. Jag undrar hur mycket pengar det går åt att sanera klottret, på t-banestationerna, eller städning av vagnarna, när burkar typ energidrycker ölburkar cocolaburkar, och skitiga skor på sätena, mitt emot sker dagligen.
/ Bengt H
Svar från Bob Bovin 2020-02-01 16:24
Hej,
Det är stort frågetecken för varför ungdom förstör för sig själva.
Det är tur att vi inte har någon tunnelbana här.
Ha det väl
Bob
Ja det är märkligt att man måste bara förstöra för förstörandets skull. Man stjäl inget men man måste slår sönder. Blir dom påkommen har dom skulder livet ut vilket är helt riktigt. I Skåne kan jag tänka mig att det är många med utländsk bakgrund och är det så ska dom skickas dit där dom kommer ifrån tycker jag. Men det är inte alltid så. I mitt bostadsområden har det varit många inbrott i garage och bilar. Min granne har fått bilrutorna sönderslagna två gånger på kort tid. Hade inbrott i min bil, det enda som stals var en täckjacka som jag skulle slänga. Men dörrhandtagen var sönderslagna. Jag har bott här i 36 år så det har blivit vittnesbesök på några rättegångar genom åren. Alla som blivit påkommen har haft Svenska namn. Bilbränderna i Sätra (Gävle ) var Svenska ungdomar. Så det går inte alltid att skylla på invandrare. Det skulle behövas mer uppfostran.
Sten