SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3284. Ior har koll på vad som finns till hands?? –för fotoflanerande??

Han håller reda på vad som finns att tillgå som flanör?? –och han är lika pessimistisk som flanören själv?? Ofta hjälper det ta en kamera redo?? –å vandra ut i byn??

Sinnet ljusnar när man märker att man inte är ensam?? –utan många ser ganska krökta ut?? Kan man då hitta någon komisk situation att fånga på bild?? –så skiner man upp och man blir glad och förväntansfull?? För man tittar inte på skärmen?? –förrän man kommer hem?? Eller ändå bättre man får vänta tills filmen är slut?? –och har framkallats av Mattssons foto??

Ibland får man en kommentar från någon annan gubbe?? –vad har du för kamera?? –det är ju ingen mobil dä där?? Har man den dagen en kamera med film så blir det mycket att berätta?? Kanske har man sin Leica II från 1932 med sin Elmar 35mm f3,5 fastskruvad?? Eller så har man den ”nya” ideala svarta gatuplåtarkameran Canon P med gluggen 25mm f3,5?? Ingen av dessa har säkert någon gubbe sett tidigare?? Men det kan också vara en dag då en digitalkamera kommit med ut?? –som minstingen Panasonic GM5 med sin Olympus Limited black 12mm 1:2?? Seniorplåtis favorit om det skall va digitalt?? Det är ofattbart att tillverkarna inte fattat att det skall vara små lätta och enkla kameror i fickan?? Om man vill ha med sig en klumpeduns en dag så tar man sin Sony A7RII med Techart adapter för autofokus med gamla Leica gluggar, som Summilux 50mm f1.4.

Här är en bild på urvalet av kameror seniorplåtis har att välja på varje dag:

Ior med sina kameror anno 2020-07-02

Inlagt 2020-07-04 08:02 | Läst 2093 ggr. | Permalink

"Fina uppläggning det där! Mycket fin! :) /B"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina uppläggning det där! Mycket fin! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2020-07-04 18:14
Hej,
Tack för uppskattning. När man ser priserna på dagens LP så undrar man om det är någon yngling som uppskattar de gamla kamerorna.
Klapp
Bob