SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4317. Extra! Extra!! Läs allt!! –om kungen i fara??

Kungen i fara vid jubileumshyllningarna?? Det kunde varit löpsedeln för en tabloid i landet utom sig?? Men alla missade det?? –bara vår Corre Maria såg det??

När vi såg bilden kunde vi inte trycka en extra upplaga och sända ut våra kolportörer (gatuförsäljare av tidningar) som skulle skrika ”Extra! Extra! Read all about it!” liksom i London och New York på 1920-talet??

Nä i dagens läge gäller helt andra nyhetskanaler?? –som vår en blogg på fotosidan?? Vi fick ändra planerna och lägga ut den här bloggen om Marias reportage från hyllningarna av Kungens födelsedag på borggården vid Stockholms slott?? Arrangörerna hade humoristiskt spetsat till det?? --och skickat fram en liten ung extrakung med blommor?? Kanske för att antyda att en föryngrig av tronen är på tiden?? Han blev favorit hos pressfotograferna men inte hos kungen?? Han stod kvar!!

Kungen blomsterhyllas på borgården av barn anno 2023-04-30

Allt ser idylliskt ut på bilden?? –men vid närmare granskning synes en man stå upp i det runda fönstret till höger?? Är det en förklädd säkerhetspolis?? –eller en riktig kock med släng i bältet?? –och inte en pistol?? --utan skjuter med en mobilkamera?? Är detta en säkerhetsrisk eller en idyll??

Det saknades inte idyll i vår mästerfotografs bilder från slottet i Gamla stan?? Vi vill visa hur en uppenbar rojalist går upp i enskild ställning och gör honnör när Kungen och prins Carl Philip visar sig??

Kungen med son på borggården anno den 2023-04-30

Observera manen uppe till vänster i bilden?? –som visar korrekt honnör för den fyrstjärniga arme generalen, Kungen!! Här är allt bara idyll och ingen anar den eventuella faran i det runda fönstret??

Inlagt 2023-05-02 06:38 | Läst 740 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den lille extrakungen förflyttar sig skyndsamt ur riskzonen, eftersom Herrmann Göring har återuppstått i en svensk generals skepnad bakom kungen.
Svar från Bob Bovin 2023-05-02 08:25
Hej Peter,
Du kan gradbeteckningarna ser jag. Han är dessutom ganska dekorerad. Avståndet till jubilaren är dessutom ganska kort.
Ha en bra vecka
Bob
syntax 2023-05-02 08:52
Jag ser ju inte hur många stjärnor det är - men eftersom axelklaffarna är helt guldklädda, måste det vara en generalsperson.
Svar från Bob Bovin 2023-05-02 17:26
På andra bilder kan jag se att han är trestjärnig general, alltså general. Han har en smal stav som är guldprydd i övre delen. Kan en general va adjutant till kungen?
/Bob
syntax 2023-05-02 23:34
Jovisst kan en general vara det. När jag rådbråkar minnet så poppar det upp att det är en fråga där kungen har mycket att säga till om.
Jag har en gammal lumparkompis som var adjutant åt kungen ett tag. Han var "bara" överste - men en framåt och socialt kompetent person (och rolig).