SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4411. Black beauties

Instagram är idag källan till många bilder på gamla och nya kameror. Detta från samlare och säljare av dessa?? Det har blivit en slags Camerografi tävlan att göra annorlunda bilder.

Så den här bloggen är för de som gillar bilder av gamla kameror?? Seniorplåtis gillar gamla Leica och Canon före tiden av spegelreflex kameror?? Speciellt då om de är svarta skönheter?? Som de här:

Svarta Canon P och VT deluxe med svarta Canon 50mm f:1.8

Detta var kameror som användes av proffs, som Gene Smith, eller de som hade gott om pengar på femtiotalet. Canon hade vid den här tiden börjat få ett rykte om sig att gör tåliga kameror och bra objektiv. De hade börjat med att härma Leica efter WWII och det finns att läsa om detta på svenska här. Snart hade de svältande japanerna fått fart på industrin, även så Canon och Nikon, idag dominerar de ju området. Men redan på slutet av femtiotalet blev objektiven proffsens val i reportage. Så även idag hos vissa nostalgiker som seniorplåtis.

Inlagt 2023-08-04 07:32 | Läst 538 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är många som samlar på gamla kameror, själv har jag börjat snegla på gamla objektiv som du vet ger alla de här härliga bokeh-effekterna.

Men det finns en uppsjö att välja på, och jag vet inte riktigt vad jag vill ha.
Men sneglar på Trioplan 100 mm F2,8 eller Helios 85 mm F1,5. 😊
Ha en fin dag!
Svar från Bob Bovin 2023-08-04 10:57
Hej,
Jag har inte använt någon av de objektiven. Helios är ett tungt objektiv och speciell bokeh. Jag tror Trioplan är bättre för dina pillidutter. Den är lättare och det finns flera på eBay från Tyskland. Båda ligger objektiven ligger i prisklassen femtusen.
Lycka till
Bob