SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#456. Naturen nära dig!! –ta fram kameran och minns!!

Ta en enkel stol och sätt dig i morgonsolens första strålar och njut av en nära natur. Låt naturen komma till dig och spar bensinkostnaderna!! –det dyker alltid upp något. Även kvällen kan vara en fin fototid!!

Man behöver inte åka till Svalbard eller annan exotisk miljö för att uppleva fina upplevelser. Plocka fram digitalkameran och sätt på ett zoomobjektiv. Då behöver du inte kliva upp ur stolen, utan kan ta med en kopp kaffe, och njuta lite extra.

Här är mina upplevelser i den svenska sommaren de senaste dagarna.

Kamera: Panasonic GH2 + Lumix 100-300/4-5,6

Inlagt 2012-07-28 07:50 | Läst 6831 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En mycket klok uppmaning. Bilderna blir inte bättre bara för att man flänger runt halva jorden. Jag har stött på uppfattningen att riktig gatufotografering måste man till New York, eller i alla fall Berlin eller Paris, för att kunna ägna sig åt. Och den svenska både landsbygden och naturen är minst lika fin aom den amerikanska.

Men det är klart, ska man göra reportage om något måste man nog åka dit, men för att ta fina bilder i allmänhet behver man inte lyfta röva speciellt mycket. Nu kanske jag är fördomafull, men resbehovet verkar vara störst hos unga fotografer. Men dom kanske inte har lärt sig tycka om kaffe än.
Svar från Bob Bovin 2012-07-29 07:16
Tack Per!
En kopp kaffe och en fjärrutlösare är inte att förakta, utan att njuta av.
Ha det bra
Bob