SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#488. Där tiden står still?? –å sanden är röd?? –dit går längtan!!

Tankarna flyger iväg?? –till höga röda klippar?? –här finns inte tiden?? –bara den eviga erosionen!! –genererande en sand?? –som blåser, flyter!! --fram mellan torra buskar?? –som lossnar och rullar vidare i vinden!!

Det finns bara berg, sand och buskar här?? –regnet bryter loss och transporterar vidare röda små brottstycken?? –som blir sand?? Ett korn i taget flyter vidare och ger näring till torra förvridna små träd och buskar. Vinden pinar ner dem till låg höjd!! --och rycker loss vissa med brutal kraft?? –som torra, runda, bollar tumlande runt, runt??

Det är en högplatå?? --öken?? Ingen bryr sig om tiden här!! --som sitter tätt intill klippan i skydd mot vind och regn?? Genrationer av naturfolk har levt här?? --i samklang med jorden!! Ingen tog mer än som behövdes?? –för livet just då??

Det är hit längtan går?? -- ……….likt en vind!! –en stilla vind??

Inlagt 2012-08-29 07:01 | Läst 5842 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Mycket filosofi tid de fina bilderna."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag gillar första bilden fast jag har sett motivet många gånger tidigare. Det känns att andra bilden är fotograferad från en körande bil.
Men har tiden stått stilla egentligen? Erosionen är ju tid som inte står stilla. Från början var det ju en platå och det vi ser nu är resterna.
Ett spännande landskap! Och längtan går dit!
Svar från Bob Bovin 2012-08-29 15:50
Hej Wolfgang!
Jag klev allt ut ur bilen.
Tid är något vi hittat på, berget vet inget om tid.
Det är en plats att längta till.
Ha det bra
Bob
Mycket filosofi tid de fina bilderna.
Svar från Bob Bovin 2012-08-29 15:51
Hej Stefan!
Ibland drömmer man sig bort. Det kan va skönt.
Ha det bra
Bob
Den bästa uplevelsen där var när jag åkte med en lokal indian på en guidad tur. Då fick man åka där turisterna inte fick köra. Till det hela hör också att det låg en tunn slöja av snö över landskapet. Han stannade vid en naturlig halvdome med ett hål i toppen, satte sig i mitten på en sten och började spela flöjt och sjunga indianvisor. En riktigt magisk stund.
Svar från Bob Bovin 2012-08-29 21:28
Tack Jan,
Det är en plats för magiska upplevelser. Alltid värd att besöka.
Ha det bra
Pappsen