SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#581. Island?? –varför inte?? –vilken natur!! –så in i Norden.

Vi reser huvudsakligen till sol, värme och bad!! –inget fel i det!! –men varför inte lära känna Nordens länder?? Island är fotografens dröm, vilket landskap!! –svart, vitt och grönt!! Nästan inga människor! –men vilken mat!

För att ingen skall missförstå mig?? –jag sitter gärna på en bar i södern och läppjar på en drink, å andra sida tycker jag det är mer intressant att åka norr ut och se vår nordiska natur. Nästan orörda landskap och djur som strövar fritt över vidderna. Källorna är outtömliga och ingen hinner se allt under en livslängd.

Ett land i norr som vi ofta glömmer bort och som har en underbar natur!! --är Island! Hit kommer man med båt eller flyg, det senare kommer fram på några timmar. Hyr du en bil, när du är framme, så tar du dig fram nästan över allt!! –även om de flesta vägarna är gropiga grusvägar?? Övernattning fixar sig efter vägen, med lite planering hittar du rum för natten?? –eller om du föredrar att tälta?? Väljer du t ex att sova på sommarhotellen, som vintertid är skolor, så är rummen kanon fina och även maten?? Ja den är helt enkelt underbar!! Flera av de måltider jag ätit på Island är helt enkelt av kalibern?? –en gång i livet!!

Efter bankkrisen så är ju det också billigare att resa runt?? –så varför inte göra en tur till vulkanernas ö?? Vad skall du ta med för kamera?? Ta med en landskapskamera!!  Du kommer att behöva från vidvinkel till så där FOV för 200 mm. Det finns få däggdjur på ön, förutom valar. Är du fågelfotograf får du släpa med dig de tunga kanonerna, om du inte kör med m4/3, för då kan en zoom 100-300 mm räcka.

Jag har varit några gånger till denna underbara ö och jag uppskattar också vinterlandskapet. Om du är intresserad av geologi och glaciologi?? --ja då är det här en av de öar du måste besöka!!

Här kommer några typiska bilder från några turer på sommaren.

Det här är bilder från skannade diabilder. Min tekniska kunskap är inte hög nog för att ge samma kvalitet som de digitala bilder som kan tas idag.

Inlagt 2012-11-30 07:02 | Läst 9735 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ett underbart land med en natur som får fantasin att skena iväg =)
Tillbringade 5-6 månader där för ett antal år sedan och vill tillbaka med kameran och njuta av det underbara.
Och som du säger vintern är en upplevelse, har aldrig sett sådana norrsken som jag såg där, helt fantastiskt att sitt i en varm källa på natten och se hela himlen i alla tänkbara färger när det är 10- ute...
Mvh Anders.
Svar från Bob Bovin 2012-11-30 07:52
Hej Anders,
Jag håller helt med dig, vilket landskap.
Ha det bra
Bob
Hisnande vackert, dina bilder ökar reslusten!
Svar från Bob Bovin 2012-11-30 14:01
Tack Anne-Sophie!
Det landet behöver all reklam.
Jag tycker så många som möjligt borde någon gång besöka vår granne i norr.
Ha det bra
Bob
Mycket vackert, jag gillar speciellt sista bilden på Skogarfoss. Synd bara att Ditt namn skymmer de 2 personerna i bilden.
Jag har inte varit på Island, men kommande juni skall 2 medlemmar från fotoföreningen och jag köra runt Island med bil. Det skall bli spännande.
Mvh
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2012-11-30 14:04
Tack Wolfgang,
Lycklig du som åker till Island. Lycka till med plåtandet.
Ha det bra
Bob
Visst är Island underbart och jag kommer troligtvis att återvända dit nästa sommar.

Att det är ont om däggdjur håller jag dock inte mer om för ett hästtätare land får man nog leta om och även får finns det gott om.
Svar från Bob Bovin 2012-11-30 14:08
Hej Lars,
Ja man kan aldrig åka för många gånger till den ön.
Du har rätt, jag glömde alla hästar på ön, många av dessa är vilda. Det är också massor av får. Nu tänkte jag på mer klassiskt vilda djur.
Ha det bra
Bob
Wow vilka fantastiska bilder! Nu blev man sugen på att åka resa!
Ha en fin helg !
Svar från Bob Bovin 2012-11-30 14:11
Tack Heléne!
Till Island skall du någon gång. Då blir det fina bilder att se på för oss här på FS.
Ha en fin helg själv
Bob
Ja Island längtar man tillbaka till. Hoppas man får chansen att åka dit igen med bil, det var riktigt roligt.
Svar från Bob Bovin 2012-11-30 20:12
Hej!
Du hinner dit med hela familjen.
Vi ses
Pa
Något du förstår redan............... är hur mycket jag längtar få åka dit. Är verkligen glad jag fått uppleva svensk fjällvärld men den går naturligtvis inte jämföra med Island.

Lyckliga alla ni som varit där och skall dit igen.
Jag vågar inte resa själv och har några som vill dit men
har inte ekonomisk möjlighet. Så är livet.
¤¤¤//Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2012-11-30 19:57
Hej,
Den svenska fjällvärden är inte sämre än något.
Ha det bra i helgen
Bob