UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#707. Garanterat manipulerad!! –ungdomarna leder in i framtiden??

Manipulerade bilder, vill vi inte ha?? Men är det hela sanningen?? Vi ”gamlingar” ser bilder som dokument!! –sanningen och inget annat. Ungdomen ser något annat!! –något roligt, en vision??

Det är bäst att jag håller fram min ståndpunkt, absolut ingen manipulation av reportage bilder!! Naturbilder ser jag som dokumentära illustrationer och de skall inte manipuleras, vi har sett alvarliga avvikelser från detta, tyvärr!! Även amatörbilder av typen gatufotografi ser jag som dokumentär fotografi av urban miljö!! –att manipulera dessa vore oärligt??

Om vi i stället skall se fotografi som en konstart?? –så kan jag tänka mig att förändringar i bilden kan vara ok, även reklamfotografi tycker jag att förändringar är ok?? I dessa bildformer vet vi redan manipulation är legio!!

När jag senast besökte några av våra barnbarn så var den vanligaste leksaken ”paddor”?? –ja, vi gav dem dessa kraftfulla datorer?? –för vi tror att det är ett oundvikligt  verktyg i framtiden. De spelade mest spel på dessa datorplattor, men eftersom dessa ”paddor” också är kameror så tog de bilder och lekte med dessa. De övertalade mig att installera en ”app” (vad det nu är??) kallad ”HD Kamera”. Det visade sig vara en programvara för att fotografera med. Till kameradelen hörande en enkel ”foto-shop”, med den kunde man verkligen förändra bilden man tagit! De tog en bild av mig och, ja, här är den!

Jag vill framhålla att jag inte är mexikan, och jag har aldrig rökt. Jag bär ytterst sällan slips eller fluga så bilden är inte dokumentär!!

Ungdomarna verkar vara mer öppna för att använda bildmanipulation!! –än jag är.

Postat 2013-04-05 07:05 | Läst 8714 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

#706. Jiiiivakt!! –vad får inte turisterna va med om?? –lite armé teater??

Vakta kungens boning?? –ja, kanske?? –men i huvudsak är det nog en turistattraktion!! Ett spel för gallerierna?? –för alla utländska, förundrade kamerabärare?? –och slutarrassel!!

När assistent Ninni och jag besöker barnbarn, så bor vi strax över turistrunstenen! Ska man ta sig ned till nya centrum?? --så blir man tvungen att passera nära en stor fyrkantig byggnad, där kungen inte bor?? Byggnaden omringas av en stor del av den svenska försvarsmakten!! Den verkliga bevakningen är ”outsorsat” till ett bevakningsföretag?? Underhållningen för turisternas kameror klarar lätt den försvarsmaktsgren!! --som just då är avdelad.  Det är väl inövade ”sketcher”?? –med en del moment hämtade från gamla tiders exercis!!

Jag känner igen en del moment, som den här?? –vilken innehåller repliken –Jiiivakt!! Varvid de få skådespelarna rycker upp sig??

Slottet i Stockholm, 2013-03. OM-D med 14/2,5.

Höger vänster OM!!

Postat 2013-04-04 06:55 | Läst 3734 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

#705. ”Modefotografen” rycker ut?? –i verkligheten?? –som en fotoflanör i 08!!

Vilken variation!! –är det verkligen ”ett” mode?? –eller är det bara många olika personliga stilar?? Skulle man se skillnad på åttiotalets mode och dagens mode?? -- i en serie bilder?? Ja, säkert??

Så det är väl bäst att man tar och dokumenterar hur det ser ut idag?? –så någon i framtiden kan plocka fram vad den stora skillnaden var för något??

I tre dagar strosade jag omkring?? –nej, fotoflanerade?? –jag i den stora staden, med de moderna människorna?? Jag försökte plåta damerna i olika kläder och miljöerna?? –helst då i 08 boende!! Det var få!! --som inte var ryska turister?? --vill säga!! Jag använde en OM-D med gluggen 14/2,5.

Postat 2013-04-03 07:14 | Läst 4866 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

#704. Det ska ---n stå här!! –här ser man ju inte ett dugg??

Malplacerad?? –ingenting ser han och ingen ser honom!! Stor sevärdhet har inte en chans, något står i vägen och det är väl inte meningen att vår nationalskatt skall behandlas så?? Kanske är det bara temporärt??

Så går man där och spanar?? –som rik ryssturist eller fattig hemmabo!! Man vill ju se vår uppåtskådande trubadurlegend?? Han lyfter ju glasögonen för att se klart mot fjärran?? Vad får han då se?? Jo, en anskrämlig bodvägg, på närhåll?? Ja det kan ju inte ses annat än som en skändning av var kulturattaché. Japanerna kan ju inte ställa sig vid hans sida å bli plåtade?? --för att visa släkten hemma!! Ja det skulle kanske gå om man har ett vidvinkelobjektiv!!

Gamla stan 2013-03. OM-D + Lumix 14/2,5.

Postat 2013-04-02 07:02 | Läst 2527 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#703. Lite vardagsdramatik?? –i den lilla skalan?? –allt gick väl!!

Plötsligt händer det!! En liten ojämnhet är i vägen!! –de små fötterna snubblar i utförsbacken!! Hjälpande händer rusar till?? –och hjälper till att komma upp igen!! Bra det var inte så farligt!! Solen skiner!!

Det är bara lite vardagsdramatik?? –ingen skada är skedd inte ens ett minsta lilla skrubbsår!! Några blev rädda?? –men allt gick bra!!

Gamla stan. 2013-03. OM-D + Lumix 14/2,5.

Postat 2013-04-01 08:05 | Läst 2682 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6