SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2364. Blir det så mycke sopor?? –efter all fika??

Vår ”civilisation” orsakar otroliga mängder sopor?? –vi tar det som ”naturligt” eller ”nödvändigt”?? –men vi håller på att täcka klotet?? –och fylla haven med svårnedbruten skit??

Lilla landet utom sig i norr?? --tror ju sig vara ganska bra på att sortera soporna?? Så att en stor del kan förbrännas??

 Man undrar ju var den bildade koldioxiden tar vägen?? –den bidrar naturligtvis till växthuseffekten?? Plasten, som inte bränns, hamnar till slut som småbitar i naturen och haven??

Fiket med väl tilltagen sopsortering

Inlagt 2017-11-22 07:22 | Läst 4448 ggr. | Permalink

"Felet är väl den överkonsumtion vi människor gör oss skyldiga till. Har två katter och försöker oftast ge dom fisk som kokas. Ibland måste man ändå ta till dessa kattmatsförpackningar som ligger i ännu en förpackning. Köper därför burkarna eller påsarna styckevis. Har använt tygkasse dom sista tio åren (minst ) när jag handlar. Allt som ska sorteras läggs i behållare vi tömmer vid återvinningen. Hittade en bild på min äldsta dotter igår. Hon satt på sängen på ett grönt överkast, det var från vår första lägenhet 1973. Dottern är 43 idag. Överkastet ligger på vår extrasäng som vi har i lillrummet. Jag kan göra mer men känner mig inte som någon miljöbov. Blir smått förbannad varje gång jag går till soprummet och ser att folk fullständigt skiter i var soporna ska ligga. När det gäller bilkörning lever jag inte som jag lär. Sten"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det får mig att tänka på den debatt som fanns på 1970-talet (tror jag) - om bakterier som förökar sig i ett provrör.
Svar från Bob Bovin 2017-11-22 09:49
Hej,
Jag minns inte den debatten, men funkade det i provrör då så vet vi idag att det funkar på golven i sjukhusen idag.
Dessutom har vi fixat att de är resistenta mot de flesta vapen vi har idag.
Ha det bra
Bob
Vibybo 2017-11-22 16:14
Den visade bilden av kontinuerlig förökning i ett begränsat utrymme och de problem som då blir med tillgångar och avfall.
Och det är ju inte bara "sopor" vi slänger utan allt för mycket "vill inte ha mera " prylar som det egentligen inte är något fel på.
Här var det i alla fall fräscha containers.
ing-marie
Svar från Bob Bovin 2017-11-22 13:58
Hej,
Å all mat vi slänger = 1/3
Ha det bra
Bob
Felet är väl den överkonsumtion vi människor gör oss skyldiga till. Har två katter och försöker oftast ge dom fisk som kokas. Ibland måste man ändå ta till dessa kattmatsförpackningar som ligger i ännu en förpackning. Köper därför burkarna eller påsarna styckevis. Har använt tygkasse dom sista tio åren (minst ) när jag handlar. Allt som ska sorteras läggs i behållare vi tömmer vid återvinningen. Hittade en bild på min äldsta dotter igår. Hon satt på sängen på ett grönt överkast, det var från vår första lägenhet 1973. Dottern är 43 idag. Överkastet ligger på vår extrasäng som vi har i lillrummet. Jag kan göra mer men känner mig inte som någon miljöbov. Blir smått förbannad varje gång jag går till soprummet och ser att folk fullständigt skiter i var soporna ska ligga. När det gäller bilkörning lever jag inte som jag lär.
Sten
Svar från Bob Bovin 2017-11-22 14:43
Hej,
Min assistent Ninni för en liknande politik. Hon kör dock en SUV.
Ha det bra
Bob
....Och hur många köper en ny mobil varje år? Det är som om det på något vis inte räknas.

Jag fick själv ta mig i kragen och uppträda resursriktigt härom sistens. Min skrivare upphörde att fungera. Apparaten lät meddela att "en färgkudde är utsliten" kontakta service".
Sagt och gjort - och jag fick strax ett kostnadsförslag som närmade sig vad en ny skrivare kostar.
Det lönar sig inte tyckte den unga mannen på mitt servicestället. Jo det gör det, menade jag - för planeten!
Nu väntar jag på att få tillbaka min gamla skrivare i fungerande skick .
Svar från Bob Bovin 2017-11-22 22:13
Hej,
Det är många som byter ofta, speciellt i den yngre generationen. De sliter ut en mobil på ett år.
Jag har slängt ut alla färgskrivare för länge sedan. När en kopia behövs, kan proffs skriva ut åt oss.
Ha det bra
Bob
syntax 2017-11-22 22:55
Har du slängt ut bildbehandlingsprogrammen också - och låter proffsen fixa det?