UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#480. Spelar det någon roll?? –vilken bild man tar och visar?? –”global warming” eskalerar i alla fall??

Få bilder har påverkat historien?? –några finns?? –av rå krigsföring?? Jag har dock svårt att finna en kioskvältare inom naturfotografin?? –i mitt internminne?? En bild som får mänskligheten och därmed politikerna att vakna??

Naturbilder av vacker natur är behagliga att titta på och jag tror att de spelar en roll för att få invånarna på den här planeten att tycka om sin natur och vara rädd om den?? Men – är de beredda att ändra sitt naturslösande leverne?? –nä jag tvekar om det verkligen är så?? Med detta vill jag inte förringa alla naturfotografers fina bilder som visas i böcker och föredrag. De spelar en positiv roll. Jag tycker dock att detta räcker inte!! –utan de som är professionella naturfotografer har ett ansvar att informera om det slöseri av naturresurser som vår generation orsakar!! Det är väldigt få svenska naturfotografer som lever upp till detta ansvar. Mycke kan bero på dåliga resurser för att genomför detta viktiga uppdrag?? –även fotografer måste äta och bo!!

Staten stöder kulturell fotografi och jag tycker att naturfotografer skall ha samma chans att söka pengar för projekt?? –där man avslöjar naturens förfall?? Jag menar att detta skall inte vara småpengar?? –utan pengar nog att genomför projektet och leva normalt under den tiden?? Precis som staten stöder forskning idag?? --skall projekten ganskas av sakkunniga experter??

Hur stor möjlighet är det att politiker skall stödja ett sådant stöd till fotografer?? –ja, om man ser hur de idag hanterar det globala miljöhotet så blir man pessimist. De flesta politiker tänker mer på partiets överlevnad i näst val?? –än den vekliga långvariga förändringen av miljöpolitiken?? Där skulle naturfotografernas påverkan av invånarnas inställning till miljön kunna spela en roll!!

Finns det ingen fotograf som agerar inom området information av miljöhotet?? –jo det finns det och en jag vill nämna är Mattias Klum. Han kan nå ut ur TV-rutan!! –något som fler naturfotografer skulle kunna lära sig??

Det här är inte en varg som ylar, utan en isbjörn som ropar på hjälp mitt i Hinlopen sundet på Svalbard!

Postat 2012-08-21 06:58 | Läst 3715 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

#479. Är den på gång?? –M10?? –hur skall den fungera?? –och 08 bildsummering??

Spännande tider för dem med feta plånböcker?? –foto-Kino i Köln?? –rullar upp i september!! Nya modeller måste ut!! –Leica M10 måste komma ut ur gardroben?? –annars tröttnar pengarna??

Den 11/1 i år skrev jag bloggen där jag framhöll mina preferenser för hur den nya M10:an skulle se ut. Jag står fortfarande för de punkter jag tog upp där. Nu har ju den svartvita M9 redan kommit ut och visat att en bättre sensor kan tillverkas för M10. Det blir troligen en live-view CMOS sensor i den nya kameran?? Frågan är om det kommer några gluggar med autofokus?? –det är inte helt otroligt?? Den elektroniska sökaren kommer troligen bli en löstagbar!! –vilket är tråkigt, rent estetiskt?? Varför inte ha en lösning som i Fuji kameran?? –eller som i NEX-7 med en lös optisk sökare??

Tillbaka i de sydliga trakterna av landet utom sig!! --kan jag nu summer expeditionen till 08 området?? --med några bilder från den gångna veckan!!

Djurgårdsfärgan ger bra vy över Gamla stan i rött?

Turistguiden behöver inte alltid tränga in sina gäster såhär??

Efter 19 glas skulle jag också ta en lur?? –dock inte som dörrvakt!!

En öl och en vinare i solnedgången på Riddarholmen, en ljummen kväll, är inte fel?

Sara tar ton i Allsång på Skansen.

Postat 2012-08-20 06:53 | Läst 3206 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#478. Fotoflanörens observationer?? –om bisarra händelser i 08?? –någon grönska??

En del underligheter förkommer i 08?? –varför springer turister omkring med vikingahjälmar?? –varför måste den syrealstrande grönskan kämpa så för att finnas i den Gamla staden??

Den i 08 besökande fotoflanören kan inte annat än undra över varför så mycke måste gå med hast?? –sålunda är rulltrapporna dubbelt så snabbt rullande i jämförelse med de i landsändan?? Det är med tvekan en lantis kan finna plats på de snabba stegen?? –å när man väl kommit ombord så slås man av att lutningen tycks vara mer än 45 grader?? Lantis känner sig vara på väg upp i himlen och kan totalt tappa perspektivet?? Det är kanske meningen??

”Landet utom sig” tjänar idag allt mer pengar från turismen?? –och det yttrar sig i att allt fler underliga produkter finns till salu för besökarna?? De tycks också gå med  på det mesta?? De guider som visar runt turisterna i den Gamla staden stannar alltid vid den runsten som murats in i en husvägg?? Naturligtvis ger det ett utsökt tillfälle att kränga några vikingahjälmar till turisterna så att de kommer i rätt stämning??

Den Gamla staden som ligger i centrum av 08?? –är både vacker, intressant, spännande och skrämmande?? På denna lilla ö finns mycket få grönskande träd?? –några träd finns vid kyrkorna och skolan?? –men jag är säker på att det skulle gå att räkna träden?? Ön är med andra ord mycket tätt bebyggd?? Några träd kämpar dock på?? –så gott de kan?? –inhägnade??

Tillfälliga planteringar i krukor förkommer här och där och några krukor får något av ett patetiskt drag?? –i sin användning??

Det råder ingen tvekan om att den Gamla staden har en betagande charm?? –å det är säkert därför turisterna vallfärdar till denna stadsdel av 08?? –och njuter av maten och friheten!!

Fotoflanören har nu beordrats tillbaka till de sydliga nejderna!! –och kommer att behöva alla tänkbara möjligheter att vila?? –å vidare observera de trakter i syd som har ett liv utan hets och snabba rulltrappor??

Postat 2012-08-19 06:58 | Läst 2789 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#477. Fotoflanören på tekniskt uppdrag?? –med evig väntan?? –Leica avslöjanden??

Fotoflanören fick idag rycka ut med småagenter till tekniska begivenheter?? –helt oväntade avslöjanden fanns på plats?? –vilket förundrade juniorerna?? –som trodde att ”landet utom sig”!! –inte åstadkommit något av nytta??

Den åstäders samlade tekniken av riket finns samlat vid det så kallade gärdet?? –småagenterna hade bestämt att denna plats skulle utforskas??—noggrant?? Assistenten Ninni och under cover agenten fann den typ av bil?? --som de hade som förstabil för evigheters sedan??—en av småagenter?? –med täcknamnet Mackan?? –förevigade denna upptäckt??

Tyvärr avslöjandes de båda senioragenterna å det gruvligaste på detta sätt?? I samlingarna fanns även en gammal hyvens kamera?? –som sades vara den första Leica kameran?? –eftersom detta kunde ifrågasättas togs en bild för att FS skarphjärnor skulle kunna ange vad det är för en modell??

Småagenterna blev mäkta förvånade?? --då det klart påvisades att detta land har haft flera framstående uppfinnare?? –således har följande viktiga objekt sitt ursprung här: skiftnyckeln, kylskåpet, pappförpackningar, dynamiten och syntetdiamanter?? När juniorerna fått så mycke kunskap?? --måste de leka av sig i lekrummet?? Därefter intogs någon skaffning i restaurationen?? –där det blev klarlagt att kampen för brödfödan kan vara tuff i vår natur??

På hemvägen upptäckte vi att den importerade renhållningsarbetaren fortfarande stod och väntade på avfall?? –från en ………?? –hör och häpna --- en lejonstaty!!

Det är helt klart att utbildningen i ”landet utom sig” är av mindre kvalificerad art!! –och speciellt utbildningen för arbetskraft så viktig för vår lokala miljö??

Fotoflanören gläder sig mycket över den omlokalisering som beordrats?? –till sydliga bredgrader?? –om nu transportsystemet det tillåter?? Nästa rapport kan tänkas komma från denna lugna transportform som råder i kodmiljö ”1:a klass snabbtåg”.

Postat 2012-08-18 07:06 | Läst 2764 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#476. Fotoflanören i ur och skur?? –spionerar på lokalförsvaret i 08??

De svåra klimatsvängningarna i det nordligt liggande 08!! –visade sig som svårartade regnskurar?? –försvårande turismen i området?? –å vidare utsättande det lokala försvaret i svårigheter?? –vid lilla framryckningen??

Klimatförändringarna å vårt klot orsakade svåra regnskurar i 08 området?? –vilket visade sig som stora svarta moln på den blå himmelen?? Förmiddagen ägnades åt träning i bumlingsklättring (eng. boulding)?? --varvid de yngre agenterna beklättrade speciella bergsväggar?? –4 meter höga!! Assistent Ninni var beredd på att de små agenterna skulle trilla ned!! --men så hände det inte??

När regnet startade skickades fotoflanören ut i Gamla staden för att skildra hur undersåtarna klarade regnfallet??

Urinvånarna i kungariket hade inga större problem att leva med regnet, men turisterna tvingades gömma sig under hustak!! –och såg förtvivlade ut??

I vissa länder råder dock svåra regnförhållanden och turister från sådana länder försvarade sig med värdighet mot skyfallet??

Vårt totalförsvar av kungens bostad blev också utsatt för svårt regn. Vid lilla vaktavlösningen ryckte vårt lokala försvar fram!! –i regnutrustning??

Vakthavande officer tände på den lilla kanonen?? –han tycktes dock ha missat utbildningen för i vilken ända man skulle sätta fyr??

Beundrare av de ursnygga soldaterna på vakt?? –stod och väntade på deras permission??

Regnet föll och föll och man kunde spegla sig i pickelhjälmarnas välpolerade yta!! –man hade bara önskat sig att staden för övrigt hade varit lik välstädad?? Det spelar kanske dock ringa roll eftersom staden är full av invaderande turister i alla fall.

Fotoflanören hade hoppats på mer ledighet idag?? –så han kunde sitta och inmundiga en kaffe i lugn och ro på något lokalt fik typ ”Stadsmissionen”. Men fan trott sa kolingen!!

Postat 2012-08-17 07:00 | Läst 3197 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa