"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Välskötta kåkstäder!

Jag fick berättat för mig en sann men smårolig historia om en brasiliansk biståndsarbetare som skulle besöka huvudkontoret i Sverige för första gången. När brasilianaren i bil färdades från flygplatsen till huvudkontoret tillsammans med den svenska insamlingschefen, så utbrast han efter att de åkt förbi ett kolonistugeområde:
- I Sverige är t.o.m. kåkstäderna välskötta!



En välskött kåkstad eller ett kolonistugeområde?

Dagens skiva: The Keyboard King at Studio One - Jackie Mittoo

//Chasid

Postat 2007-10-13 10:15 | Läst 11239 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

15 - oktober blir 5 mars

...En nytt inlägg i min blogg per vecka ska jag försöka skriva, skrev jag i februari. Jag har kommit upp i 34 nu och kan man räkna vilket jag är dålig på (matematik är alldeles för abstrakt för mig) så kommer man ganska snart fram till att 34 minus oktober blir mars (jag fick hjälp av en miniräknare!).

Nu när mörkret börjar lägga sig över landet och kylan kommer krypande, så hoppas jag att jag får lite mindre tid till trädgårdsskötsel och lite mer tid till att skriva. Förhoppningsvis så är jag uppe i de 52 blogginlägg som var min målsättning, när janus vänt sitt ansikte och vi åter är inne i februari!



En ringlande trapp i Napoli, Italien


Veckans skiva: Hard Again - Muddy Waters

//Chasid

Postat 2007-10-10 19:44 | Läst 11737 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det är skandal Canon! (Edit)

Det är skandal att Canon inte upplåter licensen på sin bajonett till en renommerad tillverkare som Carl Zeiss. De som har Canons digitala fullformatare har ropat efter objektiv med kantskärpa i många år och optik med kantskärpa det har Carl Zeiss.

Canon kanske är riktigt rädda för den konkurrens situation som skulle uppkomma om de skulle låta Zeiss tillverka optik med Canon EF-fattning. Det är väl som så att  många av Canons fullformatsanvändarna skulle köpa Zeiss optik till sina fotoapparater och Canon skulle förlora vidvinkelprofit.

Enligt ryktet lär Carl Zeiss fina 18/4 & 21/2.8 vara på gång till Nikon ZF, det går som tur är att använda Nikon F-optik på Canon med adapter, det är väl så man får göra tills dess Canon tänker om...

Edit: När den första Nikon D3 kommer ut på marknaden kommer Nikon folket ha ett stort antal fina Carl Zeiss objektiv med Nikon F-bajonett att välja mellan och fler är på gång! Att Nikon D3 kommer att ha så stora problem med kantskärpan som Canon har haft på sina fullformatare tror jag inte pga Zeiss fina optik! 

Kavlabron, Huskvara. 070704. Utrustning: Carl Zeiss 28/2.8, barnvagn med glad dotter. 

Bilden i större format:  http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1122167.htm  

Veckans skiva:  Compact Snap - The Jam

//Chasid

Ps: Nu har jag köpt mig en analog Contax, en liten trevlig Contax 137 MA blev det! 

Postat 2007-09-28 13:30 | Läst 17583 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4