"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

La Donna è Mobile

En strålande sommardag på Öland förra året gick min lilla dotter och jag runt på Borgholms slottsruin. Vi gick igenom salar och rum tills vi kom fram till ett delvis öppet tornrum med bra akustik som jag bara inte kunde låta bli att testa genom att spontant ta upp Verdis La Donna è Mobile från operan Rigoletto. Efter att jag hade tagit i från fotknölarna och sjungit några strofer hörde jag spontana applåder och ett och annat bravissimo från de byggnadsarbetare som höll på att reparera den yttre muren som låg ett stenkast från tornrummet som jag sjungit i.

Nu höll min sånginsats långt ifrån samma klass som Luciano Pavarottis, när jag hör Luciano sjunga La Donna è Mobile får jag rysningar i kroppen. Klicka gärna på dagens låt och lyssna själv på en av vår tids största operatenorer som tyvärr gick bort 2007 men hans sång kommer att leva kvar i många år framöver!


Borgholms slottsruin © Mikael Good, 2008

Dagens låt: Luciano Pavarotti - La Donna È Mobile

//Chasid

Postat 2009-05-19 11:08 | Läst 6594 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Otryggheten stor i kylans Lettland

När jag googlade runt så upptäckte jag att det fanns en PDF-fil för nedladdning med bilder som jag tog på min senaste reportageresa i Lettland. Klicka på länken nedan om du är intresserad av att läsa den välskrivna texten och titta på bilderna.

Otryggheten stor i kylans Lettland


Dagens låt: Nationalteatern - Barn av vår tid

//Chasid

Postat 2009-05-18 11:23 | Läst 6963 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Det är tur att det finns försäkringar när olyckan är framme!

För en dryg månad sedan höll jag på att byta objektiv på kameran samtidigt som jag höll i grabben. Grabben krängde oväntat till och jag var tvungen att fånga honom så att han inte skulle falla i den hårda grusiga backen med huvudet före. För att genomföra denna manöver var jag tvungen att använda två händer därför släppte jag objektivet som jag höll i handen och det föll i backen med ett kras. Det tråkiga med det hela var att det var mitt fina och ovanliga tysktillverkade Carl Zeiss Distagon T* 18/4 som föll i backen och gick sönder, men jag är samtidigt mycket glad och tacksam att min lille grabb klarade sig helskinnad!

Även om just Carl Zeiss Distagon T* 18/4 är ett objektiv som är mycket svårt att få tag på begagnat, så går det alltid att ersätta. Jag letade efter mitt exemplar i ett par år innan jag till sist fann ett till rätt pris. Tyvärr hann jag bara att använda det ett par månader innan det gick sönder, som plåster på såren får jag i alla fall tillbaka inköpssumman minus självrisken från försäkringsbolaget. Även om det är ett par tusenlappar under objektivets faktiska värde på 6500 kronor, är det bättre än ingenting. Det är tur att det finns försäkringar när olyckan är framme!


Carl Zeiss Distagon T* 18/4. Fotot är scannat ur en gammal Zeiss broschyr.


Min lilla helskinnade buskille vid olycksplatsen ett par dagar efter olyckan © Mikael Good

Som avslutning bjuder jag på en låt av en av mina absoluta favoritgrupper: Toots and the Maytals.

Dagens låt: 54-46 Was my Number - Toots and the Maytals

//Chasid

Postat 2009-05-01 19:10 | Läst 6653 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera