"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bullock Hearts bjöd på intelligent popmusik

#3644704

På valborgsmässoafton spelade Huskvarnabandet Bullock Heart inför drygt 300 personer på Kungsporten i Huskvarna. Trots regnet och kylan bjöd de på varm spelning med sommartouch.


Bandet som bildades 2013 av Lina och Johannes Häger spelar intelligent välspelad popmusik kryddad med finess, själ, hjärta och en uns med glimten i ögat. Deras musik kan bäst beskrivas som Queen möter One Republic möter The Ark möter Colony House möter Wings möter the Beatles. Du som kan din pophistoria förstår att bandet har sina rötter väl förankrade i 70-talets popmylla, och den tiden då band var band och inte välslipade varumärken.

#3644699

Om du är en flitig radiolyssnare har du säkert hört Bullock Heart’s countrydoftande låt ”Ride Like a Lightning”, den har spelats flitigt på P4 över hela landet sedan releasen i februari. 2014 blev Bullock Hearts tvåa i finalen av Svensktoppen Nästa med låten ”Bells & Whistles”. Samma låt var även den näst mest spelade låten på Finlands största radiokanal, Radio Suomi.

Namnet Bullock Hearts har de fått från den tropiska frukten Bullock Hearts som ser ut som ett hjärtformat äpple.



I sommar kommer Bullock Hearts att göra några festivalspelningar. Och du har bland annat chansen att se bandet på Gullbrannafestivalen utanför Halmstad den 5-8 juli.

#3644711

Text och foto: Mikael Good

Postat 2018-05-01 21:18 | Läst 16258 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera