"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag tackade nej till ett jobb som många grabbar drömmer om!

När jag stod vid min utställning i Hoppets Stjärnas monter på Lastbil 2010 idag kom det fram en man som driver en del stripklubbar runt om i landet och när han såg mina bilder från depressionens Lettland som han tyckte om sa han att jag var varmt välkommen att ta nakenbilder av tjejerna på hans klubbar mot skälig betalning.

Jag tackade vänligt men bestämt nej till erbjudandet med motiveringen att jag är en lyckligt gift man som inte tar den typen av bilder utan ägnar mig åt seriös dokumentärfotografi. Klubbägaren såg mycket förvånad ut över mitt svar men verkade ändå respektera min inställning.

Om jag mot förmodan skulle göra ett reportage i text och bild från en stripklubb så skulle jag gräva på djupet och söka orsaken till varför tjejer från öststater och svenska tjejer som ofta kommer från problemfamiljer väljer att exponera sina kroppar mot betalning inför främmande män.


© Mikael Good, 2010

Dagens låt: Ashanti Waugh - Babylon Wrong

//Chasid

Postat 2010-08-25 20:56 | Läst 6336 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Sveicieni no Latvija! Utställningen utökas med åtta nya bilder!

I går fick jag ett mail från en internationellt meriterad svensk fotograf som tyckte väldigt mycket om utställningen "Greetings From Latvia"! Han hittade utställningen i min portfolio när han surfade runt på internet. Men han hade en synpunkt på utställningen! En synpunkt som jag genast kapitulerade inför. Hans synpunkt var att han tyckte att det fattades miljöbilder, han ville se hur familjerna bodde och hur deras hem ser ut så att han kunde lära känna dem bättre!

Därför har jag lagt till åtta nya bilder till utställningen och om Crimson är lika snabba som vanligt så kommer de nya bilderna att vara med på utställningen på Lastbil 2010 på Elmia i Jönköping på onsdag. Klicka på länken nedan om du vill se bilderna i litet och webbanpassat format:
http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=280864!


© Mikael Good, 2009


När man redigerar bilder så är det viktigt att ha bra musik i lurarna och vad fungerar bättre att redigera bilder till än Tom Waits?

Dagens låt: Get behind the Mule - Tom Waits

//Chasid

Ps: Du har säkert hört uttrycket arenarock! Om en månad eller två kan jag kanske lägga titeln arenautställare till mitt CV :) Mer om detta kommer snart i en blogg nära dig!

Postat 2010-08-23 13:31 | Läst 7163 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Varmt välkommen till utställningen Greetings from Latvia på Lastbil 2010, Elmia, JönköpingUnder mässtiden kommer jag att finnas på plats vid utställningen i Hoppets Stjärnas monter i hall D06:80 ett par timmar per dag och svara på frågor om situationen i Lettland och om hur man bäst kan hjälpa till. Några kamerafrågor kommer jag i vanlig ordning inte att svara på.

Här kan du se alla bilderna som är med i utställningen:
http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=280864

//Chasid

Postat 2010-08-19 11:20 | Läst 7115 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Sale of the Century

Du har kanske också sett ordet "Sale" och funderat en stund över vad det betyder. En bekant från de norra delarna av Norrland utalar det på ett oefterhärmligt norrländskt vis: Saaale. Sale är inget svenskt ord utan är ett av alla de onödiga nya låneorden som en del försöker krydda sitt språk med för att verka coola och världsvana...

För er som inte är så bevandrade i engelska så betyder Sale att någon har rea och rea det är vad jag har just nu. Följ länkarna så kanske du hittar något som du är intresserad av eller så kanske du har något som jag är intresserad av!

http://www.fotosidan.se/classifieds/list.htm?member=37807


© Mikael Good, 2010


Dagens låt: The Futureheads - Sale Of The Century

//Chasid

Ps: Det kommer snart ett vettigt blogginlägg med mycket foton men först måste jag få tid och lust att sätta ihop det.

Postat 2010-08-18 19:11 | Läst 5812 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lillåvägen i Huskvarna gjorde skäl för sitt namn

Under morgonen och förmiddagen den nionde augusti föll det uppemot 100 mm nederbörd över Söder i Huskvarna och det myckna regnandet gjorde att Lillån svämmade över sina bräddar. När det äntligen slutade att regna vid lunchtid så begav sig barnen och jag ut på en liten promenad.


Bron mellan Ravingatan och Lillåvägen stod pall mot vattenmassorna denna gången. 
Lillåvägen gjorde skäl för sitt namn idag! Det som ser ut som båthus är egentligen förråd. 


Venedig eller Huskvarna? Det är bara gondolerna som fattas!


Vattnet ska egentligen rinna under bron vid Zinkensdamm.


En gång- och cykelbana för båtfolket.


Regnskogen i Huskvarna. Är det en stock eller en krokodil som ligger i vattnet och lurar?


I går fanns det en liten träbro på den här platsen.

Text och foto: Mikael Good

Postat 2010-08-09 19:39 | Läst 8477 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa