"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det var som katten

I mellandagarna blev vi med katt och katten Felix flyttade hem till familjen. Katter är tacksamma att fotografera då de nästan alltid blir bra på bild. Men samtidigt översvämmas internet av bilder på gulliga katter av människor som jagar likes. I ärlighetens namn har jag inte tagit så många bilder på Felix. Men när han för ovanlighetens skull sitter still är han perfekt att använda som modell för låg ljus porträtt utan blixt.

Jag tog bilderna på Felix på 6400 ASA + 1 steg, 1/125 sek och bländare 2,0 med stabilisering påslagen på mitt 100mm objektiv. Jag hade missat att slå på ögonfokus och därför är skärpan inte 100% i bild 2. Nu har jag använt Sony A7rII i ett par månader och jag är grymt imponerad över hur bra den presterar. I mitt tycke är det den mest prisvärda Sony E-kameran med tanke på att det går att hitta ett fint exemplar för 15-17 000 kr begagnat.Text och foto: Mikael Good

Postat 2018-01-13 09:26 | Läst 13023 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Slutet gott, allting gott!2017 var ett år som började dåligt men slutade riktigt bra. Fram till halvårsskiftet var det ett av de värsta åren som jag upplevt i mitt liv. Men efter det har livskraften sakta men säkert återvänt och jag har åter kommit in i ljuset.


Efter att jag varit heltidsjukskriven i ett halvår har jag sakta men säkert kunnat börja arbeta igen och jag har fått möjligheten att jobba med det jag verkligen brinner för.  I oktober började jag arbeta med en bok om Hjärta till Hjärtas grundare Sixten Widerstedt. Efter en hel del intervjuer och research kunde jag lämna boken till tryck i förra veckan.

I november åkte jag på reportageresa till Bulgarien och året avslutades med en reportageresa till de norra delarna av Indien. I mitten av 2018 slutar jag mitt arbete i Linköping och fortsättningsvis kommer jag att arbeta som marknadskoordinator på en hjälporganisation och som journalist på en dagstidning.

Till sommaren planerar jag att ha en stor fotoutställning enligt konceptet "Om folk inte kommer till en fotoutställning får fotoutställningen komma till folket". Tidigare har jag  bland annat ställt ut enligt konceptet på ett IKEA-varuhus, ett köpcentrum och en hockeyarena.

Text och foto: Mikael Good

Postat 2018-01-09 13:55 | Läst 11070 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera