"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Klass 2 varning över Huskvarna



Igår slog en kraftig snöstorm till över Sverige och meteorologerna hade utfärdat en klass 2 varning över södra vätterbygden. Jag tycker om att vara ute när det är snöstorm och jag klädde mig i regn- och vindtäta kläder och satte på mig ett par rejäla kängor och begav mig ut i stormen tillsammans med en vädertålig kamera och två objektiv.



De blåste ganska rejält på topparna runt Huskvarna men Bondberget stoppade upp det mesta av snöstormen i centrala Huskvarna. Trots en del hårda kastvindar och ymnigt snöande blev Huskvarna ganska så förskonat från stormen. Jag hade hoppats på betydligt vildare väder men samtidigt är jag glad över att stormen inte slog till med full kraft med tanke på alla de konsekvenserna som det kan medföra för människor och miljö.



Text och foto: Mikael Good

Postat 2017-01-12 10:32 | Läst 9844 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Topp nio på Instagram 2016

Det hör till att sammanställa listor i slutet eller början av året. Här kommer en lista över mina mest gillade och delade bilder på Instagram 2017.

Ni har säkert sett bilden på den vinkande lettiska pojken och hans syster tidigare. Bilden som jag tog på en reportageresa i Lettland 2009 är en av mina mest publicerade och den har varit med på flera utställningar. Jag la upp bilden på på mitt Instagramkonto i höstas och sedan dess har den fått mängder av gillamarkeringar och positiva kommentarer. Bilden toppar överlägset min topp 9 på Instagram 2016. Övriga bilder på listan har "bara" fått några tusen gilla markeringar och kommentarer var.

Jag har även skrivit ihop en nyårskrönika som jag publicerade i min andra blogg igår. Anledningen till att jag inte har lagt upp den på Fotosidan beror på att den inte riktigt håller sig inom det regelverk som finns för bloggar på Fotosidan. Om du vill kan du läsa den här: http://chasid68.blogspot.se/2016/12/slack-hatet-med-guds-karlek.html

Jag önskar dig en riktigt bra fortsättning på det nya året!

Text och foto: Mikael Good

Postat 2017-01-01 10:17 | Läst 13031 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera