"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Yrke multireporter

När jag började min journalistiska bana som frilansare i början av 2000-talet var det som fotograf, men i takt med att åren gått har skrivandet tagit över allt mer, och nu är skrivandet min primära sysselsättning. Men det händer att jag gör ett och annat reportagejobb med kameran i hand.



Sedan årskiftet har jag en halvtidsanställning som multireporter på en dagstidning, ett arbete som jag varvar med en deltidstjänst som kommunikationsansvarig på en hjälporganisation. Det är också ett arbete som innehåller en hel del skrivande. Förutom de bägge jobben arbetar jag även volontärt på en musiktidning. I dag är det svårt att få jobb som pressfotograf. I stort sett alla tidningar har sparkrav och det är billigare för dem att köpa in bilder via TT, och bara anlita fotografer när de behöver det. Men om man är multireporter och kan redigera, skriva och fota är det lite lättare att få jobb.



Tillsammans med ett ljusstarkt vidvinkelobjektiv är kameran på bilden perfekt för reportage. Jag har använt den kombon på en hel del uppdrag. Anteckningarna tar jag antingen på papper eller i mobilen, när man väl lärt sig ”swosha” går det lika snabbt att skriva på mobilen som på en dator. 











Text och foto: Mikael Good

Postat 2018-06-02 17:32 | Läst 14212 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera