"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En hälsning till alla modiga människor i Egypten och Tunisien

Även om jag alltid tycker att det är förfärligt när människor får sätta livet till i sin kamp för demokrati och frihet, så tycker jag att demokratiutvecklingen i Egypten och Tunisien är mycket spännande! Precis som många andra så tror jag att om diktaturen faller i Egypten så kommer den att falla i fler arabländer! Dagens låt tillägnar jag alla modiga människor i Egypten och Tunisien som är ute och kämpar för demokrati och frihet!


Muren © Mikael Good, 2009

Dagens låt: Tracy Chapman - Talkin bout a revolution

//Chasid

Postat 2011-01-29 15:31 | Läst 7116 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Jag arbetar på något stort!

Just nu pumpar The Six O'Clock News ut från min gamla trogna G5:a som jag främst använder som en stor och klumpig musikspelare idag. När jag sitter och redigerar bilder och skriver bildtexter på Min Macbook så behöver jag både hög musik och mycket kaffe för att kunna tänka klart.


© Mikael Good

Jag arbetar på något stort men jag har inte fått något nytt arbete (ännu) men det jag jobbar med har ett mycket högt marknadsföringsvärde och kan leda till att jag får ännu fler betalda frilansjobb som fotojournalist och skribent i framtiden. Framförallt vill jag ha en framtida möjlighet att kunna jobba och försörja mig på de ämnena som ligger mig närmast om hjärtat och slippa ifrån alla brödjobb, men det är nästintill omöjligt idag... Men å andra sidan är ingenting omöjligt för den som tror ! Jag behöver inte så mycket pengar för att gå runt, har jag bara pengar till mat, kläder och husrum till min familj så är jag nöjd med det!


© Mikael Good

Allt för många sitter fast i arbeten som de vantrivs med, till er som gör det vill jag bara säga:
"- Våga satsa på era drömmar redan idag, imorgon kan det vara försent!"


Den fula ankungen © Mikael Good

Pröva dina vingar och se om de bär! Trots att jag bara är 42 år så har jag redan hunnit med att uppfylla de flesta livsmålen som jag satte upp som 20 åring och nu är det dags att sätta upp ännu fler :)


Zalite Special School © Mikael Good


Imam © Mikael Good

Dagens låt: The Six O'Clock News - Larry Norman

//Chasid

Postat 2011-01-26 10:34 | Läst 7468 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Det är något konstigt med friheten...

...när det har gått så långt att många knappt bryr sig om sina arbetskamrater längre utan tyst rättar de in sig i ledet med mössan i handen av rädsla för att själva förlora sina jobb istället för att våga opponera sig mot orättvisorna på sina arbetsplatser...

Även om det är något konstigt med friheten så glädjer jag mig åt att Bill Gates och Warren Buffett som tidigare har gett girigheten ett ansikte nu har förändrats och utmanar andra miljardärer att ge bort minst 50% av sin förmögenhet till välgörenhet. Pengarna som främst kommer att gå till sjukvård, utbildning och hjälp till självhjälp kommer att ge många människor i tredje världen större frihet :) Det finns trots allt hopp för kapitalismen och Bill och Warren har genom sina exempel visat att en annan värld är möjlig!


© Mikael Good, 2009

Vad har nu det här inlägget med foto att göra kanske vän av ordning frågar sig? Du behöver inte var miljardär för att bry dig om och hjälpa andra människor. Om du vill vara med och hjälpa andra människor så kan en kamera vara ett utmärkt redskap. Bilder kan skapa opinion och om man kryddar dem med en berättande text så kan du få ett stort genomslag med dem. Vill du förändra världen? Gå då ut och dokumentera den! Det finns massvis av ämnen i vårt samhälle som behöver utforskas och komma i dagen! Det bästa är att det är väldigt lätt att få sitt material publicerat idag! Det är bara att starta en blogg och sätta igång! Tycker du att det är något konstigt med friheten? Gör då något åt problemet istället för att tyst knyta näven i fickan!


© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

Dagens låt: Knutna nävar - Det är något konstigt med friheten

//Chasid

Postat 2011-01-25 11:31 | Läst 7999 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

You Can´t Keep a Good Man Down!

Nu har vi kommit in en bit på det nya året och ett nytt år betyder ju som alla vet nya utmaningar. Min största utmaning i år är att få tag på ett jobb där jag kan trivas och göra rätt för mig. Jag är trött på att vara arbetslös, jag vill ut och tjäna andra människor med de gåvorna som jag har fått. Men ärligt talat så är jag inte riktigt sysslolös, de 15 timmarna per vecka som barnen är på dagis försöker jag förutom att söka jobb skriva rent texter och plocka fram bilder ur mitt arkiv. 

Det finns en hel del intressant material i mina arkiv och de vore tråkigt om det bara ligger där och blir bortglömt. Under våren så kommer jag därför att bjuda er på fler reportage från mina tidigare resor runt om i världen. Som en aptitretare för vad som komma skall bjuder jag idag på en tidigare opublicerad bild.


Hazi och Zhong Xiang © Mikael Good, 2004

Det har blivit en del engelska rubriker på mina inlägg den senaste tiden men det är högst temporärt. Men med tanke på mitt efternamn så var dagens rubrik oöversättlig :)

Dagens låt: Righteous Rocker - Larry Norman

//Chasid

Postat 2011-01-20 11:12 | Läst 8594 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Fight the Power!

Det är mycket snack och lite verkstad angående den nya kopieringsavgiften på externa hårddiskar och USB-minnen som Copyswede vill införa från och med 1 april. Det bästa sättet att visa sitt missnöje mot den nya avgiften är att beställa hårddiskarna från något annat EU-land och därigenom slippa betala skatten. Det är inte svårare att beställa från Tyskland eller Nederländerna än vad det är att beställa från någon svensk postorderleverantör!

 

För den som är lite händig så går det utmärkt att köpa hårddisk och kabinett separat och sätta ihop det själv och på så vis kan man snuva Copyswede på avgiften :)

 

Jag tänker i vart fall inte betala någon extra skatt för att jag ska kunna fortsätta att lagra mina egna bilder och filmer på mina externa hårddiskar! Jag tror att det bara är en minoritet som pirat- eller privatkopierar och därför ska inte den stora massan behöva bli lidande. Avgiften som Copyswede kommer att samla in kommer förutom att fylla deras egna fickor med största sannolikhet gå till de kulturskaparna och rättighetsinnehavarna som redan tjänar mycket pengar, dem som är i störst behov av ersättningen (mig själv inräknat) kommer att få nöja sig med kaffepengar som inte ens täcker in den ökade kostnaden för externa lagringsmedia pga kopieringsavgiften...


© Mikael Good 

 

Dagens låt: Fight the Power - Public Enemy

 

//Chasid

Postat 2011-01-18 11:05 | Läst 6261 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa