"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En internationellt meriterad skribent

Jag har fått en hel del reportage och artiklar publicerade i olika medier de senaste åren och mina texter och bilder har setts och lästs av 100 000-tals personer i Sverige, Norge och Finland.

Jag oroar mig inte för om jag skulle tappa en massa läsare efter att jag har genomfört den flytt till blogspot som jag skrev om igår, jag bloggar inte för att få många träffar som möjligt utan för att jag tycker att det är kul att skriva och bloggandet är en bra metod för att hålla min penna vass. Jag har redan en ganska så bred läsekrets som gärna läser mina tryckta reportage och artiklar. Men jag hoppas att jag ska få möjlighet att fortsätta leverera reportage och artiklar så att mina trogna läsare inte ska bli allt för missnöjda.

I skrivande stund håller en del av mina reportage på att översättas till engelska. När det är klart ska jag med vänners hjälp försöka få in dem i några Engelska och Amerikanska tidningar. Som bekant har jag redan haft med ett par reportage i engelska Life Force Magazine. Om det går bra med publiceringarna kommer jag även att försöka få några av mina reportage översatta till franska och tyska.

Jag är bra på engelska men inte tillräckligt bra för att kunna måla med språket, när jag skriver vill jag gärna måla med orden och mina texter på engelska brukar bara bli ett korrekt ordstaplande. När jag skriver är det viktigt att orden får liv och gifter sig med bilderna så att läsaren träffas rakt i hjärtat.


I det här huset mitt ute på den lettiska landsbygden bodde en gång en rar
liten gumma © Mikael Good, 2008. All rights reserved.

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: chasid68.blogspot.comDagens låt: Larry Norman - The Outlaw

Text och foto: Mikael Good

Postat 2011-11-30 09:46 | Läst 8772 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Snart går mitt flyttlass till blogspot

Efter en hel del funderande fram och tillbaka har jag bestämt mig för att trappa ned mina aktiviteter på Fotosidan. Jag tycker att sidan har utvecklats åt helt fel håll de senaste två åren och jag har därför bestämt mig att som ett första steg flytta min portfolio och i nästa steg min blogg.

Jag har sedan tidigare en blogg på www.chasid68.blogspot.com och jag kommer att lägga upp samma inlägg som jag publicerar på Fotosidan där. Om jag inte är färdig med flytten till augusti nästa år kommer jag att nedgradera till silver och fortsätta tills alla inlägg som är värda att sparas till eftervärlden är flyttade.

I skrivande stund har jag gått ur alla intressegrupperna som jag var med i och jag har tagit bort alla bilder från min profilsida. Än så länge finns min portfolio kvar och jag letar efter ett bra alternativ. Ni får gärna ge mig förslag på vart jag ska lägga portfolion.

Om du vill kan du redan nu välja att prenumerera på mina inlägg på bloggspot. Det är bara att klicka på ovanstående länk och sedan klicka på "Anslut dig till den här webbplatsen". Tack på förhand och välkommen till mitt nya blogghem!


© Mikael Good, 2006. All rights reserved

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: chasid68.blogspot.com

Dagens låt: ‪Amsterdam Klezmer Band - Papa Chajes‬

//Chasid

Postat 2011-11-29 14:15 | Läst 8105 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Check out the 12th issue of Life Force MagazineFeaturing: Peter Dench - the English and their weather (front cover), Denis Sinyakov’s favourite work, Sarah Hoskin's Car Culture, Agnes Dherbeys' report from Thailand, Cedric Faimali on New Orleans, Sexual Commerce from Myrto Papadopoulos, Behrouz Mehri's report on Medevac in Afghanistan, Cox’s Bazar by Saad Shahriar and Graeme Williams' incredible look at South Africa's journey over the decades.
www.lifeforcemagazine,com

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: chasid68.blogspot.com

Dagens låt: Hurt - Johnny Cash

//Chasid

Postat 2011-11-29 10:32 | Läst 6192 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Monday Portrait - Mikael Good

Att mina bilder publiceras på 591 Photography Blog börjar att bli en rätt så trevlig vana: www.591photography.com/


Latvijan Farmer, Jelgavas Rayons © Mikael Good, 2010. All rights reserved.

Dagens låt: Monday Morning Blues - Mississippi John Hurt

//Chasid 

Postat 2011-11-28 19:07 | Läst 9327 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Möten på den lettiska landsbygden

Som ni säkert redan vet har jag varit i Lettland ett flertal gånger och under den tiden har jag lärt känna Lettland och det lettiska folket ganska så väl. Jag har oftast anlitats för att göra socialreportage som sedan publicerats i nyhetsbrev, månadsbrev och magasin.

Trots ett bitvist ganska så tufft arbetsschema har det inte hindrat mig från att göra en del egna reportage och en del av dem har också funnit sin väg in i olika magasin. Men allt som oftast har jag inte haft så mycket tid över till att sammanställa mina egna reportage och efter att jag skrivit rent mina anteckningar har de oftast blivit liggande.

För ett par dagar sedan hittade jag renskrivna anteckningar från ett möte som jag hade med en äldre kvinna i ett litet dragigt hus på den lettiska landsbygden för ett par år sedan. Jag läste igenom anteckningarna och blev åter mycket tagen av kvinnans starka levnadsöde och berättelse.

Jag bestämde mig för att skriva ihop anteckningarna till en berättelse, en berättelse som jag eventuellt kommer att dela med er i min blogg när den är färdig.

Det finns inte så många äldre människor kvar på den lettiska landsbygden som kan levandegöra sitt lands historia. Hade jag bara tid, pengar och möjlighet till det skulle jag mer än gärna resa runt och träffa dem och skriva ned deras spännande berättelser innan det är för sent.


© Mikael Good, 2008. All rights reserved.

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: chasid68.blogspot.com

Dagens låt: Why don´t you look into Jesus - Larry Norman

//Chasid

Postat 2011-11-27 11:55 | Läst 10361 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa