"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Nyårskrönika - Hatet kan släckas med kärlekOm mitt liv mättes i framgång skulle 2015 räknas som ett mycket framgångsrikt år. 2015 var året då jag tog steget ut i debatten och mina artiklar och bilder publicerades för en stor publik. Men jag mäter inte livet i framgång. För mig är framgång att människor i min närhet trivs och mår bra och att människor som lever i fattigdom och misär får den hjälp som de behöver för att må bättre och kunna leva någorlunda värdigt.

Jag är tacksam för att jag med mina gåvor har fått vara med och bidra till att utsatta och fattiga medmänniskor runt om i världen har fått det något lite bättre. Fler av mina bilder och texter än någonsin tidigare har publicerats i tidningar och magasin. Men syftet med publiceringarna har aldrig varit att lyfta mig själv utan människorna på bilderna och i texterna. Det var deras story som jag ville lyfta fram med mål att skapa debatt och förhoppningsvis förändring.

2015 var ett fantastiskt år och jag har fått vara med om många härliga utmaningar trots att jag plågats av en elakartad infektion och lidit svårt av astma under större delen av året. Infektionen har släppt och astman har förlorat sitt strypgrepp och jag blickar framåt mot ett nytt år. I ärlighetens namn tror jag inte att jag kommer att uppleva ett år som 2015 igen, det året var unikt.

Men det är med blandade känslor som jag blickar fram mot det nya året. Hatet och våldet har spridit sig som en löpeld över Sverige och världen. Den lilla gnistan som pyrde i Sverige i början av förra året fattade eld med mängder av brandattentat mot flyktingförläggningar och boenden för utsatta EU-medborgare som följd. I Asien, Afrika, Europa och Mellanöstern rycker storkriget allt närmare. Men än är det inte försent att stoppa hatet, det kan fortfarande släckas med kärlek.

Låt oss inte glömma bort att älska och respektera varandra även om vi inte alltid har samma åsikter och tankar. Kärlek river ned murar av fördomar mellan människor och skapar respekt och förståelse.

Med önskan om ett gott nytt 2016

Text och foto: Mikael Good

Postat 2015-12-31 12:06 | Läst 6509 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ny musiktidning - MetallordDet var ett par år sedan jag senast var involverad i att göra en tidning. Men nu har jag bestämt mig för att göra åtminstone ett nummer av tidningen Metallord som primärt kommer att handla om tyngre kristen musik med en del intressanta gästspel.

De senaste åren har jag jobbat en del som konsertfotograf. Jag har ett stort antal bilder i bagaget och har odlat bra kontakter med både band och arrangörer. Det stora fokuset i Metallord kommer att ligga på bild men tidningen kommer även att innehålla ett par exklusiva intervjuer. Det internationella intresset är redan stort och det lutar åt att jag kommer att göra tidningen på engelska. Tanken är att tidningen ska publiceras på nätet och eventuellt tryckas upp i bokform. Det kommer att finnas plats för ett par annonser i tidningen och behållningen från dem kommer att gå till välgörande ändamål. 

Text och foto: Mikael Good 

Postat 2015-12-30 08:20 | Läst 8713 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Julreportaget - En trygg famn för LisaAtt få vara med och förändra en utsatt medmänniskas liv är den största gåvan som jag kan få. Jag är tacksam för alla de tillfällen som jag har fått vara med och betjäna medmänniskor som lever i fattigdom och utsatthet med de gåvor som Gud har gett mig och för alla de gångerna som jag har fått förmånen att få vara med och skapa en positiv förändring i deras liv. En av dem är den ryska småbarnsmamman Lisa som jag mötte i en nedgången lägenhet ett par mil söder om St. Petersburg i mars 2011.

Enligt traditionen hade jag tänkt skriva ihop ett julreportage. Men tyvärr har inte tiden räckt till i år och därför väljer jag att reprisera 2012 års julreportage - "En trygg famn för Lisa" som ingår i reportageserien de glömda barnen i Ryssland. Reportaget om Lisa har tidigare publicerats i magasinet Junia. Det har översatts till finska och engelska och jag tävlade med bilderna i Leica Oskar Barnack Award 2013.

Du kan läsa den rörande berättelse om Lisa och hennes kamp för att återfå vårdnaden för sin son här: http://chasid68.blogspot.se/2012/12/en-trygg-famn-for-lisa.html

Jag vill även passa på att önska dig en riktigt god Messiasafton och ett gott nytt år!

Text och foto: Mikael Good

Postat 2015-12-24 10:40 | Läst 9610 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En sång till förmån för utsatta EU-medborgareI dagens Jönköpings-Posten kan du läsa en intervju med 
Johan Leidefors och mig angående musikvideon Go Home som vi har gjort till förmån för Kyrkhjälpens arbete med utsatta EU-medborgare i Huskvarna och Jönköping. Du kan läsa artikeln och se videon här: http://www.jp.se/article/en-sang-till-forman-for-eu-medborgarna/

Text och foto: Mikael Good 

Postat 2015-12-09 20:31 | Läst 11339 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera