"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ta det lugnt besökarna hittar fram till din blogg ändå!


Den stora fördelen för mig med att ha min blogg på Fotosidan är att mina texter och bilder kommer högt upp när någon googlar. En del av mina gamla blogginlägg lever nu sina egna små liv på webben och så sent som för ett par veckor sedan hade ett av mina över två år gamla inlägg nästan 100 träffar på en och samma dag! Vidare så hade en av mina mera genomarbetade texter bara drygt 100 träffar under publiceringsdagen och det inlägget sjönk som en sten på Fotosidans lista... Drygt två och ett halvt år senare är antalet träffar över 6000 stycken! Trots att många av mina bloggposter inte alltid kommer så högt på topplistorna vet jag att läsarna förr eller senare hittar fram till min blogg ändå!

Den stora nackdelen med Fotosidans blogg är att personer som inte är medlemmar på Fotosidan endast kan kommentera mina bloggposter genom min portfolio och det är det tyvärr allt för få som känner till...

Jag tycker personligen att det här med blogspam är ett otyg men jag stör mig ändå inte på det och Fotosidans blogg är relativt förskonad från otyget med bloggspamm!


© Mikael Good (bilden är inte manipulerad)

Dagens låt är tillägnad legenden Gregory Isaac som nyligen dog i cancer i en ålder av endast 59 år. R.I.P Gregory!

Dagens låt: Night Nurse - Gregory Isaac

//Chasid

Ps: I natt drömde jag att en sportfotograf fyllde bloggen med riktigt dåliga hockeybilder :)

Postat 2010-10-28 12:03 | Läst 6247 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Varmt välkommen på vernissage den 31/10 kl 12.30!

Greetings From Latvia - Sveicieni, Latvija!

En utställning i text och bild från den ekonomiska depressionens Lettland av fotojournalisten och skribenten Mikael Good till förmån för Hoppets Stjärnas humanitära arbete i Lettland.


Dace & Kristers © Mikael Good, 2010

Intäkterna från utställningen kommer att gå till de lettiska familjerna som är porträtterade i utställningen eller till andra lettiska familjer i samma tuffa ekonomiska situation som dem.

De små bilderna är monterade i vit syrafri passepartout storlek 40x50 cm och de kostar 1200 kronor styck inkl.ram. De stora familjeporträtten är monterade i vit syrafri passepartout storlek 70x100 cm och de kostar 3200 kronor inkl. ram.

Det är givetvis inget köptvång, du är välkommen att bara titta på bilderna och läsa texterna om de olika familjerna, eller bara ta ett snack med mig om du så vill, men du har även möjlighet att göra en insats för de minsta och de svagaste i Lettland samtidigt som du kan göra en bra investering, vem vet tavlornas värde kanske ökar i framtiden?

Kungsporten, Kungsängsvägen 25, Husqvarna
Utställningen pågår mellan den 30/10 – 8/11 (stängt den 6/11 pga helgdag)
Vernissage söndagen den 31/10 kl. 12.30
Öppettider: Mån-Fre 9-19, Lör 10-14, Sön 10-14Everts & Evita © Mikael Good, 2008

Du kan se alla bilderna som ingår i utställningen här: http://www.591photography.com/2010/10/591-exhibition-mikael-good-greetings.html

Ett stort varmt tack till Ord och Råd AB, Jönköping som kostnadsfritt lånar ut utställningsskärmar till utställningen och till Kungsporten som upplåter utställningsplatsen.

Anmäl gärna ditt deltagande här:

http://www.facebook.com/event.php?eid=157422507626827

Varmt välkommen!

Mikael Good

Postat 2010-10-27 20:25 | Läst 7325 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Välkommen på vernissage!

Du kan se alla bilderna som ingår i utställningen här: http://www.591photography.com

//Chasid

Postat 2010-10-23 16:22 | Läst 5837 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Working Class Leica

Det är värst vad många analoga mätsökarleicor som har börjat prånglas ut på begagnatmarknaderna. Kan det vara så att den värsta haussen för M-Leica är över för den här gången och att priserna äntligen är på väg nedåt!

Jag tänker dock inte köpa en M-Leica för jag har redan en japansk "Working Class" Leica som jag köpte mycket billigt tillsammans med en 40 mm. Leica CL är en riktig arbetarklass Leica och den har en stor fördel mot sin storebror, den är betydligt mindre och kompaktare och glider lätt ned i fickan!


Working Class Leica © Mikael Good, 2010 (ett onödigt skarpt objektiv med ASPH har använts till bilden)

Dagens låt: Working Class Hero - John Lennon

//Chasid

Postat 2010-10-22 16:39 | Läst 5694 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vilka tidningar har dina foton varit med i?

Jag håller mig gärna vid sidan om det allmäna nyhetsflödet och berättar gärna om människorna som snabbt flimrar förbi i en kort notis eller på de sista raderna i tidningarna, jag anser att alla människor har en intressant historia att berätta. Mitt mål är inte att själv bli känd utan att göra människorna i mina bilder och texters situation känd. Min meritlista har blivit så ganska diger de senaste åren med ett flertal publicerade artiklar och reportage i olika tidningar, magasin och andra trycksaker.

Visst kan det vara kul att få se sina bilder i tryck, men jag har riktigt dålig koll på i vilka tidningar som mina bilder har publicerats och jag kan ärligt talat inte svara på frågan; Vilka tidningar har dina foton varit med i?
Men jag har däremot full koll på vart mina artiklar och framförallt reportage hamnar. Jag skriver bara om sådant som ligger mig varmt om hjärtat och engagerar mig och denna veckan så ramlade ett par publikationer innehållande mina texter och bilder ned i brevlådan.//Chasid

PS: Missa inte den här utställningen: http://www.591photography.com/2010/10/591-exhibition-anastasia-rudenko-back.html

Postat 2010-10-22 11:06 | Läst 5787 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 Nästa