"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

2000 kr + frakt för en tomkartong

Nu är auktionen som jag skrev om i min blogg den 10/9 över. Slutpriset blev 2000 kr + 170 kr i frakt! Jag tror att jag ska lägga ut min tomma men lätt slitna Mac Pro kartong på Tradera, det kanske går att få en tusing för den :)
http://www.tradera.com/Macintosh_Power_PC_G5_originalkartong_i_bra_skick-auktion-72087114

Det kanske även går att sälja tomma kamera- och objektivkartonger för några hundralappar, jag tror att jag ska pröva :)The Eye of the Sun

Dagens låt:
Rain, Steam and Speed - The Men They Couldn't Hang

//Chasid
Postat 2008-09-25 08:35 | Läst 8613 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Landstingspolitiker bombade - gav SMOT-huset bygglov!

Jag kunde bara inte låta bli att skriva en löptext till gårdagens stora händelse i Jönköping. Det har varit en minst sagt infekterad debatt som har präglat Jönköpings län den senaste månaden, gällande Smålands Musik och Teaters (SMOT) kommande skrytbygge mitt i Jönköping.

För er som inte har hängt med i den lokala debatten kan ni läsa mer här:
http://www.jnytt.se/Read__18600.aspx

Men man kan ju alltid ställa sig frågan om det är värt att satsa drygt 500 miljoner kronor på att bygga ett musik- och teaterhus mitt  i Jönköping och lägga 45 miljoner kronor per år på driften exkl. kulturellt utbud. När det redan finns fina lokaliteter en bit utanför stadskärnan på Elmia. Jag är ändå inte emot ett nytt Musik- och teaterhus, men tycker att det hade varit bättre att bygga ett billigare hus och istället satsa pengar på att fylla det med bra kultur samt att lägga nägra extra landstingsmiljoner som i så fall blir över på att anställa fler läkare i Jönköpings län.

Munksjöbron. På andra sidan bron kommer SMOT-huset att byggas.

Dagens låt: Our House - Madness

//Chasid
Postat 2008-09-24 08:51 | Läst 7891 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Framtida favorit för gatufotografer?

Kan det här bli en framtida favorit för gatufotografer?
http://www.dpreview.com/news/0809/08092208olympus_micro_four_thirds.asp Dagens låt: Girlfriend in a Coma - The Smiths

//Chasid

Postat 2008-09-23 08:54 | Läst 14014 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

EOS 5D Mark II en perfekt kamrat på resan!

Det är kul att läsa alla kritiska kommentarer från förväntansfulla fotografer som är grymt besvikna på Canons nya modell. Canons utvecklingsavdelning hade nog gjort bäst i att läsa forumen här på Fotosidan innan de började utveckla 5D Mark II :)

Jag tror att 5D Mark II kommer att attrahera många reportagefotografer. Att den har inbyggd filmning i HD-format är ett stort plus! När man är ute på fältet är det skönt att slippa alla extra axeltyngande apparater. För reportagefotografer så kan EOS 5D Mark II bli ett efterlängtat verktyg för både bildskapande och filmning! Den höga upplösningen är perfekt för dem som fotar åt magasin men är å andra sidan lite väl mycket overkill för tidningsfotografer.

EOS 5D Mark II kan mycket väl axla Leica-M's fallna mantel bland reportagefotografer. Särskilt som den nya Canonkameran är utrustad med två viskande tysta lägen. Det enda problemet är att Leica-M fotograferna alltid har varit bortskämda med utmärkt optik och på Canons vidvinkelsida finns det flera tomrum att fylla. Canon har två hyffsade ljusstarka vidvinklar, men de är enligt mig för stora och klumpiga att släpa med på resor. Om inte Canon kan fylla dessa tomrum i sitt optiksortiment med nya versioner av sina små, smidiga och lätta 24/2.8, 28/2.8 och 35/2.0 så kommer åtminstone Zeiss att fylla dem när de under nästa år släpper utmärkta och relativt lätta vidvinklar med EF-fattning, objektiv som säkert kommer att leta sig ned i många reportagefotografers kameraväskor och även tilltala kräsna Leicafotografer som vill fota digitalt i fullformat!

Med sina tysta lägen och live view kommer Mark II också att med bravur kunna extraknäcka som gatufotokamera, live view är faktiskt väldigt användbart vid gatufoto särskilt för mig som är lång!

Behövs då en EOS 5D Mark II? Mitt svar är ja, för min del skulle den ersätta två kamerahus och en DV-videokamera och göra min kameraväska två kilo lättare på resan, det skulle vara skönt att bara ha en Mark II, några fasta objektiv och en helmanuell mätsökarkamera för film i kameraväskan på nästa reportageresa!

Hade jag råd så skulle jag slå till på en EOS 5D Mark II (bra objektiv har jag redan gott om i mina kameraväskor). Nu har jag inte råd och om något företag skulle vilja sponsra en fattig reportagefotograf med en EOS 5D Mark II så är ni alltid välkomna att kontakta mig!Latvian Boy with his father and baby brotherEldery lady from Riga
Teacher, school no 1, for mentaly disabled children, Riga


Dagens låt: Take me back - Lightnin' Hopkins

//Chasid

Postat 2008-09-19 10:35 | Läst 15399 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Fight Da Babylon System!

En gigantisk världsomspännande ekonomisk kris är i antågande. Så går när stora män leker cowboy och pumpar in tusentals miljarder i meningslösa krig som inte leder till något annan än stort mänskligt lidande. Människor har belånat sig upp över öronen bara för att kunna leva sina drömliv. Stora belopp har också placerats i riskkapitalfonder och aktier, nu har den ekonomiska bubblan spruckit och en stor ekonomisk storm av oanade proportioner har startat sin färd över klotet. Det kanske är dags för oss att dra åt oss öronen och se över våra privatekonomier innan stormen är över oss med uppsägningar och räntehöjningar som följd.

Jag hoppas att ett nytt ekonomiskt system kan resa sig upp efter stormen, ett helt nytt ekonomiskt system som bygger på medmänsklighet istället för den rovdjursliknande egoistiska roffarkapitalismen med sina kortsiktiga vinstintressen som har präglat västvärldens ekonomier och våldtagit länderna i den tredje världen de senaste 15-20 åren. Tills dess: Fight Da Babylon System!Enbusken på fotot har inget med innehållet i texten att göra!

Dagens låt:  I chase the devil - Max Romeo

//Chasid
Postat 2008-09-17 13:48 | Läst 9152 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 Nästa