"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Klaga inte på ditt arbete klaga på dig själv!

Vi svenskar är ett klagande folk som gnäller över minsta lilla motgång och förändring. En sak som vi är bra på att gnälla och klaga på är våra arbeten, våra chefer, våra arbetskamrater och våra löner... Men är det någon som vi egentligen ska klaga på så är det oss själva! Genom att vi själva skrev på våra anställningsavtal så accepterar vi på sätt och vis den arbetssituationen och de lönerna som vi nu har.

Det finns givetvis undantag enligt regeln ingen regel utan undantag, men jag ska inte gå in på arbetsmarknadspolitik i den här bloggen så jag hoppar över det den här gången!

För er som trots allt vantrivs på era jobb så finns det faktiskt en utväg och det är att säga upp sig! I förlängningen är det bättre att ta den ekonomiska smällen som det innebär att bli arbetslös än att stressa och må psykiskt dåligt varje dag. Jag uppmanar inte till något slackerliv! Jag tycker att man ska arbeta och göra rätt för sig men inte till vilket pris som helst...

Du har bara ett liv, var rädd om det och låt inte ditt arbete förstöra det!


Väntkur © Mikael Good, 2010

Dagens låt: Working Class Hero - John Lennon

//Chasid

Postat 2010-06-23 10:03 | Läst 8979 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Alla har fel!

De senaste månaderna har jag råkat ut för en hel del missförstånd angående vad jag har skrivit i min blogg. Det kanske är som så att jag inte är tillräckligt tydlig med det som jag skriver, eller att min humor inte riktigt når fram till alla läsare? Men jag strävar aldrig efter att trampa någon på tårna eller att såra någon med mina inlägg! Ofta så kryddar jag mina inlägg med en stor portion humor och för säkerhets skull brukar jag då lägga in ett eller flera glada :) för att stryka under att det här inlägget inte riktigt ska tas på fullaste allvar. Men trots mina glada :) finns det personer som felaktigt ser mig som en översittare eller en person som tror att han alltid vet bäst...

Men jag är inte någon "Pelleredig" som tror att jag är störst bäst eller vackrast... Trots att jag inte sticker under stol med det som jag är bra på! Att jag inte sticker under stol med det som jag är bra på gör jag främst av största respekt till Honom som har gett mig gåvorna! Jag vill helt enkelt inte förringa de dyrbara gåvorna som jag har fått av alla goda gåvors givare genom att på svenskt sätt påstå att jag är dålig på något som jag egentligen är bra på!

Som person är jag ganska så skojfrisk och jag har aldrig långt till vare sig leenden eller skratt! De som har träffat mig och känner mig vet att jag är ganska så ödmjuk och oftast sätter andra människor före mig själv! Men jag är inte perfekt utan jag har liksom alla andra fel och brister som jag dagligen brottas med!

Det enda sättet att bli fullkomlig på i egen kraft är att bli fullkomligt galen :) Hojta gärna till om ni tycker att mina inlägg blir allt för galna :)

Vägen är helt klart viktig, men för mig är MÅLET det viktigaste och då pratar vi inte om mat, även om ett par mål mat per dag inte är fel det heller :) Min dotter tycker att jag är lik Obelix och det förstår jag inte riktigt var hon har fått ifrån :)

För ovanlighetens skull så kommer jag inte att krydda det här inlägget med ett par bilder eller flera. Utan jag överlåter år er mina kära läsare att själva måla upp dagens bild för era inre ögon :)

Dagens låt: Alla har fel - Thåström

//Chasid

Postat 2010-06-20 18:09 | Läst 6749 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ordningen är återställd på Fotosidan :)

De rätta personerna tronar åter över fotosidans blogg och de båda bloggseniorerna har visat oss uppstickande ungtuppar var skåpet ska stå :) Det som är intressant med Fotosidans blogg är att man inte behöver spela blond 18 årig bimbo (manlig eller kvinnlig) för att få många läsare utan här premieras livserfarenhet och kunskap!

Dagens låt: Old Man - Neil Young

//Chasid

Ps: Jag kan för mitt liv inte begripa hur det här smått ironiska inlägget kunde missförstås... Skulle någon vänlig läsare som inte har Jantelagens skygglappar för sin ögon kunna förklara det för mig.

Postat 2010-06-18 23:01 | Läst 7120 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Mitt senaste inköp! Perfekt för streetphoto outfiten :)

Vid gatufoto finns det en sak som nästan är viktigare än att alltid ha en fotoapparat med sig för att fånga de snabbt flyende ögonblicken av tid med och det är att se till att ha rejäla och fotriktiga skor på fötterna! Det gäller att ha skor som är perfekt avpassade att spatsera omkring med på asfalt och betong under en hel dag. Den som pysslar med gatufoto eller Street Photography som det heter på engelska vet att det är enormt viktigt att ha ett par riktigt bra streetskor (street=gata) som är väl avpassade för uppdraget.

Jag har precis köpt ett par RBK Club DGK INT skor av min kompis Ben på Jive i Jönköping och det är streetskor som sitter perfekt på fötterna och verkligen inbjuder till att användas vid långa tuffa gatufotopromenader i urban miljö! Som jag skrivit tidigare i min blogg så anser jag att man ska gatufota med stil och då passar skorna utmärkt in i min gatufoto klädseln eller i Streetphoto Outfiten som ungdomarna brukar säga :)


RBK Club DGK INT © Mikael Good, 2010

Om ni vill se riktigt bra gatufoton eller strövarbilder som han själv kallar det så gå för all del in på bloggen "Att vara Stellas farfar": http://stellasfarfar.blogspot.com/

Dagens låt: Fools Gold - The Stone Roses

//Chasid

Ps: Skorna är viktiga men glöm för all del inte fotoapparaten :)

Postat 2010-06-18 15:45 | Läst 9388 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ett äkta zoomobjektiv för Leica M - Samt tonsatta filmkorn!

Vid ett flertal tillfällen har jag hört av Leica M experter att det bästa med Leica M är att det inte finns några zoomobjektiv att få tag på. Det finns förvisso Tri-Elmar objektiv men det är inte några zoomobjektiv i ordets rätta bemärkelse. Men vad är det egentligen för underligt objektiv som döljs under den här länken: http://www.cameraquest.com/LeicaM%20K21%20TE.htm om inte ett alldeles äkta zoomobjektiv till Leica M :)


Cujo eller Howling Wolf? © Mikael Good, 2005

I går skrev jag i en kommentar att tonsatt Tri-X korn skulle låta ungefär som Muddy Waters. Lyssna på dagens låt så får du höra hur Tri-X korn som pressats till 6400 ASA skulle kunna låta. Filmkorn och blues hör helt klart ihop!

Dagens låt: Wang Dang Doodle - Howling Wolf

//Chasid

Postat 2010-06-17 16:35 | Läst 8310 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa