"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Melodifestivalen = mediokratins triumf



De flesta vet att det inte går att tävla i musik men i melodifestivaltider bänkar sig ändå fem miljoner svenskar framför TVn för att se hur det går.



Efter att ha sett första omgången av Melodifestivalen kan jag inte låta bli att tänka - kan vi inte bättre? Som rockfotograf har jag haft nöjet att fotografera och snacka med både kända och okända artister som har kapacitet att vinna hela tillställningen. Många av dem har skickat in bidrag med förhoppning att komma med, men har mötts av kommentarer såsom; ”höjer sig inte över mängden”, ”för slätstruket”, ”för mycket dansband”, ”för mycket 80-tals schlager”. 



Om kvaliteten på bidragen och artisterna som kommer med i sändning hade hållt hög internationell klass hade jag förstått kommentarerna. Men jag kan inte förstå att begåvade artister med både hitkänsla och stor scennärvaro stängs ute från melodifestivalen när större delen av startfältet är mediokert och en del bidrag är rent utsagt usla.



Den 4 februari bevakade jag Bullock Hearts releasespelning av sin nya lätt countrydoftande singel "Ride Like a Lightning" på Scenen Sofiehof Underjord i Jönköping. Bandet spelar intelligent popmusik med mycket själ och hjärta. Om de hade fått vara med i melodifestivalen är jag övertygad om att de hade gått vidare. Nu har istället melodifestivalen förvandlats till något som mest kan liknas vid mediokratins triumf, där talangbefriade och tondöva artister får sina 15 minuter i rampljuset.

Text och foto: Mikael Good

Postat 2018-02-12 09:31 | Läst 14760 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

4 027 131 bildvisningar



I november berättade jag om ett fotoprojekt som jag startade i augusti. Tanken med projektet är att dela med mig av i princip alla bilder som jag tar och ladda upp dem på Google Maps.

 

Till en början laddade jag upp många bilder men sedan november har jag haft fullt upp med arbete och reportageresor vilket har lett till att jag varit betydligt mer sparsam med mina uppladdningar. Men trots att jag inte har kunnat lägga lika mycket tid på projektet som tidigare har intresset för bilderna inte minskat.



I november nåddes 1 miljon visningar och lite försiktigt trodde jag skulle nå 3 miljoner visningar under 2018. Det visade sig att jag hade helt fel! Fram till början av februari har mina bilder på Google Maps haft 4 027 131 visningar och det finns inga som helst tecken på någon avmattning.



Fortsätter det i den här takten med drygt 200 000 visningar i veckan kommer bilderna att ha visats 10 miljoner gånger innan året är slut! Målet med att få användning och spridning för i stort sett alla bilder som jag tar har i vilket fall som helst blivit uppfyllt med råge.

Text och foto: Mikael Good

Postat 2018-02-03 09:04 | Läst 14659 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera