"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Leicas framtid - en digitalkompakt?

Det är turbulent på Leica just nu har du läst Johan Ericssons blogg
och tagit del av hans tankar och länkar samt alla kommentarer så förstår du säkert att det gamla anrika företaget Leica kämpar för sin överlevnad.

Leicas varumärke är starkt och många är det som har drömt om en riktig Leica men aldrig haft råd. Jag tycker att Leica ska utveckla en liten smidig digitalkompakt som i designen påminner om en klassisk M-kamera tillsammans med Panasonic. Låt kameran ha en fastmonterad Summicron optik motsvarande 35/2.0, låt optiken ha både autofokus och manuell inställning, sätt i en 10 megapixel sensor i 4/3-format så att brusegenskaperna är ok på 800 & 1600, skippa den inbyggda blixten, applicera en blixtsko och sälj kameran tillsammans med en vettig extern blixt, skippa den brusdunkla digitala sökaren och sätt i en gammal hederlig stor och ljusstark mätsökare gärna med någon form av fokusindikering, det räcker med en högupplöst 2,5" skärm. sätt i en flerfältsljusmätare samt spot för den som vill mäta ljuset manuellt.

Skulle Leica släppa en ädel digitalkompakt enligt ovanstående specifikationer och inte ta mer än 12.000 kr för den så skulle säkert många proffs och entusiaster köpa den som en kompetent andrakamera. Efterfrågan på en riktig digitalkompakt är mycket stor och Leica skulle säkert få in många sköna slantar som skulle lyfta företaget ur dess turbulenta situation och ge dem möjligheter att utveckla en digital M-kamera med fullformat.Skyscrapers

Vill du se bilden i större format tryck här


Dagens låt: Everyday is Like Sunday - Morrisey

//Chasid

Postat 2008-02-29 09:37 | Läst 17013 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Bloggen 1-års jubilerar!

Den 16 februari förra året så drog jag igång min blogg här på fotosidan. Jag lovade att jag skulle skriva minst ett inlägg i veckan, men det blev lite fler 89 stycken närmare bestämt. En del inlägg har gått förbi nästintill obemärkta med få besök och kommentarer medan andra har fått många besök, kommentarer eller både och. I den mån jag hinner försöker jag att svara på kommentarerna då jag tycker att det är viktigt att ha en dialog med läsarna.

Jag hoppas att jag inte har tråkat ut mina läsare med allt för mycket tekniksnack, men det är svårt att inte skriva om Carl Zeiss och Leica, de gör underbara objektiv som fortfarande står sig väl i konkurrensen och de går som jag tidigare har behandlat att använda på Canon EOS med vissa förbehåll. Men jag ska ändå försöka att fokusera lite mer på fotografier i min blogg under detta året.

Reportage och dokumentärfoto som ligger mig varmt om hjärtat kommer jag att både visa upp och skriva lite mer om. I år har jag hållt på med gatufoto i 25 år och jag kommer att göra en och annan djupdykning i arkiven efter mina tidiga gatufotobilder från mitten av 80-talet under detta jubileumsår.

Veckans skiva har hängt med från starten och jag har redan hunnit med en hel del skivor ur min digra skivsamling. Musik och foto hör ihop! Det har varit mycket fokus på rockmusik men det kommer det att bli ändring på under detta året! Jag har mycket musik från Chess, Motown, Stax, Studio One och Trojan samt en hel del latinamerikanska rytmer som jag kommer att dela med mig av i form av dagen låt eller dagen skiva. Dagen låt Roots and Culture av Mikey Dread länkar jag till så att den som vill lyssna på den kan göra det - det är faktiskt en av mina absoluta favoritlåtar från en tid då spelglädje var viktigare än profit!Waving Torshes

För bild i större format tryck här

Dagens låt:
  Roots and Culture - Mikey Dread

Tryck här för att lyssna på låten

//Chasid
Postat 2008-02-25 09:45 | Läst 9140 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Rakapparat med inbyggd digitalkamera och mp3 spelare...

...När jag bläddrar igenom veckans skörd av reklamblad så slås jag av hur många riktigt onödiga prylar som marknaden översvämmar oss konsumenter med. Det finns ännu ingen rakapparat med inbyggd digitalkamera och mp3 spelare men det kommer säkert och många är det som då kommer att köpa på sig ännu en onödig pryl för att det kliar för mycket i inköpstarmen.

Marknaden har ju lyckats i sitt värv med att lura på många konsumenter onödiga prylar såsom mobiltelefoner med videofunktion, mp3, digitalkamera och skapat en nästintill hysterisk reaktion så snart de lanserar något nytt och "revolutionerande", mobiltelefoner är bäst på att just vara mobila telefoner till alla de andra funktionerna så är de ganska så mediokra ja till och med dåliga.Biblioteket i Efesus, varken byggnaderna eller personerna på bilden har något med
innehållet i artikeln att göra!


Dagens singel:
  Monkey Man - The Maytals

//Chasid

Postat 2008-02-22 15:26 | Läst 7678 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

40 år

Nu har jag passerat gränsen till det riktiga vuxenlivet. Det positiva med att fylla 40 är att man får tre extra semesterdagar!En blivande reportagefotograf och filantrop tar igen sig utanför
dörren till sommarstugan i Anhult. Lyckligt ovetande om det
många gånger strapatsrika liv som ligger framför.

Dagens låt: Funky Kingstone - Toots & The Maytals

//Chasid

Postat 2008-02-19 11:07 | Läst 7629 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En liten pojke har blivit född!

Den 8 februari kl 05.50 föddes min lille son Jacob Matheo Micaiah Good! Han togs emot av mamma, pappa och sin storasyster Marcia.Lilla Matheo gör segertecknet, efter en ovanligt snabb förlossning!
Eos 20D, CZ 50/1.4, Blixt. Direkt från minneskortet.


//Chasid

Postat 2008-02-09 15:29 | Läst 14607 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
1 2 Nästa