"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En digital Leica är helt rätt val för mig

Jag brukade påstå att kameran inte hade någon större betydelse för bilderna. Men sedan jag började fota med en digital M Leica har jag fått tänka om. Tack vare Leican har jag kunnat växa ett par storlekar i mitt uttryck.Det tog mig ett par veckor innan jag blev kompis med Leican och det kompisskapet har nu vuxit till en djup vänskap som redan har resulterat i många riktigt bra bilder (jag väljer dock att hålla på de allra bästa bilderna till senare tillfällen). Ju mer jag använder Leican desto mer övertygad blir jag om att det är den rätta kameran för mig. Spegelreflexkameror är allt för stora och klumpiga särskilt i kombination med ett par ljusstarka objektiv. Det är även svårt att sätta fokus rätt vid manuell fokus med en spegelreflex och autofokusen har oftast en utsökt förmåga att inte hitta rätt när den behövs som mest. Leican glider lätt ned i min lilla kameraväska och tillsammans med ett litet objektiv är den en relativt kompakt liten kamera som ändå kan prestera riktigt bra resultat. Att ställa skärpan med hjälp av den exakta mätsökaren är barnsligt enkelt och min missfrekvens har sjunkit betänkligt.Det är alltid lätt att vara efterklok men jag önskar att jag hade tagit det här steget långt tidigare. Jag har tidigare köpt objektiv och kameror som jag behövde i jobbet och inte de kameror och objektiv som jag främst ville ha och behövde. Men nu har jag tänkt om och sålt min dyra Canonutrustning och valt att satsa på betydligt mindre och smidigare kameror och objektiv utan att för den delen kompromissa med bildkvaliteten. Mätsökarkameror är helt rätt för mig och Leican har gett mig det lilla lyft i mitt fotograferande som jag strävat efter. Själva finessen med den digitala Leican är att den inte har några finesser . Det känns faktiskt som om jag fotade med en analog Leica, men med den stora fördelen att filmen redan är scannad och klar när jag kommer hem. Men kom ihåg att kameran bara är ett verktyg för att förmedla det som man ser och känner. En kamera eller ett objektiv kan lika väl komma i vägen för dig och dina motiv och därför gäller det att göra rätt val så att inte tekniken tar död på passionen.För min egen del har mitt kameraval haft stor betydelse för mitt fotograferande. När jag satt fast i den tunga spegelreflexvärlden hämmades mitt fotograferande allt som oftast då jag kände mig obekväm med en stor och klumpig kamera som täckte mitt ansikte. Jag känner mig såpass bekväm med Leican att jag gärna tar ett eller två steg framåt när det behövs och det är inget annat än balsam för mina bilder. Ni får ursäkta att jag blandar in engelska i en svensk text men följande fras är tyvärr oöversättlig: It´s time for me to go from Good to Great, with a Leica in my hand :)


Alla bilderna i det här inlägget är tagna med en digital Leica och ett Summicron-C 2,0/40 mm i befintligt ljus.

Text och foto: © Mikael Good, 2012. All rights reserved 

Postat 2012-05-30 14:47 | Läst 9380 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Ett recept för framgång för biståndsorganisationer

Jag har några riktigt bra idéer om hur man skulle kunna utveckla biståndsarbete och föra det ett par snäpp längre. Den som anställer mig kommer att få ta del av mitt recept.

I have some really good ideas and visions in how to develop aid work and bring it a step further. Whoever hires me will get the recipe.Text & Photo: © Mikael Good, All rights reserved.

Besök gärna min profil på Linkedin om du vill veta mer om mig: http://se.linkedin.com/pub/mikael-good/51/a75/689

Email: chasid@passagen.sePostat 2012-05-30 09:14 | Läst 8657 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ett oavsiktligt massmail från Linkedin

I början av veckan gick jag med i Linkedin, som är är en webbtjänst där man kan sköta sitt privata och professionella nätverk. Tjänsten är huvudsakligen inriktad på att man ska kunna återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor. Med hjälp av sitt kontaktnät kan man sedan hitta nytt arbete eller nya affärsmöjligheter. (Källa Wikipedia)

I samband med att jag gick med fick jag en förfrågan om jag ville lägga till de kontakterna som jag hade i mitt mailregister. Jag klickade i rutan med förhoppning att själv kunna välja ut de personerna och företagen som jag ville skicka informationen till. Men tyvärr gick något snett och förfrågan skickades ut till alla i mitt adressregister.

Har du fått ett mail som ser ut som det nedan så är det inte något spam-mail och du får själv välja om du vill gå med i mitt nätverk på Linkedin eller inte. Jag hoppas att ingen har känt sig besvärad över det olyckliga "massmailet" och om så skulle vara så ber jag så mycket om ursäkt för det inträffade.Jag önskar er alla en fortsatt underbar dag

Mikael Good

Postat 2012-05-23 08:30 | Läst 10822 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Victory Day - С Днем Победы


Today it´s 67 years since Nazi Germany capitulated to the Soviet Union in the Second World War which is also known as the Great Patriotic War.

Text and Photo: © Mikael Good, 2011 

Postat 2012-05-09 16:10 | Läst 7651 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

44-åringar är bäst på att arbeta

Har du precis som mig varit med ett tag i arbetslivet? I så fall kan du sträcka lite på dig. Det är i åldern mellan 40 och 49 som vi presterar som allra bäst på jobbet. Allt enligt en studie som nyligen gjorts av det tyska arbetsministeriet.

Jag är en produktiv, effektiv, kreativ och ambitiös man som tillhör den ovan nämnda gruppen. Som grädde på moset är jag även småbarnsförälder. Enligt en nyligen publicerad artikel i Sunt Liv med rubriken "Föräldraskap en fördel på jobbet" har småbarnsföräldrar utmärkta men ofta bortsedda ledaregenskaper. För min del har föräldraskapet bland annat vässat min förmåga att jämka ihop motstridiga viljor och att vara extra tydlig i min kommunikation.

Om du eller någon som du känner är på jakt efter en riktigt bra medarbetare, då är du varmt välkommen att kontakta mig på nedanstående mailadress så att vi kan boka in ett personligt möte.

 

Källa 1, Ingenjören: http://www.ingenjoren.se
Källa 2, Sunt Liv:
 http://www.suntliv.nu

Text och foto: © Mikael Good

chasid68©gmail.com

Postat 2012-05-09 09:23 | Läst 13853 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa