"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag jobbar på en stor sak!

Det har varit ganska så tyst i min blogg den senaste tiden, men det beror inte på att jag har tröttnat på att skriva eller har skrivkramp. Jag jobbar på en ganska så stor sak som ska presenteras den 26/9 och detta jobb sväljer den lilla fritiden som jag som småbarnsförälder har. Men jag lovar att jag ska skriva lite mera utförligt om vad jag jobbar med i min blogg när datumet närmar sig den 26/9!

Arvids © Mikael Good, 2006

Dagens låt:
Muddy Waters - Can't Get No Grindin'

//Chasid
Postat 2009-08-28 11:31 | Läst 7239 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Carl Zeiss Sonnar T* 180mm f/2.8 AE (C/Y) Made in West Germany!

Detta extremt ovanliga objektiv finns nu till salu, fattningen är Contax/Yashica men det går även utmärkt att använda objektivet på både Canon och Olympus med adapter. Jag tror främst att objektivet är en riktig godbit för de Kenner und Könner som uppskattar tyskt glas av allra högsta klass:

20090822 Objektivet, adaptern och konvertern är såldaFör er som väntar på ett riktigt inlägg från mig kan jag förtälja att ett sådant är starkt på gång, jag måste bara kontrollera mina källor något mera innan jag kan publicera inlägget!

Dagens låt:
Fugazi - Marillion

//Chasid

Postat 2009-08-19 13:26 | Läst 9973 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Sommarrea allt ska bort!

Jag är nog en samlare trots allt. Trots att jag hela tiden försöker sälja av mitt överflöd av prylar så samlar jag likt en ekorre på speed på mig allt fler nya prylar som jag "kanske" kan få nytta av i framtiden, men till sist så brukar jag ändå drabbas av en lättare ångest över många av mina inköp som kan tyckas väl impulsiva och ogenomtänkta. Jag gillar egentligen inte att sälja saker då jag tycker att det är omständigt och brukar därför dra mig för att rensa i mina kameraväskor ända tills de är fyllda till bristningsgränsen av prylar och jag måste...

Men nu är det ändå dags att göra ännu en garderobsrensning av prylar och erbjuda de grejerna som jag inte behöver billigt till hugade spekulanter som säkerligen har betydligt bättre användning av prylarna än vad jag har. Därför så erbjuder jag dig att köpa:

Canon EOS 400D SÅLD
Canon batterigrepp BG-E3 för 350D och 400D med BGM-E3A hållare SÅLD
Olympus E520 kamerahus SÅLD
SMC Pentax-M 1:2.8/40 "Pannkaka"
SÅLD
Pixco Contax/Yashica - 4/3 adapter Nytt lägre pris!
Cameraquest Nikon F - 4/3 adapter
Nytt lägre pris!
HappyPage HK Contax/Yashica-Adapter med focusindikering SÅLD

Mer information om de olika prylarna finns i mina olika annonser och kom ihåg att du får gärna pruta om du är oense med mig om prissättningen :)Dagens låt: Toys in the Attic-Aerosmith

//Chasid

Postat 2009-08-07 11:32 | Läst 6991 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Byrums raukar 090801

Ett besök på Öland är för mig inte fullbordat om jag inte har fått gå på upptäcksfärd med min fotoapparat vid Byrums raukar. Detta årets besök vid Byrums raukar gjorde jag i det sista skälvande kvällsljuset, turen var på min sida och naturen bjöd återigen på riktigt spännande och intressanta molnformationer. Något stativ hade jag inte med mig så jag ställde kameran på 800 ISO och med hjälp av rätt inandningsteknik och ljusstarka glugg kunde jag ändå handhålla kameran på rätt så långa tider.

Trots att jag förfogar över ett riktigt stabilt och rejält stativ så använder jag det knappt aldrig, stativ var tidigare för mig ett nödvändigt ont när jag fotade med Velvia eller Panter 50. Sedan digitalkamerornas intåg i mitt fotograferande så får oftast stativet ligga kvar hemma, då det allt som oftast lägger krokben för min kreativa frihet och hindrar mig från att välja exakt de vinklarna som jag vill. Bildkvaliteten på 800 ISO med min stora kamera är förövrigt betydligt bättre än de Velvia och Panter 50 småbildsdian som jag tidigare scannat in med en Imacon!


Byrums raukar med Blå Jungfrun i bakrunden, 24 mm © Mikael Good, 2009


Blå Jungfrun i blå timmen, 80 mm © Mikael Good, 2009


Gotlandsfärjan i blå timmen, 80 mm © Mikael Good, 2009


Byrums raukar med Blå Jungfrun i bakgrunden, 24 mm © Mikael Good, 2009

Alla fotona är minimalt redigerade i Photoshop.

Dagens låt: Rock me Baby - AC/DC & Rolling Stones

//Chasid

Postat 2009-08-04 23:52 | Läst 10845 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera