"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag har fått ett arbete - Ett stort tack för allt ert stöd!


I morgon börjar jag mitt nya arbete som vikarierande informationsansvarig på hjälporganisationen Hjärta till Hjärta i Linköping. Även om jag inte har arbetat för dem tidigare så har våra vägar korsats några gånger i Lettland och jag har full respekt för det arbete som de gör bland de minsta och svagaste grupperna.

Först och främst vill jag passa på att tacka alla er som på ett eller annat sätt har gett mig sitt stöd under min högst ofrivilliga arbetslöshet. Även om det har sett mörkt ut vid en del tillfällen har jag hållit min blick riktad på ljuset i slutet av tunneln och det är mycket tack vare ert stöd som det har gått vägen!

Jag håller inte det för helt omöjligt att jag kommer att få åka ut på en och annan reportageresa i tjänsten och det kommer jag i så fall att dela med mig av i min blogg. Men framförallt kommer jag att arbeta med att sprida information om det goda arbetet som Hjärta till Hjärta gör i och utanför landet - Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon!  

Bilden som illustrerar inlägget visar fyra lettiska syskon som precis har fått ett julpaket från hjälporganisationen Hjärta till Hjärta. Paketet som packats av en glad svensk givare förmedlades till ungdomarna av den lettiska samarbetsorganisationen Velki Association som du kan läsa mer om här - Ängeln i Riga

Här kan du läsa mer om Hjärta till Hjärta och deras viktiga arbete i de östra delarna av Europa.

Text och foto © Mikael Good, All Rights Reserved

Postat 2013-07-31 19:59 | Läst 12484 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Leroy Emmanuel - The Original Funk Brother

Listen to the words of the legendary guitarist Leroy Emmanuel in this Fireside Chat interview that I link to in the end of this article. Leroy was once a steady member in Motowns legendary studio band The Funk Brothers who was the rhythm sector behind countless Motown hits.

I took the images that illustrate this article at Newworldsons concert at Gullbranna Festival. At the concert at Gullbranna the original members in Newworldson Joel Parisien and Mark Rogers was backed up by the Chops Horns (Darryl Dixon and Dave Watson), the bassist "Big Bad" John Irvine and the original Funk Brother Leroy Emmanuel. If you are given the opportunity to see this funky constellation live do it!

Listen to Leroy Emmanuels interesting story here: http://www.rbmaradio.com/shows/leroy-emmanuel-fireside-chat 

Here´s a direct link to the Flickr set The Original Funk Brother: http://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157634666413068/Text and Photo: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Postat 2013-07-16 15:06 | Läst 15029 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Gullbrannafestivalen - Den vänliga musikfestivalen

Samuel Ljungblahd & Ole Børud

Du har säker sett de svarta rubrikerna på tidningarnas löpsedlar om att den ena musikfestivalen efter den andra har lagts ned på grund av svikande publikintresse. Men det finns ett par undantag och ett av de undantagen är Gullbrannafestivalen som återigen kunde ståta med ett nytt rekordår.

Terese Fredenwall

Den 15:e upplagan av Gullbrannafestivalen kan ståta med nytt besöksrekord, nytt campingrekord och ett nytt försäljningsrekord. Under fyra dagar spelade nästa 60 band från många olika länder på fyra olika scener. Även om de flesta besökarna var mellan 15 och 25 år så är Gullbrannafestivalen en festival för alla åldrar och smaker. Ett par hundra personer arbetade frivilligt med festivalen och de gjorde allt allt för att besökarna skulle trivas och må bra.

Whitecross

Gullbrannafestivalen är inte bara en musikfestival. Det är även en mötesplats där man kan få umgås med Gud och andra människor, en mötesplats där du har möjlighet att växa i din tro, lyssna på bra musik, umgås med nya och gamla vänner och njuta av havet och stranden. Gullbrannafestivalen är en kristen festival som arrangeras av Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU) och Ung Tro. Festivalen är givetvis öppen även för dem som inte är kristna.
 
Philippa Hanna Gullbrannafestivalen 2013

Musiken är som sagt väldigt blandad och det är en hel del nya band som gör Sverigedebut på Gullbrannafestivalen, i år spelade bland annat Royal Tailor, Philippa Hanna, Lainey Wright och Humming People för första gången på svensk mark. För min egen del rankar jag konserten med Newworldson högt framförallt för att jag fick se gitarrlegenden Leroy Emmanuel in aktion. Leroy har spelat tillsammans med några av de största underhållarna i musikhistorien vilket du kan läsa om här: A Guitar Legend at Gullbranna
 
Benesser

Jag fick även möjlighet att skaka tass och byta ett par ord med Leroy. Att artister har blandat sig med festivalpubliken och setts småprata med sina fans och inte bara suttit och häckat i något Green Room på backstageområdet har haft en mycket positiv inverkan på hela festivalen. Tidigare har jag varit på en hel del konserter och festivaler och det som skiljer sig mest är att jag inte har sett en enda polis, eller några påverkade personer på Gullbranna.
 
Royal Tailor (US)

Man kan åka till festivalen med hela familjen och det finns gott om aktiviteter för både lite mindre och större barn. I och med att det är en städad festival behöver man inte vara allt för orolig för sina barn. Jag kände mig trygg och kunde ha samma uppsikt över barnen som hemma vid huset. Om du är nyfiken på Gullbrannafestivalen är du varmt välkommen att besöka nästa festival som går av stapeln den 3-6 juli 2014.

Klicka på den följande länken om du vill se fler bilder från årets Gullbrannafestival: http://www.flickr.com/photos/gullbrannafestivalen/sets/
Michael W. Smith

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.
Postat 2013-07-15 13:48 | Läst 10998 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Den största stjärnan stod i bakgrundenGitarrlegenden Leroy Emmanuel uppträdde med bandet Newworldson på Gullbrannafestivalen utanför Halmstad den 5 Juli.
 Leroy har tidigare spelat med bland annat Marvin Gaye, Stevie Wonder, Edwin Star, John Lee Hooker, T-Bone Walker, Al Green, Sonny Boy Williamson, Funk Brothers, Bohanon, Dionne Warwick, James Brown Band, The Counts. Funkadelics, Sly and the Family Stone, Commodores, Kool and the Gang, Sister Sledge, Diana Ross, Natalie Cole, Grover Washington, Rufus, Jackson Five, Peaches and Herb, The Dells, Chick Corea, Rufus Thomas, Ben Vareen, Ike and Tina Turner, Ruby and the Romantics, Roberta Flack, Temptations, Booker T and the MGs, Hot Chocolate, Albert King, Martha and the Vandellas, War med flera. 


Jag kände igen Leroy och passade på att skaka tass med honom och bytte några ord med honom bakom scen. Trots att han är en legend inom blues-, soul- och funkkretsar var han mycket lättpratad och ödmjuk. Det hade varit riktig kul att göra en djupare intervju med Leroy om hans musikminnen, men tiden räckte inte till denna gången. För mig var det årets musikaliska höjdpunkt att få se legenden Leroy Emmanuel in action.

Klicka på den följande länken om ni vill se fler bilder från Newworldsons konsert på Gullbrannafestivalen: flic.kr/s/aHsjGG3wWn

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Postat 2013-07-12 11:32 | Läst 13333 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera