"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Check out the March Issue of LIFE Force Magazine

Two of my Photo-essays from Latvia and China are included in the March Issue of LIFE force Magazine: http://www.lifeforcemagazine.com/

Life Force magazine is a free on-line, monthly reportage magazine which celebrates the art-form of the photo-essay. It has been described as the “Picture Post of the 21st Century” - a photo-led magazine that explores the world and the human condition through the narrative use of photography.


Latvian Family from Cesis © Mikael Good, 2009 Today's
 song:
Fight the Good Fight - Triumph

//Chasid

Postat 2011-02-28 10:47 | Läst 8728 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Mitt reportage är med på Leicas hemsida :)

Mitt bidrag till Oskar Barnack Award 2011 ligger nu på Leicas hemsida, en del av bilderna har ni säkert sett innan men klicka gärna på länken om ni vill se alla bilderna som ingår i reportaget:
http://www.leica-oskar-barnack-award.com/#/en/contest/oskar-barnack-award-2011-entries/good-1/1

- Kan vi vara med och hjälpa andra utsatta lettiska familjer på det här viset så ställer vi gärna upp, sa Evita till mig när jag frågade om det var ok om jag publicerade bilderna på hennes familj :) Evita och hennes barn har inte blivit lottlösa, de har fått mycket hjälp från svenskar som har engagerat sig i deras tuffa livssituation tack vare reportaget som jag gjorde om dem :)


Everts och Evita © Mikael Good, 2008Dagens låt:
Walking Blues - Muddy Waters

//Chasid 

Postat 2011-02-25 14:26 | Läst 12442 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Nu är det avklarat!

Fick precis ett meddelande på min mail, för er som inte förstår vad som står så kan jag förtälja att meddelandet är skrivet på det heliga Leicaspråket, ett språk som varje seriös Leica-användare måste behärska: "Vielen Dank für Ihre Teilnahme am Leica Oskar Barnack Preis 2011. Wir bitten um etwas Geduld, Ihre Einsendung wird nun geprüft und im Anschluss in der Online-Galerie veröffentlicht. Mit einer Verzögerung von ca. einer Woche kann gerechnet werden."


Utsikt från mitt rum på Riga Hilton © Mikael Good

Jag har inte några större förhoppningar om att bli en av dem utvalda. Leica räknar med att minst 5000 fotografer kommer att skicka in material till  Leica Oskar Barnack Preis 2011! Men jag har större chans att komma med nu än innan jag skickade in materialet :) 


Varvet på Kållandsö © Mikael GoodDagens låt: In Cold Blood - Johnny Thunders

//Chasid 

Postat 2011-02-24 10:59 | Läst 8088 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Oskar Barnack Award 2011, del II

Jag håller som bäst på att sortera ut de bilderna som jag inte kommer att skicka in till Oskar Barnack Award 2011. Sammanlagt 12 stycken bilder ska jag välja ut och nu har jag bara 16 bilder kvar! Det är alltid svårt att göra den sista gallringen och det är viktigt för mig att de bilderna som jag lämnar in både bär och kompletterar varandra så att det blir ett bra flyt i berättelsen. Det är lite krångligt för jag är van att berätta i både text och bild och nu måste bilderna bära sig själva utan en beskrivande text att stötta sig på.

De tre bilderna som jag har med i min blogg idag är bilder som jag sorterade ut i ett tidigare skede. Jag tänker inte berätta mer om bilderna i nuläget utan kommer att publicera reportaget som de ingår i sin helhet antingen här i min blogg eller på en hemsida som är inriktad på bildreportage efter det att Oskar Barnack Award 2011 är avgjort. Ni som vill veta mera om bilderna får helt enkelt hålla er till tåls till dess!© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010
 

© Mikael Good, 2010


Dagens låt:
Redemption song - Johhny Cash & Joe Strummer

 

//Chasid

Postat 2011-02-21 17:10 | Läst 9580 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Vad är det egentligen som gör att samma bloggare lyfts fram på löpet på Fotosidan?

Du har kanske också sett att en del blogginlägg hamnar på den attraktiva förstasidan på Fotosidan och precis som mig så har du kanske också funderat på varför det är samma bloggare som lyfts fram hela tiden? Inte för att det spelar mig själv så stor roll, jag har redan fått mycket uppmärksamhet på förstasidan eller löpet som vi också kan kalla det. Men det finns många andra bloggare här på Fotosidan som också skulle behöva en liten extra stund i rampljuset för att upptäckas av en bredare massa.

Här följer några bloggare vars inlägg jag gärna skulle vilja se på löpet:
Micke Borgs blogg: Fokus i livet 
Alf Johanssons blogg: Spånerier 
Bengt Björkboms blogg: Straight Photography
Bernt Carlzons blogg: Carlzonz Bilder II

Du kanske har andra favoritbloggar än mig som du också skulle vilja se på löpet och du är varmt välkommen att skriva namnet på dem i en egen kommentar/svar till det här inlägget.

<Edit> Det verkar som om mitt inlägg fick fart på kvarnarna för nu har fler bloggare fått plats på löpet! <Edit>


© Mikael Good, 2009 

Dagens låt: Nightmare - Hollywood Brats

//Chasid

Postat 2011-02-20 16:08 | Läst 11542 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera
1 2 3 Nästa