"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Himlens portar öppnade sig över Dali

Ibland gäller det att ha tur med ljuset! När jag har besökt spännande platser som jag kanske aldrig återkommer någon mera gång till så har jag allt som oftast haft tur med ljuset. Besöket vid templet i Dali var ett sådant tillfälle. De oroväckande åskmolnen låg riktigt tunga över bergen och ett perfekt ljus letade sig varsamt fram igenom molnen, ett perfekt ljus som smekte det kuperade landskapet och som faktiskt höll i sig under hela mitt två timmar långa besök vid tempelområdet. När vi satte oss i bilen för vidare transport till Cumming öppnades himlens portar och ett ordentligt taksmattrande regnoväder följde oss nästan hela vägen till Cumming.


Templet i Dali © Mikael Good, 2005

Templet i Dali © Mikael Good, 2005

Templet i Dali © Mikael Good, 2005

Templet i Dali © Mikael Good, 2005

Är du på jakt efter en kompetent och mångsidig reklamkreatör?
Om du är en företagare i Jönköpingsområdet eller om du känner någon företagare som behöver anställa en kompetent och mångsidig reklamkreatör får du gärna klicka vidare till mitt personliga brev där du kan läsa lite mer om mig och vad jag kan.

Dagens låt: Chinese Rock´s - Johnny Thunders & The Heartbreakers

//Chasid

Postat 2010-05-31 16:12 | Läst 7822 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Storleken har ingen betydelse – pennan är ändå viktigast!

Storleken har ingen betydelse det är ändå slutresultatet som räknas sa jag till den Nikontyngda hobbyfotografen som undrade om det verkligen gick att jobba med en såpass liten kamera som Lumix GF-1 :)

Den bästa kameran är den som man alltid har med sig! Lumixen är faktiskt tillräckligt bra för att jobba med och tillräckligt liten för att alltid ha med sig! Jag tänker inte ta någon bild på Lumixen och lägga upp den i bloggen istället har jag valt att fotografera det viktigaste redskapet för mig och det är en penna! Utan en penna och ett anteckningsblock är det riktigt svårt att göra ett reportage och skulle kameran krångla kan jag alltid rita de bilderna som behövs!


Pennor © Mikael Good


Reportage är mycket svårt att göra utan en penna © Mikael Good

Trots att jag i stort sett alltid har en kamera med mig så finns många av mina bästa och starkaste bilder inte på negativ, positiv eller på någon hårddisk de är fotograferade med mitt sinne och finns bara lagrade i mitt inre. Ibland väljer jag att inte sätta kameran till ögat utan bara njuter av det som utspelar sig framför mina ögon eller väljer att sänka ned kameran inför en situation som inte är människovärdig eller förnedrande.

Är du på jakt efter en kompetent och mångsidig reklamkreatör?
Om du är en företagare i Jönköpingsområdet eller om du känner någon företagare som behöver anställa en kompetent och mångsidig reklamkreatör får du gärna klicka vidare till mitt personliga brev där du kan läsa lite mer om mig och vad jag kan.

Dagens låt: The Abyssinians - Declaration of rights

//Chasid

Postat 2010-05-31 09:39 | Läst 7112 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vinnaren av Melodifestivalen 2010

Läste att det blev fiasko för Sveriges bidrag i melodifestivalen... Bidraget nådde inte ens final... Vi skulle ha skickat the one and only Sillastryparn från Göteborg eller som spanjoren säger: Garotta del anschovis och hans gäng i stället, de skulle säkert ha vunnit hela tävlingen :)

Dagens låt: Nationalteatern - Doin' The Omoralisk Schlagerfestival


Tuschteckning  © Mikael Good

//Chasid

Postat 2010-05-29 15:57 | Läst 6825 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

9 out of 10, you've got a friend, you've got a Gun :)

Det här är en födelsedagshälsning till min gammla arbetskamrat Gun som fyller 80 år i dag :) Vi som var hennes arbetskamrater då det begav sig brukade önska låten Gun av Gil Scott Heron till henne i lokalradion dagen till ära.

Gun´s engelskakunskaper var inte de bästa men hon tyckte ändå att det var en svängig och trevlig låt! Hon föredrog dock klassisk svensktoppsmusik med texter som hon kunde sjunga med i!

En del läsare som är bra på engelska kanske tycker att det var lite taskigt av oss att önska en låt med en såpass stark text om vapen till Gun. Men det var inte vår mening att vara taskiga vi ville bara hylla våran Gun som var en sådan där riktigt snäll liten tant som alla tyckte mycket om med en riktigt bra låt och Gun tog inte illa vid sig utan var djupt tacksam över vår omtanke :) Alla skulle behöva en Gun på sina arbetsplatser, då skulle det snart bli slut på alla gliringar och snack bakom ryggen! Om du läser det här Gun så sänder jag en kram till dig :)

9 out of 10, you've got a friend, you've got a Gun!
9 av 10, du har en vän, du har en Gun
:)


© Mikael Good

Dagens låt: Gun - Gil Scott Heron

//Chasid

Postat 2010-05-29 10:19 | Läst 6299 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

EOS 740

Vad döljer sig egentligen bakom rubriken EOS 740? Är det en nytt spännande rykte om en kommande kameramodell från Canon som jag fått ta del av eller är det något helt annat. Häng med in i bloggen så får du se vad det är som jag har hittat!

När jag var ute på utflykt med mina barn i Huskvarna idag så hittade jag den här bilen och när jag såg registreringsskylten så kunde jag helt enkelt inte låta bli att ta ett par bilder på den :)


Nissan EOS 740 © Mikael Good

Nissan EOS 740 © Mikael Good

Om du vill se fler bilder från mina vandringar i Huskvarna kan du klicka här: New Jersey & HV71 - Bildspecial Mark III. Idag passade jag även på att utöka mitt Huskvarna arkiv, bilder som kommer att dyka upp i framtida bildspecialare och var lugn jag tänker inte spamma ur mig en massa inlägg på ett par minuter, så lågt sänker jag mig inte :)

Du är även varmt välkommen till min andra blogg där jag kan skriva lite mera fritt från hjärtat än här: http://www.chasid68.blogspot.com/

Dagens låt:
The Bottle - Gill Scott Heron

//Chasid

Postat 2010-05-28 15:09 | Läst 6719 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa