"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Pumphuset en utmärkt livescen mitt i Borås



Antalet livescener runt om i landet minskar stadigt, men en del städer går emot strömmen. I Borås finns Pumphuset som har en bra livescen, den är såpass bra att den tillsammans med kulturbolaget Bara Gört var en av tre nominerade till Sveriges bästa livescen 2017.




I lördags var jag på plats i ölhallen Pumphuset i Borås för att lyssna på bra musik och göra ett reportage till tidningen Världen idag om Metal Prayer Day som arrangerades av Metal Sanctuary. Hårdrocksbanden All for the King och Larm spelade under kvällen. Rapartisten Puma från Göteborg förstärkte Larm på två låtar Larm och Jag tänker be för Sverige.




Ett drygt 80-tal personer i åldrarna 7 till 80 år, med betoning på medelålders män hade samlats för att se banden. Även om det gärna hade fått vara några fler så var det nästan fullt i lokalen. Både All for the King och Larm består av rutinerade musiker och låtskrivare. Musiken höll som sig bör mycket hög klass och publiken var nöjda med vad fick för pengarna.



Det är alltid kul att se musiker som är vana att spela för större publik på ett litet ställe, det blir tätt och intensivt. För mig som reporter var det lätt att komma åt och fotografera. Vilket gjorde att jag kunde köra 21mm på mätsökarkameran för att få lite mer närvaro. Jag hade även ett 70-180 på min andra kamera som jag kunde plocka detaljer med för att bygga reportagekänsla.




Förutom att det var en mycket bra livescen så var väggarna i Pumphuset dekorerade med några av Mats Alfredsson utmärkta gatufoton. Jag passade på att ta en ordentlig kik på dem innan konserterna började. Reportaget från spelningarna i Pumphuset hamnade i tidningen Världen idag, och du kan läsa det här, där kan du även se hur bilderna ser ut i färg. 

















Text och foto: Mikael Good

Postat 2022-10-21 12:00 | Läst 4765 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vad händer under rådhuset i Borås?



Under några år kröp jag omkring i underjorden, och utforskade övergivna hus, det resulterade i en hel del bilder och ett antal artiklar men till största delen har materialet blivit liggande.



För ett par dagar sedan bestämde jag mig för att göra något med några av bilderna som jag inte visat tidigare. jag redigerade dem och samlade ihop dem till ett bildspel inspirerat av den pågående #vadhänderiborås trenden på TikTok och Youtube. Det färdiga bildspelet som på skoj visar hur det ser ut under rådhuset i Borås kryddades med den för trenden typiska ”Boråssången”. När jag var klar laddade jag upp bildspelet på TikTok och Youtube! Här kan du se bildspelet: https://youtu.be/6GhizQJIHgQ






Text och foto: Mikael Good

Postat 2022-10-07 12:36 | Läst 3300 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera