"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Waiting for the Big One

De senaste veckorna har varit mycket hektiska för mig och jag har haft en del deadlines hängande över mig. Nu är jag tillbaka i den grå arbetslösa vardagen och det känns onekligen konstig med tanke på det höga arbetstempot som jag har haft. Jag försöker att hålla igång med en del egna projekt för att inte bli försoffad, om jag nu kan bli det med två småbarn och ett hus som behöver underhållas och en trädgård som behöver skötas :)

I mitten av april är det i vart fall dags för min nästa utställning och jag håller på att ta fram bilder och skriva ihop texter till en helt ny utställning som ska vara färdig till hösten.

Har du eller din tidning behov av en slipad, engagerad och erfaren socialreporter & fotojournalist för jobb både inom som utom landet? Då är du välkommen att kontakta mig så att vi kan ta ett snack.

Klicka här för arbetsprover: Min portfolioEtt kallt land med varma människor


People in Damu Village, Qing Hai © Mikael Good, 2004

Du har väl inte missat det här: http://www.lifeforcemagazine.com/photo-essays.htm

Dagens låt:
Waiting for the Big One - Peter Gabriel

//Chasid

Ps: Det är ett evigt tjat om Leica i bloggarna! Nu när Leica börjar bli var mans egendom här på Fotosidan så har jag börjat fundera på om inte det bästa sättet att simma motströms är att kränga min japanska Leica och skaffa en schysst liten digitalkompakt istället för att flyta med strömmen :)

Postat 2011-03-30 12:52 | Läst 7607 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En klassisk KGB manöver i St. Petersburg

Förra torsdagen var jag ute och gatufotade i St. Petersburg. Den kraftiga vinden virvlade runt snön som föll tätt från himlen, jag fick allt som oftast stoppa in min lilla fotoapparat under jackan för att skydda den mot de ilskna små snökornen. Jag valde att inte gå för nära med min kamera då ryssarna inte är så vana vid gatufotografer och jag tyckte att det kunde vara klokt att hålla en viss distans för att undvika problem.


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2010

När jag vandrat förbi en av nedgångarna till Metron i St. Petersburg upptäckte jag att två skummisar följde efter mig. De var inte medvetna om att jag upptäckt dem och vid en busshållplats gjorde jag en klassisk KGB manöver och sneddade in bakom en busskur utom synhåll för männen, jag gick raskt runt busskuren på utsidan och hamnade således bakom förföljarna. Männen stannade till ett par meter framför mig och spanade förvånat efter mig nedåt gatan, de småpratade med varandra på ryska och jag förstod av deras samtal att de undrade vart jag tagit vägen. Till sist vände de sig om och fick syn på mig där jag stod och tittade strängt på dem med båda mina händer på höfterna. Männen ville inte möta min blick utan tittade bort, vände på klackarna och lommade sedan snabbt iväg nedför gatan.


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011


Dagens låt: Down the Dolce Vita - Peter Gabriel

//Chasid

Postat 2011-03-16 16:49 | Läst 11258 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Den välbesökta utställningen på 591 Photography Blog är snart över

 

Utställningen Greetings from Latvia ligger uppe på 591 Photography Blog t o m den 20 mars. Det gläder mig att utställningen är en av de mest sedda utställningarna på 591 Photography Blog sedan juli 2010. Passa på att besöka utställningen innan det är försent: 591 Exhibition: Mikael Good - Greetings from Latvia



Dagens låt: Here Comes the Flood - Peter Gabriel

 

//Chasid

Postat 2011-03-16 08:26 | Läst 9476 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dokumentärfoto handlar om att ha respekt för individen!

Nu har jag precis kommit hem från ännu en reportageresa. Den här gången har jag varit i Ryssland. För mig handlar dokumentärfoto om att ha respekt för individen. Det är viktigt för mig att komma nära och det gör jag genom att bygga relationer med dem jag porträtterare och att visa dem både respekt och kärlek. Jag engagerar mig i deras situation och gör allt för att de ska få det stöd som de behöver. Det är mycket viktigare för mig att människan kommer fram i mina berättelser än att jag själv ska vinna ära och berömmelse.


© Mikael Good, 2011

Jag kommer nu att gå igenom mitt material från Ryssland och skriva ihop ett par berättelser som kommer att publiceras i olika medier under våren. Bilden ovan kommer att ingå i ett av reportagen om Gud, redigerarna och layoutarna vill :) I vilket fall som helst så kommer den att ingå i en utställning när bilderna väl mognat färdigt!

 


Dagens låt:
Old Man - Neil Young

//Chasid

Postat 2011-03-12 17:10 | Läst 8149 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En hälsning från St. Petersburg

Efter en flygresa är jag nu framme i St. Petersburg. Jjag möttes upp av Natalja och Igor och deras son på flygplatsen. Det är mycket spännande att få ta del av vad staden har att erbjuda och jag har redan träffat många trevliga och varma människor. De få fördomarna som jag hade om ryssar har redan raserats. Jag tror att det bästa sättet att göra sig av med fördomar är att möta dem :)

Tidigare tog jag buss eller tåg till jobbet numera flyger jag :)


(c) Mikael Good, 2011

(c) Mikael Good, 2011
 
Igor & Natalja, Igor is a former Basketball-player :-) (c) Mikael Good, 2011

//Chasid
 

Postat 2011-03-07 19:09 | Läst 7339 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa