"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Al Qaida

För ett par år sedan var jag med om något mycket märkligt. Jag hade precis installerat en Webstat4u mätare på min hemsida, en mätare som gjorde det möjligt för mig att se varifrån och när besöken på min hemsida skedde. Då jag vid det tillfället hade en stor besöksfrekvens så var jag lite nyfiken på hur besökarna kom till min sida.

I Webstat4u statisitken såg jag ganska snart att det var särskilt många besökare från USA.  Jag tyckte bara att det var kul att så många icke svenskar hade hittat fram till mitt webbgalleri tills jag hittade
"Providers/domains" under fliken "Where do visitors come from", jag måste medge att jag förvånat lyfte på ögonbrynen ett par gånger då jag såg att de flesta besöken kom från CIA, FBI, US Army, US Marine Corps, NASA varvat med besök från Syrian Army, Egyptian Army, English Army m.fl. Inte kunde jag begripa hur dessa organisationer hittat till mitt anspråkslösa webbgalleri, trodde de kanske att jag företrädde ett Al Qaida nätverk där i min dåvarande lilla lägenhet i ett betongförortsområde och att jag hade lagt in hemlig kodad information på min hemsida?

Jag grubblade över frågan ett par dagar innan det slog mig att jag ett år tidigare hade lagt in en liten skämtsam blänkare på min hemsida med information om Bin Laden, samt ett dåligt manipulerat foto på Bin Laden med tillhörade text, för att skoja till det lite för en man som via nätet sökte information om Al Qaida och om var Bin Laden befann sig,  det var såklart denna information som ovanstående organisationer var intresserade av och kollade upp, jag städade snabbt bort sidan med informationen om Bin Laden och snart så var min hemsida inte längre så intressant för de olika organisationerna...

Ibland går Usama Bin Laden på Prags gator som en vanlig man,
här är han tätt följd av sina CIA-livakter.

Veckan skiva:  London Calling - The Clash


//Chasid

 

Postat 2007-03-22 20:31 | Läst 12108 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Utställningen...

...tanken var att jag skulle ställt ut reportagebilder på fotomässan på Elmia men jag var tyvärr för sent ute. Därför får jag förhala den utställning till mässan nästa år. Men jag har ändå bestämt mig för att ställa ut i år, med det kommer inte att bli en ren fotoutställning.

För tillfället så håller jag som bäst på att måla ihop en utställning som kommer att visas till hösten, det kommer att bli abstrakta målningar i akryl samt en del crossover konst (jag gör en grovskiss med pensel eller sprayfärg, fotograferar eller scannar av den och färdigställer den i datorn), eventuellt kommer jag att ställa ut en del ljusmålningar som skapats i fotoapparaten vid samma tillfälle.

Plats och tidpunkt för utställningen meddelas senare i denna blogg.

Ett smakprov:
Tavlan ska givetvis upplevas i verkligheten! Det är mycket svårt att avbilda en målning som är skapad för att ändra karraktär i olika ljussituationer.


Veckans skiva: Pills 'N' Thrills And BellyAches - Happy Mondays

//Chasid

Postat 2007-03-16 11:56 | Läst 12406 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Äppelträden måste klippas...

...när man som jag bor i ett eget hus så tillkommer det en hel del saker som jag inte behövde bry mig om när jag bodde i lägenhet, som att äppelträden måste klippas så att de blommar och sedan ger en god skörd även i år.

En trevlig sak med äppelträd är att det kan bli en del trevliga bilder på dem när de blommar, som bilden nedan, inget märkvärdigt, bara ett blommande äppelträd rakt upp och ned utan krussiduller, det är ingen bild som jag är så vidare värst stolt över men trots det så prydde den ett tidningsomslag förra året, det är  en brödbild helt enkelt, en bild som hjälper till att finansiera mitt fotograferande.

 

 Veckans skiva:  Sound Affects - The Jam

/Chasid 

Postat 2007-03-09 12:00 | Läst 12987 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Att se men inte synas del 2

Jag skrev i min blogg tidigare i veckan om hur svårt det är att se men inte synas när man är på en plats där det inte har varit några vita män tidigare. Jag hänvisade bl.a. till några länkar med bilder som jag har i min portfolio och till ett utställningsalbum här på Fotosidan. Nu är det så att jag har uppdaterat dessa sidor med en hel del ej tidigare visade bilder från byarna Damu, De Yaku och Waxi. Den som är intresserad av reportage/gatufoto i från fjärran länder är välkommen in på ett besök!

http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=155515

http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=66783 

Det kommer en utställning med ett urval av bilderna från Mittens Rike, förhoppningsvis så kommer den att visas på Fotomässan i Jönköping i slutet av månaden.

Veckans skiva: The Queen is Dead - The Smiths 

/Chasid 

Postat 2007-03-01 14:13 | Läst 14401 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera