"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Påskkärringen vann en Lumix GF1 åt sin pappa :)Det var påsktema på dagiset och Marcia hade klätt ut sig till påskkärring. Med denna bilden på min dotter vann jag den södra delen av Panasonic Lumix GF1 Tour trots att jag glömt att skärpa bilden innan jag skickade in den! Jag hade kameran i knappt två dagar och hann väl i ärlighetens namn inte ta så många bilder med den då jag jobbade mot en deadline under tiden som Lumixen var på hembesök. Men jag hann ändå ta några bilder på mina barn under deras lek och en av de bilderna blev verkligen lönsam :)

Trots att kameran har några brister i handhavandet så gav Panasonic Lumix GF1 mig ändå ett visst mått av habegär! Lumix GF1 är helt klart den bästa kompakta och fickvänliga digitalkameran som jag har prövat och bildresultatet är mycket bra även under svåra ljusförhållanden. Men trots habegäret så låg den långt utanför min kompaktkamerabudget. Desto bättre känns det nu när jag har vunnit en Lumix GF1 :)

Nu är jag på jakt efter en extern sökare till Panasonicen, jag är lite konservativ och vill gärna ha en optisk sökare att titta genom och jag tror att Olympus 35 mm sökare även funkar fin fint på Lumix GF1!

Till sist vill jag rikta ett stort och varmt tack till alla er som röstade på min bild i tävlingen som gjorde att jag vann den södra delen trots tuff konkurrens :)

PS: Nu är det snart bara två veckor kvar till utställningen Greetings from Latvia i Ö-vik och vernissagetiden är ändrad till klockan 16.30. Jag kommer själv att finnas på plats den 17/5 mellan klockan 16.30 - 19.00 och eventuellt en stund den 18/5.Dagens låt: Looking for a Kiss - New York Dolls

//Chasid

Postat 2010-04-30 18:37 | Läst 10478 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Greetings from LatviaDå var det dags för en fotoutställning igen :) Jag håller som bäst på och lägger sista handen på bilderna innan de ska skickas till Crimson för framkallning.

Platsen är spikad men tiderna kan komma att ändras. Jag kommer att skriva om det i bloggen i så fall.

Varmt välkomna på vernissage!

//Chasid

Postat 2010-04-27 13:30 | Läst 7486 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Jag har inte råd med det...

Var inte något ovanligt uttryck för tio - tjugo år sedan men i dagens samhälle har det nästan blivit fult att säga att jag inte har råd. Då är det många som väljer att svälja förtreten och handlar på avbetalning istället! Men ju mer saker som vi köper på avbetalning enligt devisen köp nu betala om 48 månader så växer den privata skuldbördan och det gör privatekonomin väldigt känslig för förändringar. Vad händer egentligen med privatekonomin om räntan går upp ett par procentenheter eller om man blir av med jobbet om man har lånat för mycket?

Finansministern råder oss att konsumera mera men tyvärr sker mycket av den ökade konsumtionen på lånade medel. Lyd inte finansministerns ovanligt dåliga råd även om det rent kortsiktigt är bra för statsfinanserna, du riskerar bara att själv hamna i skuldfällan på lång sikt... Gör istället som folk gjort i alla tider, spara ihop dina pengar och när du har tillräckligt med pengar antingen på banken eller i madrassen, ja då är det dags att handla och då gärna begagnat om du nu behöver fler prylar d.v.s! Kom ihåg att det inte är fult att säga – Jag har inte råd med det!


Konsumtionssamhället © Mikael Good, 2010

Dagens låt: Rachid Taha - Rock El Casbah

//Chasid

Postat 2010-04-23 10:17 | Läst 8877 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Jag har fått med en bild i en tidning :)

Jag minns fortfarande den första gången som jag hade med en bild i en tidning, det var i juni 1983 och bilden som föreställde orienterare var med i en morgonavis i Molde i Norge. Efter det har mina bilder varit med i många olika tidningar, broschyrer, affischer, böcker m.m. och det är så många att jag sedan länge tappat räkningen och inte bryr mig så speciellt mycket om jag har blivit publicerade eller inte :)

Men jag tycker fortfarande att det är kul när jag får bilder och texter som handlar om något som jag är djupt engagerad i publicerade och i förra veckan trillade två publikationer ned i min brevlåda som innehöll både mina texter och bilder :)

För den som undrar över tekniken så har jag tagit anteckningar på ett A5 block som jag köpt på Svanströms i Stockholm med en blå Nikon kulspettspenna som jag fått på en mässa och jag har spelat in intervjuerna med hjälp av en röd Sony ICD-UX200 diktafon som jag köpt på Pixmania.

Dagens låt: Reason to Belive - Bruce Springsteen

//Chasid

Postat 2010-04-22 09:10 | Läst 6629 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Varför drabbas vi av så många jordbävningar?

Vi är många som undrar varför vi drabbas av så många jordbävningar och förödande naturkatastrofer just nu, men trots att all världens experter har utalat sig i frågan är det inte någon av dem som har kommit med ett riktigt bra svar. Men när jag bläddrade igenom gårdagens nyhetsflöde så fastnade jag för ett uttalande av den iranska Ayatollahn Hojatoleslam Kazem, där han ger en riktigt bra förklaring på frågan: Varför drabbas vi av så många jordbävningar?
"Kvinnor som klär sig olämpligt leder unga män på avvägar och eggar till utomäktenskapligt sex i samhället, vilket leder till fler jordbävningar"
Ayatollahn Hojatoleslam Kasem

Från det ena till det andra så pågår det just nu en omröstning på Fotosidan där en Panasonic Lumix GF1 med ett 20 mm objektiv ligger i potten, använd gärna din rösträtt och rösta gärna på någon av mina bilder: http://www.fotosidan.se/cldoc/46278.htm

Väntkurskonst © Mikael Good, 2010, Bländare 5, 320 ASA, befintligt ljus.

Påskkärringen © Mikael Good, 2010. Bländare 2, 800 ASA, befintligt ljus.


Matheo Good © Mikael Good, 2010. Bländare 2.8, 800 ASA, befintligt ljus.


Dagens låt: It´s The End Of The World As We Know It - R.E.M

//Chasid

Ps: Glöm inte att ta på dig din Hijab حجاب‎,

Postat 2010-04-21 09:33 | Läst 7478 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
1 2 3 Nästa