"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Känd från radio och tidningar

Jag är inte den som strävar efter att synas och höras i media men jag har ändå en förmåga att hamna mitt i rampljuset. Förra året blev jag intervjuad tio gånger av såväl svensk som utländsk media och i år har jag varit med både i radio och i den lokala tidningen och i morgon ska jag vara med i Sveriges Radio P4 igen. En bekant till mig tycker att jag ska börja jobba som marknadsförare :)

Men jag gör mycket hellre intervjuerna själv och jag trivs mycket bättre bakom kameran än framför den. För ett par dagar sedan kom det nya numret av Junia ut. Ett nummer där jag har med ett reportage om en ung småbarnsmamma från Ryssland. Junia går att få tag på i välsorterade tidningsaffärer. Tidningen distribueras även till ett flertal vårdcentraler och tandläkarmottagningar.

Det finns en del skeptiker som säger att det är svårt att få med reportage i tryckta media. Men jag har ändå lyckats med bedriften att få se fem av mina reportage i tryck och två till kommer att publiceras innan året är slut. De två kommande reportagen gör jag helt ideelt och min förhoppning är att dem som jag skriver om kommer att få den hjälp och det stöd som de så väl behöver. Att få vara med och stötta de minsta och de svagaste grupperna ligger mig varmt om hjärtat.Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htmDagens låt:
The Smiths - Heaven Knows I'm Miserable Now

//Chasid

Ps: Nu ska jag försöka få tag på ett bra jobb, jag tycker faktiskt att jag förtjänar det efter allt det som jag utsatts för i år! För er som undrar vad det är för illvilligheter som jag har utsatts för så är det bara att börja beta av mina inlägg från januari 2011 och framåt.

Postat 2011-08-31 14:16 | Läst 5778 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tjuvsamhället

Ordet tjuvsamhälle myntades av den politiske agitatorn August Palm som en benämning på det klassamhälle som ansågs beröva arbetarna på frukten av deras arbete. Tyvärr verkar det som om vi är på väg tillbaka till tjuvsamhället. Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg fick jag betala 1200 kronor för att jag arbetade en dag i slutet av juni och då hade barnen på dagis i sex timmar.

I jönköping finns ingen dagtaxa och därför fick jag betala en hel månadstaxa på 1500 kronor för dagen trots att det bara var ett par dagar kvar av månaden. Hade jag blivit informerad om detta innan jag lämnade barnen till dagis hade jag givetvis försökt få tag på en barnvakt istället. 1500 kronor är mycket pengar när man som jag bara har 9000 kronor att leva på...

Jag valde att inte gå till media direkt utan först tog min fru och jag kontakt med de lokala kommunalråden för att de skulle få chansen att säga sitt. Det socialdemokratiska oppositionsrådet Elin Lagerqvist svarade på våra mail och hon valde att i sin tur ta kontakt med Sveriges Radio P4 Jönköping och igår var jag med i programmet Radiojouren som du kan lyssna på här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2267&artikel=4662800

Den lokala tidningen Jönköpings-Posten har också med en artikel om mig i dagens tidning, men tyvärr finns inte Jönköpings-Posten  på nätet ännu (det är på gång) och därför kan jag inte länka till den artikeln.


Marcia och Mikael Good © Marita Good, 2011

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htmDagens låt: Visa till parasiten - Dan Berglund

//Chasid

Postat 2011-08-26 10:03 | Läst 7441 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Det ska alltid löna sig att arbeta

Våra kära politiker brukar hävda att det alltid ska löna sig att arbeta, men i mitt fall känns det som om jag har blivit straffad för att jag valde att arbeta och göra rätt för mig… 

I juni hade jag en sex timmar lång introduktion till det sommarjobb som jag skulle ha i juli månad. Min fru arbetade så vi bestämde oss för att barnen skulle få vara på dagis under de timmarna som jag arbetade.

Jag fick åka tåg till jobbet och det medförde en merkostnad. Om man är arbetslös och får ett arbete på del- eller heltid ska man alltid betala mer i a-kasseavgift oavsett hur lång tid man arbetat. När man är arbetslös får man som bekant inte tacka nej till jobb för då kan a-kassan upphöra. Men så lång var allt ok för mig och jag var beredd att ta de extra kostnaderna för jag vill verkligen arbeta och göra rätt för mig.

För ett par dagar sedan damp räkningen för barnomsorgen under juni månad ned i brevlådan och där står det att jag ska betala 1500 kronor för de sex timmarna som jag hade bägge barnen på den kommunala förskolan i juni. Räknar man på mina utgifter och inkomster för arbetsdagen i  juni så gör jag en förlust på 1200 kronor… Jag hade räknat med att gå minst 500 kronor plus.

1200 kronor är egentligen inte så mycket men när man som jag inte har mer än drygt 9000 kronor kvar efter skatt att leva på så är det väldigt mycket pengar. Hade jag varit en ensamstående pappa hade det kunnat leda till ekonomiska problem… Men jag har en hustru som arbetar heltid och vi har bestämt oss för att den som har mest i lön tar ett större ekonomiskt ansvar för de gemensamma utgifterna.

Politikerna behöver anpassa sig mer till verkligheten. De har lämnat den långt bakom sig och tyvärr så tillhör jag åter den skara som drabbas av deras verklighetsfrämmande jobbpolitik… 


Matheo © Mikael Good, 2011 

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm//Chasid

Postat 2011-08-18 19:14 | Läst 5807 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Istället för Ricoh GXR med M-adapter och Fuji X100


Lumix GF1 med 14/2,5, Ricoh GV-2 sökare. Någon annan fotoapparat behöver jag egentligen inte
.

Med den här bilden på en fotoapparat säger jag tack och adjö till tekniksnack och bilder på fotoapparater och objektiv i min blogg för detta året men jag önskar innerligt att det samma kunde gälla hela Fotosidan. Visst vore det trevligt om vi slapp alla tester och teknik på Fotosidan under ett halvår? Och istället satte bilden i fokus. 


Latvijan Family, Riga © Mikael Good, 2010

Kom ihåg att det viktigaste är inte vilken fotoapparat du har, det viktigaste är att bilderna blir bra :) Nu ska jag snart in i det digitala mörkrummet och plocka fram bilder till en ny utställning. Bilden ovan kan vara en av bilderna som ska ingå i utställningen. I vart fall så är ett riktigt tungt internationellt namn inom fotovärlden intresserad av att skriva ett förord till utställningen när den väl är klar :)

Klicka på länken om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam och som bonus får du se min blogg som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm//Chasid

Postat 2011-08-12 11:07 | Läst 6336 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Augustinumret av Life Force Magazine finns ute nu


 
 
Augustinumret av Life Force magazine har precis publicerats och det nya numret innehåller: 
En retrospektiv av fotojournalisten Giles Duley
@earth av Peter Kennard
Bildserien "Deep See Fishing" av Damian Bird
Bildserien "You’re A Man Now My Son" av John Stadnicki
Bildserien "Regards Noir" av Pierre Holtz
Del II av Rankin´s egna favoritporträtt av kändisar
Bildeserien "South Sudan" av Steve Evans
Bildserien "About Life" av Mete Özbek
http://www.lifeforcemagazine.com/

Life Force Magazine är ett utmärkt forum för att få ta del av en del mycket bra samtida dokumentärfoto. Jag hade med två av mina reportage i marsnumret  och jag håller på att jobba på några nya bildreportage som kommer att publiceras där  i framtiden. 

//Chasid 
Postat 2011-08-04 10:50 | Läst 6219 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera