"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Pimp my lens - Mitt favoritobjektiv har fått en röd ring :)

Nu när Sima SF 100 mm f/2 soft focus + macro nästan blivit var mans och kvinnas egendom bestämde jag mig för att pimpa till mitt Sima något för att göra det lite mer unikt och exklusivt.

Först körde jag objektivet i diskmaskinen för att det skulle bli så rent och fräscht som möjligt. När objektivet var torrt och rent plockade jag fram en T2-adapter, en adapter med fokusindikering, svart- och röd eltejp, superlim samt det superhemliga muskaredskapet. Efter lite fixande och trixande hade jag pimpat mitt Sima med en röd ring a la de överskattade L-objektiven, monterat fast en T2-adapter samt en adapter med fokusindikering och fixat till skarven med lite svart eltejp. Sedan tog jag fram det superhemliga muskaredskapet och bearbetade linsytorna i objektivet.


© Mikael Good, 1995

Simat förvandlades från ett trist svart plaströr till ett exklusivt och unikt objektiv med en chick röd ring och moderniteter såsom fokusindikering :) Bildkvaliteten är nu ännu sämre än orginalets men i detta fall ska det läsas som bättre :)

För er som är nya på det här med Simafotografering vill jag ge rådet att inte använda objektivet på en digitalkamera med APS-C format, det blir helt enkelt för bra resultat då! Bäst resultat får du om du använder Simat på en gammal hederlig analog kamera som är laddad med 50 eller 100 ASA film, men en s.k. digital fullformatare kan också fungera. Har du inte en "riktig" analog kamera så går de att hitta begagnade för en hundralapp eller två. Kameran på fotot nedan kostade en hundralapp och den är med sina stora ljusstarka och tydliga sökare perfekt för seriös Simafotografering.


© Mikael Good, 1996

För er som vill ha lite fler bildexempel från Simat är ni välkomna att göra nedslag här:
http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=95686
http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=53401
http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=131280


Mitt pimpade Sima SF 100 mm f/2 soft focus + macro

Dagens låt: Beväpna er - Ebba grön

//Chasid

Postat 2009-10-30 15:29 | Läst 8717 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Mitt reportage blev publicerat i ett magasin :)

Sedan mitt senaste besök i Lettland har jag kämpat en del för att få ett av mina reportage publicerat. I augusti öppnades en publiceringsdörr på glänt och jag var snabb att smita in i. Jag skrev färdigt texten på ett par timmar och valde ut fem svartvita foton som jag bearbetade för offsettryck.

I onsdags damp det nya numret av Junia ned i brevlådan och jag öppnade ivrigt tidningen och bläddrade mig fram till den plats där reportaget var publicerat, reportaget från Lettland var publicerat över tre sidor och alla fem fotona var med! Det är inte första gången som jag har blivit publicerad vare sig i bild eller textform men det är den första gången som jag har fått ett kombinerat bild- och textreportage publicerat. Som gammal tidnings formgivare är jag nöjd med formgivningen och bildvalet på uppslaget men den efterföljande sidan hade jag nog gjort lite annorlunda, med det är å andra sidan en smaksak.För mig är denna publicering nästan större än utställningen på IKEA. Jag har nästan alltid brunnit för reportaget, som liten läste jag med förtjusan reportagen som var med i Borås Tidnings söndagsupplaga och de fick mig att drömma mig bort till fjärran länder. 30 år senare lever jag i mångt och mycket min dröm, men jag har valt att ligga lågt med resandet så länge mina barn är små.

Jag hoppas att jag kan åka ut på fler reportageresor som fotojournalist i framtiden och att jag får reportagen publicerade! Som jag skrivit tidigare i min blogg tror jag att det är en stor fördel om man kan dubblera och både skriva och fota. Framförallt har jag märkt att jag möts med en helt annan respekt när jag är utomlands och presenterar mig som Photo Reporter, det är väl tyvärr fortfarande som så i många länder att en journalist har en större status än en fotograf... Men så är väl det inte i Sverige längre?


Emma © Mikael Good, 2008

Dagens låt: Get Yourself Togheter - The Small Faces

//Chasid
Postat 2009-10-24 10:14 | Läst 7128 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Pressfrihet i bloggen, Mark II

Nu har jag kommit på ett utmärkt sätt att få ut den informationen som jag inte kunde skriva om i min blogg. En sak är klar när bollen väl kommer i rullning så kommer det att märkas :)

Hade jag publicerat informationen i min blogg hade både jag och Fotosidan kunnat få problem och jag vill inte bryta eller provocera mot de bloggregler som finns här på Fotosidan.


Kålgården Jönköping © Mikael Good, 1996

Dagens låt: Ragnar Borgedahl - Hum, hum från Humlegården

//Chasid

Postat 2009-10-23 13:48 | Läst 6715 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Varslad från jobbet då öppnas en ny värld av möjligheter!

Nu har jag blivit varslad från mitt jobb, den 31/12 är min sista arbetsdag på morgontidningen... Men jag hänger inte läpp för det, nu öppnas en ny värld av möjligheter :)

Jag har 12 års erfarenhet som grafisk formgivare och originalare. Jag har formgett allt från potatisetiketter till böcker och gjort trycksaker för små enskilda firmor och stora multinationella företag. Framförallt har jag stor erfarenhet av tidningsformgivning samt tidnings- och annonsproduktion.

Studier: 1 1/2 års studier i Media & Kommunikation på folkhögskola.
Kurser i psykologi, beteendevetenskap & vetenskaplig metodik på högskola.

Under de senaste åren har jag gjort en hel del frilansjobb som dokumentärfotograf och journalist runt om i världen. Mina foton och texter har publicerats i ett stort antal trycksaker samt på webben.

På mitt hemkontor har jag en fullt utrustad Mac dator med alla de program som behövs för grafisk produktion och bildbehandling, givetvis är alla programmen licensierade på mig. Om jag inte erbjuds ett arbete i mitt närområde, kan jag tänka mig att jobba på distans från Huskvarna antingen som anställd eller på frilansbasis. Jag vill helst inte flytta på mig då jag är småbarnsförälder och sätter umgänget med min familj högt.

Om du behöver anställa en man i sina bästa är som har en diger meritlista, en stor dos livserfarenhet och en bred repertoar är du alltid varmt välkommen att kontakta mig!

Två flerfamiljshus i Riga © Mikael Good, 2009

Dagens låt:
Career Opportunities - The Clash

//Chasid

 

Postat 2009-10-14 10:48 | Läst 6741 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Pressfrihet i bloggen!

Det här med att jag inte får skriva precis vad jag vill i min blogg är ganska så tråkigt just nu... Jag önskar att jag hade full pressfrihet när jag bloggar... Sitter inne med en hel del grejer som jag gärna skulle delat med mig av till mina läsare och nationen. Men risken är överhängande att jag i nuläget skulle få lite väl stora problem om jag tryckte på spara knappen och publicerade inläggen.


Unidentified Flying Object © Mikael Good.


Dagens låt: Unidentified Flying Object - Lary Norman

//Chasid

Ps: Legenden Günter Wallraff är i farten igen !

Postat 2009-10-09 10:29 | Läst 6582 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa