"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Black Cat Blues 11.11.10-15.19

I går var det den 11 november och därför var det många som passade på att rasta sina bildmaskiner så att dom fick en bild exakt på den elfte timmans elfte minut och elfte sekund.

Men jag gör vad som faller mig in och därför tog jag inga bilder vid den rätta tidpunkten, jag  publicerar istället en bild på grannens katt Boris som jag tog med tidsmaskinen den tionde i elfte tvåtusenelva klockan nitton minuter över femton.


All Images © Mikael Good 2011. All Rights Reserved.

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm

Dagens låt: Buddy Guy - Black Cat Blues

//Chasid

Postat 2011-11-12 15:11 | Läst 7077 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Från oss alla till er alla...


Cujo © Mikael Good, 2005

Dagens låt: I Wanna Be Your Dog - The Stooges

//Chasid

Postat 2009-12-21 21:17 | Läst 9344 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tillräckligt med krut under huven med Powermac G5!

I ett tidigare blogginlägg skrev jag om att min lilla smidiga Mac Mini G4'a sjunger på sista versen och att jag sökte en stationär Powermac G5'a. Nu har jag precis köpt och fått hem en begagnad Powermac G5'a för ett mycket bra pris på Tradera så mitt letande är över :)

Ett tag var jag inne på att köpa en ny Mac Mini med Intelprocessor, men jag fick rådet av en mycket seriös Appleförsäljare i Jönköping att satsa på en begagnad stationär Powermac G5'a då jag främst jobbar med Photoshop CS2. Enligt försäljaren så är PS CS2 ganska så buggigt, långsamt och instabilt på en Intelmac och ett inköp av en ny Photoshop CS3 licens låg långt utanför min budget och att välja den enkla vägen och ladda ned en piratversion det gör jag inte, det är stöld och någon tjuv är jag inte.

Hastighetsmässigt så är min nya dator 3-4 gånger snabbare än min gamla Mac Mini G4'a men G5'an är ändå 3-4 gånger långsammare än motsvarande nya Mac Pro modell som  kostar 5-6 gånger mer. För mina behov är hastigheten i Powermac G5'an fullt tillräcklig och den har tillräckligt med krut under huven för att jag ska vara nöjd med den i minst ett par tre år! Jag kommer ändå att spara en hel del tid när jag jobbar med stora foton i Photoshop CS2 samt vid filmredigering och rendering.

Jag ser inte fram emot att ladda in alla program i den nya datorn... Det är ett riktigt tidsödande och tråkigt jobb att mata in DVD-skivor, skriva in lösenord, serienummer och ladda ned alla uppdateringar som behövs... Det var mycket smidigare på Mac OS 9 tiden då det bara var att kopiera programmen och dra dem till den nya hårddisken. Men allt tidsödande installationsjobb och möckel är ett pris alla som ärligt har förvärvat sina program får betala pga all piratkopiering...

Jag tänker inte tråka ut er med en bild på min nya dataapparat, jag lägger in ett foto på en cool katt som jag mötte i Nyköping förra året i bloggen istället!  



Scat Cat.
Utrustning: Westside shorts, Jimmy Blaze T-shirt, Reebook sandaler Klicka här om du vill se fotot i större format

Dagens låt:
Bulls On Parade - Rage Against The Machine

//Chasid
Postat 2008-08-22 16:29 | Läst 7644 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera