"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

So far so Good!

När jag målar med ljus så behöver jag en fotoapparat och när man som jag har hållit på med foto i nästan 25 år så hinner man avverka en hel del olika fotoapparater, en del har slitits ut och den del har bytts ut till förmån för nyare apparater.

Allting  började på våren 1983 med en mycket enkel fotoapparat en Voigtländer Vito, den saknade både ljus- och kopplad avståndsmätare, fotoapparaten laddades med TRI-X och ljuset och avståndet syftades, jag måste i ärlighetens namn säga att de flesta av bilderna från den här tiden är oskarpa, men min ljussyftning fungerade utmärkt i de flesta fallen. Det var nog bra för mig att börja med en såpass enkel fotoapparat, med den lärde jag mig grunderna och lät dem fastna i ryggmärgen. Ljussyftningen har jag fortfarande stor nytta av och jag brukar fortfarande ha rätt mot min moderna fotoapparat med avancerad 35 fälts evaluerande mätning när vi har motsatta åsikter om ljusmätningen.


                                                                  Voigtländer Vito C

 

  En av mina första bilder tagen med en Voigtländer Vito C.


So far so Good - Fotoapparater som jag ägt och använt:
Voigtländer Vito, Konica T3, Konica TC-x, Olympus XA (nr 1), Minolta 7000i, Minolta 5000, Fujica ST 650, Konica T3 (nr 2), Olympus XA (nr 2), Yashica Electro 35 GTN (nr 1), Minolta 7xi,  Yashica Mat 124G, Yashica Electro 35 GTN (nr 2), Minolta 9xi (nr 1), Minolta 9000, Konica T, Minolta AF-S, Contax 139, Canon T90, Olympus XA (nr 3), Minolta 9xi (nr 2),  Canon EOS 300D, Canon EOS 600, Canon EOS 5, Canon EOS 20D, Canon EOS 10D.

Nu är det inte så att jag har kvar alla dessa fotoapparater, under de senaste åren så har jag sålt av och gallrat rätt så ordentligt bland mina fotoapparater, objektiv och tillbehör, idag återstår endast en bråkdel av dem, den bråkdelen som jag defakto använder mig av ofta eller ibland.

Jag har valt att inte ta med mina gamla vackra fotoapparater i uppräkningen de har jag först och främst som prydnad för den sköna designens skull, eller de fotoapparater som jag jobbat med men inte ägt.

En nytt inlägg i min blogg per vecka ska jag försöka skriva. Framigenom kommer en uppräkning av ljuspenslar (objektiv) som varit i min ägo, men innan dess kommer jag att dela med mig av något av mina fotominnen. Kanske blir nästa inlägg "Med poliseskort i Cumming" (EDIT: publiceras i mitten av oktober EDIT).

Som avslutning på denna digra teknikgenomgång så kommer här en gatufotobild som jag inte har publicerat här på Fotosidan. Jag kallar den för "Flygande flickor":

Veckans skiva:  Rocket To Russia - The Ramones

/Chasid

Postat 2007-02-18 14:06 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv