"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Göteborg är staden på G!

Vill du se hur ett gäng glatt sjungande Göteborgare rullar iväg Globen så att byggnaden krossar kulturhuset? Kolla då in Youtube länken i det här inlägget!

När jag kollade min besöksstatistik i morse såg jag att Göteborgarna hade passerat Stockholmarna i statistiken! Av 500 besökare så var 124 Göteborgare och bara 61 var Stockholmare.

Jag har en fjärdedels Haga i blodet och därför tänkte jag fira Göteborgarnas förstaplacering i min blogg statistik genom att dela med mig av denna roliga video som ni kan sjunga med i framför datorn :) Kolla särskilt in vad de goa göteborgarna gör med globen :-)

Dagens låt: Göteborg är staden på G - Grotesco



I västanhavet finns det gott om både Makrill och sill!

//Chasid
Postat 2008-06-18 13:34 | Läst 9184 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vad är likheten mellan min blogg och Jönköpings kommun?

Mattematik är inte riktigt min starka sida, matte är ganska så abstrakt och ologiskt för mig. Addition brukar fungera till en viss nivå, men när siffrorna blir för många så får jag svårt att hålla reda på dem och då brukar jag göra en grov uppskattning istället. Nu har det visat sig att min grova uppskattning gällande antal besökare till min blogg sedan starten i februari 2007 var grovt fel. Jag gjorde den grova uppskattningen att jag hade haft 55.000 besökare i samband med att jag installerade en ny räknare i min blogg den 14/4 i år .

Nu har jag ändå efter en hel del matematiska problem lyckats med bedriften att gå igenom besöksstatistiken för min blogg och har kommit fram till att den egentliga besöksstatisiken är 124.000 besökare och det är ungefär lika många som bor i Jönköpings kommun. Ni som är slängda i matte har säkert redan listat ut att jag har 44.000 mindre besökare än vad jag egentligen har haft. Jag är medveten om att den nya räknaren bara räknar sidvisningar men siffran 124.000 visar hur många besökare som jag egentligen har haft!

Hur ska jag då göra med 100.000 besöks jubileumet som egentligen är 144.000  besöks jubileumet? Det jag skrev i bloggen den 16/6 gäller fortfarande och är det något företag som vill sponsra mig med en kamera eller något annat tillbehör eller bok till prisbordet så är ni varmt välkomna att kontakta mig!



Utsikt från stadsparken i Jönköping.



Vätterstranden en oas mitt i Jönköping.

Dagens låt: Hand in Glove - The Smiths



//Chasid
Postat 2008-06-18 07:04 | Läst 10407 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Dina viktigaste fotona kan var dem som du har missat!

När man håller på med foto i olika grader så är det lätt att missa de viktigaste fotona, de fotona som förmodligen kommer att få störst värde i framtiden. Ser man till antalet utövare så är det försvinnande få fotografer som gör avtryck i historien med sina foton. Jag tror ärligt talat inte att mina seriösa fotografier kommer att få något högre värde i framtiden, kanske kommer det helt enkelt att glömmas bort i en skokartong på vinden hos något av mina barn, kanske kommer några av dem att hänga på väggen hos någon som har köpt foton av mig.

De fotona som jag har tagit på mina barn kommer alltid att ha ett högt värde för dem. Foton från barndomens lekar, mor- & farföräldrar, gammelmormor, mamma, pappa är foton som kommer att ha ett högt värde för mina barn i framtiden. Jag tar mängder av foton på min familj men jag vet att det finns de som försummar den typen av fotografering då de tycker att den är banal, det är synd om dem som medvetet missar sina viktigaste foton i jakten på den perfekta bilden... Och det är viktigt att inte ha allt för stora krav på sig att leverera perfekta foton, det är bättremed ett foto än inget alls!

Missa inte att fotografera din familj - Det är lätt att du missar ditt livs viktigaste foton annars!



Lille Matheo & Gammelmormor. Inget märkvärdigt porträtt men jag tror ändå att det här fotot kommer att få ett stort värde för min son i framtiden! Återanvänd kamera och objektiv.



Den första gröten. Återanvänd kamera och objektiv.

Dagens låt:
Sweet And Dandy - Toots & the Maytals



//Chasid

Postat 2008-06-17 06:41 | Läst 6851 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Besökare nummer 80.000 vinner ett pris! Snart är det för sent!

När min blogg närmade sig 70.000 tusen besökare utlovade jag ett pris till den besökare som med bildbevis kunde påvisa att han/hon var den 70.000 tusende besökaren till min blogg skulle få ett pris. Nu var det ingen som lämnade in något bildbevis och därför så ger jag nu en ny möjlighet till någon av mina läsare att vinna priset! Den läsare som med "bildbevis" kan bevisa att han/hon är besökare nummer 80.000 kommer att vinna ett pris! Det bästa sättet att bildbevisa är att antingen fota av skärmen eller köra en print screen, det viktigaste är att jag kan läsa siffran 80.000!

Fortsätter det i den här takten så kommer min blogg snart att ha haft 100.000 tusen besökare! I samband med det kommer jag att utlysa en tävling där en kamera kommer att vara första pris! Är det något företag som vill sponsra prisbordet med en kamera eller något tillbehör för detta kommande jubileum är ni välkomna att kontakta mig!

Nu har räknaren gått förbi 80.000 det ska bli spännande och se om någon skickar in ett "bildbevis" så att jag får kora en vinnare, annars så får jag spara priset till 90.000!



Skogstroll.
Bottnaryds urskog, Sima 100/2.0

Dagens låt: Whipping Post - The Allman Brothers Band



//Chasid

Postat 2008-06-16 13:32 | Läst 7683 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Var inte rädd för att möta människor när du gatufotar!

I år firar jag som bekant 25 år som gatufotograf och därför så kommer det att bli rätt så mycket fokus på just gatufotograferande i min blogg. Denna gången tänker jag berätta om ett möte som jag gjorde i Nothing Hill i London i slutet av det förra seklet.

När jag var i London en vecka i januari 1996 så gick jag omkring en dag och gatufotade med en gammal rejäl manuell systemkamera laddad med Ilford FP4 i stadsdelen Nothing Hill i London. Jag växlade mellan två objektiv, en 16 mm och en 40 mm. När jag hade gatufotat i ungefär en timma fick jag kontakt med en äldre irländsk herre som jag precis hade fotograferat. Jag hade en längre givande pratstund med den irländske herren då han bla frågade mig varför jag fotograferat just honom. Jag förklarade för honom att jag var en svensk gatufotograf som var ute och fångade ögonblick och frågade honom om det var ok att använda bilden som jag tagit på honom i utställningssyfte. Han skrattade och sa att det var helt ok för honom att bli utställd och att det skulle bli en kul anekdot att berätta för kompisarna på puben!



När jag visade fotot på den irländske herren för en kompis några år senare så sa han att han hade blivit utskälld efter noter av samme irländske herre, jag tror främst att det berodde på att min kompis hade smugit runt med en telezoom och inte var beredd att stanna till och prata med den irländske herren. När man gatufotar så får man inte vara rädd för att stanna till och prata med människor man möter, jag har haft en hel del intressanta samtal med människor som jag mött genom mitt gatufotograferande genom åren.



När jag tittar på mina gatufoton från London 1996 så här i efterhand, så måste jag erkänna att jag misslyckades ganska så kapitalt med de flesta av mina gatufoton vid det tillfället, jag missade de flesta ögonblicken och var allt som oftast för långt borta, jag var nog i ganska så dålig gatufotoform när jag var i London i januari 1996. När jag åkte till Prag ett halvår senare så var ordningen återställd men det är en annan historia!



Jag föredrar att gatufota med vidvinklar då det skapar närhet till motiven och möjligör för den som blir "porträtterad" att opponera sig om han/hon vill. Att folk har misstyckt att jag porträtterat dem har bara skett ett fåtal gånger och då har jag alltid varit tillmötesgående och respekterat deras önskemål! Det är bara dumt att slå lagboken i huvudet på dem i sådana situationer genom att hävda sin rätt att fotografera på allmän plats. Att fota med teleobjektiv är för mig lika overkligt som att gå omkring med en kikare på stan, vågar man inte vara aktivt In mitndrinen - mitt i händelsernas centrum med antingen vidvinkel eller normal ska man enligt mitt sett att se det inte hålla på med gatufoto

Vill du läsa lite mer om gatufoto? Läs då gärna mitt tidigare inlägg om gatufoto: In mitndrinen - mitt i händelsernas centrum eller artikeln  Gatufoto für dummies

Dagens låt: Black is The Colour - Hamish Imlach



//Chasid
Postat 2008-06-16 07:06 | Läst 8142 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa