"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Temperaturchock!Gudhems klosterruin den 5/7 kl. 12.05, 33 graderKållandsö den 5/7 kl. 18.26, 10 grader. Ögonblicket efter att jag tog fotot öppnade himlen sina portar och ett iskallt åskregn vräkte ned.

Jag har nog aldrig varit med om en sådan stor temperaturväxling så långt söderut i Sverige på sommaren...

Dagens låt: F.E.A.R - Ian Brown//Chasid

Postat 2008-07-07 11:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Carl Zeiss T* MTF-diagram

Jag har fått en del frågor angående MTF-diagram till äldre Zeiss-objektiv. Det finns faktiskt en alldeles utmärkt länk som jag tänkte dela med mig av till alla er som är intresserade av MTF-kurvor för klassiska objektiv till Hasselblad och Contax, det går även att hitta MTF-diagram för de Carl Zeiss objektiven som är aktuella på marknaden:

Carl Zeiss Historical Data SheetsBorgholms slottsruin.
Begagnad kamera och Carl Zeiss 28 mm.


Dagens låt: Blitzkrieg Bop - The Ramones//Chasid

Postat 2008-07-05 08:03 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Recensioner

Jag tycker att det är rätt så kul att läsa recensionerna här på Fotosidan. Särskilt när recensenten skriver: Jag har precis beställt en ny Nikon och den kommer att vara så fullkomligt fantastiskt bra! Fs Fs Fs Fs Fs i betyg! Eller den recensionen som jag såg för ett par månader sedan där recensenten var lyrisk över sin nya kamera trots att han ännu inte hade hunnit hämta den från posten...

Fortsätter det så här så blir väl nästa steg att de som suktar efter en speciell kamera men inte har ekonomi till den föränn den finns att tillgå begagnad till rätt pris om ett par år redan nu skriver en recension om sin framtida kamera.

Skulle det inte vara trevligt om recensionerna på Fotosidan berörde kameror som man defakto äger och använder och inte kameror som man ännu inte har i handen. Det blir lite svårt för dem som använder recensionsbanken för att ta reda på fakta om kameror annars.Byarums Raukar, Öland. Återanvänd kamera och 28 mm objektiv

Dagens låt: Movin' On Up - Primal Scream//Chasid

Postat 2008-07-04 11:54 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En trogen följeslagare i 20 år!

I år är det tjugo år sedan som jag köpte det som skulle bli en långlivad, stryktålig och trogen vän på många fotoresor. En vän som jag har tagit några av mina absolut bästa foton med!

Min Minolta 7000i har jag haft sen jag köpte den i slutet av juni 1988. Minoltan är en av de bästa och mest stryktåliga kameror som jag har ägt. Kameran har fått vara med om allt från mycket dammiga reportageresor till fjärran länder och obekväma gyttjiga Hultsfreds festivaler men Minoltan har hållt i ur och skur utan att klaga. Trots att jag senare köpte både en begagnad 7xi och en begagnad 9xi så var det min 7000i som jag använde mest.Minoltan har gjort sitt jobb på ett utomordentligt sätt. Jag har inte missat många bilder i snabba situationer och ljusmätningen har i stort sett alltid fungerat klanderfritt.

Jag tror att det är bra att ha en kamera som används under en längre tidsperiod så att man lär sig kameran utan och innan. Att ständigt byta kamera och objektiv gör att man hela tiden behöver lära sig något nytt och då kan det vara svårt att ha rätt fokus på sitt fotograferande. Christer Strömholms tanke med en kamera, ett objektiv, en film och en framkallare är något att ta efter för alla stressade fotografer av idag, särskilt som lanseringarna av nya teknikspäckade och konsumtionsfrestande modeller presenteras i en hysteriskt rasande takt.Min 7000i har fått gå i pension efter en lång och mycket trogen tjänst. Nu har den ställts upp på en hederplats på mitt kontor, men jag kommer att plocka ned den, damma av den, sätta i en film och använda den minst en gång per år.

Dagens låt: Pleasant Street - Tim Buckley//Chasid
Postat 2008-07-01 13:14 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv